Начало
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кюстендилски вести

Броени дни до старта на „Пей сърце“ 2023

Конкурсът се утвърди като форум, който дава поле за изява на състави и изпълнители от цялата страна и чужбина, които представят богатството на шлагерната и стара градска песен.
Тази година музикалното събитие ще се проведе на 9 и 10 септември и в него ще се изявят участници от България, Сърбия и Северна Македония. В 12 часа на 10 септември всички участници и гости ще изпълнят заедно песните „Море пиле, славей пиле“ и „Болен ми лежи Миле Попйорданов“.

продължава>

 

Заключителни събития от „Сцени на Струма“ 2023

На 9.09 (събота) „Сцени на Струма“ ще се пренесе в гр. Аспровалта, Гърция, където на Амфитеатралната открита сцена ще се проведе Концерт „Романтични залези“ с участието на Симфониета Видин с диригент Петър Димитров и солисти Християна Лоизу, Марио Николов, Светлана Иванова, Деница Казакова, Киара Николова, Solem Quartet, фолклорен ансамбъл “To Sarmousakli“ от гр. Серес, Танцова група „Ellispondos“ от Аспровалта, Театрална къща „Пластилин“, Вокален секстет „Пендара“ от гр. Кюстендил Александра Славова, Борислав Димитров и др.

продължава>

 

Празничен концерт на „Симфониета Видин”

На 6.09.2023 г. (сряда) от 18:00 ч. на сцената на читалище „Братство 1869“ ще се състои Празничен концерт на „Симфониета Видин” и солисти Християна Лоизу, Марио Николов, Светлана Иванова, Божана Павлова, Киара Николова, Марио Бобоцов, Деница Казакова, Solem Quartet и др.  Диригент Петър Димитров.
Ще прозвучат популярни произведения от Родриго, Рахманинов, Сарасате, Елгар, Верди, Бърнстейн.

продължава>

 

Кюстендил отбеляза 138г. от Съединението на България

С тържествена церемония Кюстендил отбеляза 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
Тържествената програма по повод Съединението започна с издигане на националния трибагреник под звуците на химна на Република България,в изпълнение на Общинския духов оркестър.

продължава>

 

Възможности за инвестиции от Германия в Кюстендилски регион

На 2 септември от 18:00 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869“ се проведе среща с Иван Тихов - представител за България на Федералната асоциация на средния бизнес в Германия – BVMW. Присъстваха инж. Александър Пандурски – областен управител, кмета на община Кюстендил Петър Паунов, председателя на Общински съвет – Кюстендил Иван Андонов, председателя и главния секретар на Кюстендилската Търговско-промишлена палата Ваньо Костадинов и Йордан Беловодски и др.

продължава>

 
Партньори