Начало От страната Образование
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

образование и наука

Избраха най-добрите български математици, които ще участват на Международната олимпиада в Япония

В края на май бяха избрани най-добрите български ученици по математика, които ще се състезават на най-престижния турнир в света, съобщиха от Сдружение на олимпийските отбори по природни науки.
За 64-ата Международна олимпиада по математика българският национален отбор е в състав: Марин Христов (11-и клас, Софийска математическа гимназия  (СМГ), Иван Тагарев (12-и клас, СМГ), Илияс Номан (12-и клас, СМГ), Веселин Маркович (10-и клас, Математическа гимназия (МГ) във Варна), Ангел Христов (10-и клас, ППМГ в Бургас) и Божидар Димитров (12 клас, Природо-математическа гимназия (ПМГ) в Силистра).

продължава>

 

Отпускат по 300 лв. помощ на всички семейства на първокласници и осмокласници

Всички семейства, чиито деца са записани за първи път в първи или осми клас на държавно или общинско училище, имат право на еднократна помощ от 300 лв. за покриване на част от разходите в началото на новата учебна 2021/2022 година, съобщиха от пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане.
Средствата се отпускат независимо от техните доходи при условие, че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството. Помощта се предоставя и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства, както и на настойник/попечител, който отглежда такова дете.

продължава>

 

Седмокласниците пишат преразказ по разказа „Череши“ на Захари Карабашлиев

Изпитът започна в 9 часа
Над 111 000 ученици от 7-и и 10-и клас се явяват днес на Национално външно оценяване по български език и литература. Десетокласниците имат за първи път такъв изпит.
За седмокласниците рано тази сутрин беше изтеглен Вариант 1 за теста.

продължава>

 

Стипендия за тези с високи резултати на матурите

Вижте какви са пълните условия за тази стипендия.
Повече от 4500 зрелостници ще получат допълнителна стипендия от 100 лева на месец, ако продължат образованието си в определени специалности, информират от МОН.

Стипендията се отпуска на ученици, които са сред първите 10%
С най-високи оценки на матурата по български език и литература. На втория изпит те трябва да имат поне средния резултат по предмета за страната.

продължава>

 

Учениците от първи до четвърти клас се връщат на училище

Възстановява се частично присъственото обучение
Предстои частично възстановяване на присъствения процес от 12 април – от 1 до 4 клас се завръщат в училище, както, както и три от осемте класа между 5 до 12 клас. Това разкри просветният министър Красимир Вълчев.

продължава>

 
Още статии...
Партньори