Начало
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кюстендилски вести

Банките ще обслужват безплатно сметки за заплати и пенсии

От днес банките са задължени да предоставят безплатни услуги по сметки за заплати, пенсии и социални плащания, но само през банкомати на обслужващата банка. Това стана възможно с промените, гласувани със Закона за бюджета за тази година.
Други промени задължават работодателите с повече от 100 наети лица да изплащат заплатите по банков път.

продължава>

 

Приеха бюджета на Община Кюстендил за 2023г

На сесията на ОБС-Кюстендил бяха връчени плакети за "Почетен гражданин",приеха се декларации и др.
Заседанието на Общински съвет Кюстендил започна с връчване на плакети на удостоени със званието „Почетен гражданин на град Кюстендил“- за арх.Чавдар Георгиев сега зам. министър в МК и на Веселин Лучански.
Веднага след това бяха гласувани две декларации против провеждането на процедури по издаване на разрешения за търсене, проучване и добив на метални полезни изкопаеми и сключване на договори за концесия за добив на полезни изкопаеми на територията на община Кюстендил, и против публикувания проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, предложен от Министерство на енергетиката на 27.07.2023 г., целящ драстично увеличаване цената на електроенергията за битови абонати от 1 януари 2024 г.

продължава>

 

Остават броени дни до старта на „Сцени на Струма“

На 2 септември стартира Третото издание на Фестивала „Сцени на Струма“, който тази година ще се проведе на различни места по поречието на р. Струма – София, Радомир, Кюстендил и Аспровалта, Гърция.
Организатори на музикалния форум за трета поредна година са Музикална къща „Престо“, читалище „Братство 1869“ и Община Кюстендил, като тази година към тях се присъединиха и Община Радомир и KVZ MUSIC. Тазгодишното издание се провежда под патронажа на Посолството на Република Гърция в България и в партньорство с Център за азербайджански език и култура към СУ „Св. Климент Охридски“ и Театрална къща ''Пластилин''.

продължава>

 

Маестро Димитър Цветков ще бъде удостоен със званието Почетен Гражданин на Кюстендил

Предстой общинските съветници в Кюстендил да приемат решение за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Кюстендил" на 77-годишният Маестро Димитър Цветков.
Предложението идва от Председателя на ТД „Осогово“ г-н Христо Абаджиев и Председателят на Общински съвет-Кюстендил г-н Иван Андонов
Маестро Димитър Цветков е диригент на Туристически хор "Осоговско ехо"- гр. Кюстендил. Той спечели Голямата награда - Статуетка „Годишна награда за изкуство" за  2023-та година.
Димитър Цветков е роден през 1946 г. От 1973г. учи в Българската държавна консерватория в класа по саксофон и кларинет при проф. Сава Димитров и Димитър Симеонов. Там завършва специализация за диригенти на Духови оркестри. Дългогодишен диригент е на Градския духов оркестър, преподавател по кларинет, саксофон, китара, флейта, полифония и др.

продължава>

 

Концерт на туристически хор "Осоговско Ехо" в четвъртък от 18:30ч.

На 31 август 2023 г. от 18:30 ч. на откритата сцена пред читалище „Братство 1869” ще се проведе концерт с участието на Туристически хор „Осоговско ехо“ с диригент Димитър Цветков и корепетитори Жана Райнова и Емил Костадинов и Група „Акустик“ с ръководител Калин Крумов.
В програмата ще прозвучат туристически и патриотични песни, както и популярни мелодии и инструментали на песни на български и световни групи.

продължава>

 
Партньори