Начало
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кюстендилски вести

"Да се завърнеш в бащината къща“ в Соволяно събра над 300 човека

За осма година земляческата среща събор в кюстендилското село Соволяно „Да се завърнеш в бащината къща“ събра над 300 човека местни жители, роднини, приятели, новодомци, хора дошли да станат част от общоселското веселие, каза  Пламен Илиев кмет на кметство Соволяно.
С приветствени думи към съборяните се обърна кмета на кметство Соволяно Пламен Илиев с пожелание за здраве, щастие да бъдат упорити, защото с упоритост и усилие всичко се постига. Първи в музикалната част се представиха жените от „Женска, певческа, група“ към НЧ „Светлина 1871“.

продължава>

 

Областният експертен съвет по устройство на територията даде „зелена светлина“ на два ключови за региона проекта

Два ключови за развитието на област Кюстендил проекта вече имат „зелена светлина“ да бъдат реализирани. Членовете на Областния експертен съвет по устройство на територията на свое заседание разгледаха и одобриха проектите за Подробен устройствен план – парцеларен план за два обекта, намиращи се в землището на общините Бобов дол /с. Големо село/ и Дупница /с. Палатово/.
Възложител на проектите, които са частна инвестиция и са с изцяло екологична насоченост, е ТЕЦ „Бобов дол“.  Областният управител инж. Александър Пандурски председателства Експертния съвет, а в заседанието взеха участие представители на регионални институции, общини и възложителя.

продължава>

 

„Вълкът и седемте козлета"

На 27 септември 2023 г. от 18:00 ч. на сцената на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще бъде представена постановката „Вълкът и седемте козлета“ по мотиви от Недялко Йорданов.
В ролите ще се изявят възпитаниците на Театралната школа за деца към читалището с ръководител Цветелина Николова.
Театралната постановка се реализира с подкрепата на Община Кюстендил, читалище „Братство 1869“,  читалище „Пробуда 1961“ и Общински театър Кюстендил.

Билети на касата на читалище „Братство 1869“.

 

14 млн. лв. е проекта за ХГ "Владимир Димитров- Майстора и включва мерки за енергийна ефективност,изграждане на кличматична ,ВиК инсталации.Ремонт и завършване на новата част на галерията

Кметът Петър Паунов благодари на всички, които се включиха в Празника на плодорието, който тази година имаше рекордна посещаемост.
"Огромна признателност към всички наши съграждани, които се вкключиха в празника на плодородието, беше незабравимо и страхотно.Благодаря на гостите, на колегите, които сега им дадохме глътка отдих, видяхме какво е Кюстендил", заяви Паунов.
Община Кюстендил в партньорство със Столична община, Национална Художествена академия  участва в проект за цялостен ремонт на съществуващата материална база, включително  въвеждане на мерки за енергийна ефективност на ХГ "Владимир Димитров- Майстора" в Кюстендил, информира кмета Петър Паунов.

продължава>

 

Кметове на села в Кюстендилско обсъдиха предстоящия местен вот, на последната им среща за мандата

Кметът на с. Соволяно Пламен Илиев: "По петобалната система давам петица на общинска администрация и общинското ръководство. Каквото съм поискал, няма отхвърлено искане или докладна!
В общинска заседателна зала се проведе последното за мандат 2019/2023 месечно съвещание на кметове на кметства и кметска наместници. Основната обсъдена тема бяха предстоящите избори за местна власт, както и кои ще изпълняват временно длъжността "кмет на кметство" и за кои села ще отговарят по време на предизборния период." - каза в изявление  пред медии, кметът на село с. Соволяно Пламен Илиев.

продължава>

 
Партньори