Начало От страната Образование
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

образование и наука

Семинар за студенти - предприемачество и умения за стартиране на бизнес

Представителството на Европейската комисия в България в сътрудничество с Институт за икономическа политика организира тридневен студентски семинар на тема „Предприемачество и умения за стартиране на бизнес в контекста на Европа 2020“.

продължава>

 

Покана за участие в национален форум „Участие на младите хора в местните младежки политики – структурен диалог с местната власт” 11-16 ноември 2014 г., гр. Банско

Сдружение “Жажда за живот” – гр. Сливен кани младежки представители, представители на институции и медии за участие в национален форум на тема “Участие на младите хора в местните младежки политики – структурен диалог с местната власт”, финансиран по Програма „Еразъм+“, Дейност КД3. Основната цел на форума е да се насърчи развитието на диалога и политиките между заинтересованите страни и ще се проведе от 11 до 16 ноември 2014 г. в гр. Банско.

продължава>

 

Стипендиантска програма "Изкуства"

Новоучредена стипендиантска програма „Изкуства“ на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ за студенти, обучаващи се по специалности в сферата на изкуствата във Висшите учебни заведения в България.

продължава>

 

ОДОБРИХА ДУАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

Народното събрание гласува на първо четене промени в закона за професионалното образование и обучение. С промените се въвежда списък на защитени от държавата професии. Целта е да се стимулират младите хора да се подготвят за непрестижни професии, които обаче са нужни на бизнеса. Като пример са посочени заварчици, шлосери, строители на релсови пътища и съоръжения и други.

продължава>

 

Министър Игнатов: Образованието трябва да стане по-прагматично

В образованието не бива да се правят резки движения и затова трябва да се местят само отделни елементи между класовете, за да отидат, където им е мястото. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на образованието Сергей Игнатов.

продължава>

 
Още статии...
Партньори