Начало
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кюстендилски вести

Нова учебна година, нови промени, но: Намаляване на домашните няма да има!

Намаляване на домашните за учениците няма да има, обяви пред bTV министърът на образованието Галин Цоков във връзка с готвените промени за новата учебна година.
"Никога няма да си позволя от позицията на министър на образованието да ограничавам методическата и педагогическата самостоятелност на учителите", категоричен бе той.
По думите му става въпрос за определени индивидуални или екипни задачи, които учениците да изпълняват след учебните часове.

продължава>

 

Класически мелодии – Хармоника и вокал

На 24.08.2023 г. от 18:00 ч. в парка пред читалище „Братство 1869”, гр. Кюстендил ще се проведе концерт на Никола Стамболийски – хармоника.
Инициативата е част от лятната културно-развлекателна програма на читалището „Музикален четвъртък”.
Никола Стамболийски е агроном по професия, работил дълги години в областта на земеделието в Кюстендилска и Пернишка области. Работил е и в Алжир, Мароко и Ангола. През целия си живот не се разделя със своята хармоника, с която изнася стотици концерти в страната и чужбина.

продължава>

 

Музикален четвъртък

На 24 август 2023 г. от 18:30 ч. на откритата сцена пред читалище „Братство 1869” ще се проведе концерт с участието на Квартет „Хармониум” и солисти на хор „Братство” с диригент Росица Иванова. Концертът е озаглавен „Песни за любовта” и в програмата ще прозвучат български поп песни, кънтри песни, руска и европейска класика. Аранжиментите са на маестро Николай Иванов.
Инициативата е част от лятната културно-развлекателна програма на читалище „Братство” - „Музикален четвъртък”, която обогатява културния живот и създава условия за културни развлечения на гражданите и гостите на гр. Кюстендил в почивните летни месеци.

продължава>

 

С голям успех приключи турнето на ФА "Родолюбие" в Сицилия

Днес завършва зашеметяващото 11-дневно турне на талантливите младежи от представителния фолклорен ансамбъл "Родолюбие" - гр. Кюстендил!
През този изключителен период те бяха свидетели на множество незабравими моменти в 7 от най-големите градове на Сицилия, в които с радост и виртуозност изпълниха 6 вълнуващи спектакъла. Тези дни, изпълнени с емоции, радост и неуморни репетиции, не само станаха част от тяхната лична история, но и оставиха незабравима следа след тях.
Турнето се превърна във възможност за младежите да се срещнат, сближат и обменят опит с изключителни танцьори от различни краища на света - Италия , Румъния , Мексико , Чили и Турция .

продължава>

 

От 21 август стопаните кандидатстват по схемата за напояване

От 21 август (понеделник) до 02 октомври 2023 г. земеделските стопани могат да кандидатстват за подпомагане по схемата „Помощ в подкрепа на разходи за вода за напояване при отглеждане на земеделски култури“ за 2023 г., утвърдена съгласно Временната рамка за мерки за държавна помощ при кризи и преход в подкрепа на икономиката след агресията на Русия срещу Украйна.
Заявленията за подпомагане по образец, генерирани от Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК),  ще се приемат в областните дирекции (ОД) на ДФ ”Земеделие” (ДФЗ), отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане” (ПСМП). Документи се подават по постоянен адрес на физическото лице и по седалището на едноличния търговец или юридическото лице.

продължава>

 
Партньори