Начало От страната Образование
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

образование и наука

Как ще се връщат учениците в клас

По-големите ученици от 7, 8 и 12 първи ще се върнат в училище, обяви зам.-образователният министър Таня Михайлова, предаде бТВ.
Те ще се обучават присъствено, ако заболеваемостта не е над 120 на 100 000 души.
Окончателно решение ще бъде взето през следващите седмици. Условно две седмици започват 7, 8 и 12 клас, след което две седмици ще бъдат на онлайн обучение, за да може следващите класове да се върнат.

продължава>

 

Затварят училища при 20% отсъствия поради заболявания

Ако 20% от учениците в дадена паралелка отсъстват поради заболявания, подобни на Ковид 19,  тя ще преминава към дистанционно обучение. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев. Той подчерта, че не става дума за отсъствия въобще, а само, ако причината за тях са заболявания, сходни с Ковид 19. Според него обаче по-вероятно е към обучение в електронна среда да се преминава поради други сезонни вирусни инфекции, отколкото заради коронавирус.
В дистанционно обучение ще излиза цялото училище, ако 15% от учениците в него отсъстват по медицински причини, свързани със симптоми на коронавирус.

продължава>

 

3 хиляди зрелостници на втора матура по предмет по избор

Над 3 000 зрелостници се явяват днес на втори задължителен изпит по предмет по избор, съобщиха от МОН.
Близо половината от тях са предпочели да се явят на поправителна матура по биология и здравно образование.

Другите желани предмети са география и икономика, и английски език.
Държавните зрелостни изпити по желание на ученика ще се проведат на 31 август. За тях са подали заявления 9 души.
Източник:dnes.bg


 

С книга вместо с букет на първия учебен ден

Призивът е учениците да направят подарък за училищната библиотека
От Асоциация "Българска книга" настояват вместо цветя, децата да носят книга на първия учебен ден. Призивът към учениците и техните родители е да направят подарък за училищната библиотека.
Ако има някой, който добре знае какво обичат да четат децата, то това е Владимир Щипски. От години на него е поверена библиотеката на столичното 139 ОУ „Захарий Круша“. Стелажите в училищните коридори също очакват малките читатели. Едно от големите предизвикателства обаче е обогатяването на книжния фонд.

продължава>

 

Учебната година стартира присъствено

Поне още 10 - 12 месеца ще продължи пандемията, обяви министърът на образованието Красимир Вълчев.Това означава, че цялата учебна година ще бъде трудна за всички – учители, ученици и родители.
„Държавите са избрали различни варианти. Ние избрахме всички да се върнат в клас, а когато се налага да преминават онлайн. Решихме, че не можем да си позволим една седмица децата да бъдат в клас и една седмица електронно да се обучават“, заяви Вълчев.
„Има три седмици до началото на учебната година, може да се случи всичко, но при днешните данни учебната година стартира присъствено“, категоричен е той.
„Ще бъде приложена стратегия за невзаимодействие между паралелките. Препоръчва се на всички училища тя да се спазва, особено за началния етап. Връзката между дете и учител е задължителна и препоръчителна и електронното образование за най – малките - за 1 и 2 клас не е добро. Всяко училище ще направи списък от мерки“, заяви министърът.

продължава>

 
Още статии...
Партньори