Начало От страната Образование
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

образование и наука

Седмокласниците пишат преразказ по разказа „Череши“ на Захари Карабашлиев

Изпитът започна в 9 часа
Над 111 000 ученици от 7-и и 10-и клас се явяват днес на Национално външно оценяване по български език и литература. Десетокласниците имат за първи път такъв изпит.
За седмокласниците рано тази сутрин беше изтеглен Вариант 1 за теста.

продължава>

 

Стипендия за тези с високи резултати на матурите

Вижте какви са пълните условия за тази стипендия.
Повече от 4500 зрелостници ще получат допълнителна стипендия от 100 лева на месец, ако продължат образованието си в определени специалности, информират от МОН.

Стипендията се отпуска на ученици, които са сред първите 10%
С най-високи оценки на матурата по български език и литература. На втория изпит те трябва да имат поне средния резултат по предмета за страната.

продължава>

 

Учениците от първи до четвърти клас се връщат на училище

Възстановява се частично присъственото обучение
Предстои частично възстановяване на присъствения процес от 12 април – от 1 до 4 клас се завръщат в училище, както, както и три от осемте класа между 5 до 12 клас. Това разкри просветният министър Красимир Вълчев.

продължава>

 

Как ще се връщат учениците в клас

По-големите ученици от 7, 8 и 12 първи ще се върнат в училище, обяви зам.-образователният министър Таня Михайлова, предаде бТВ.
Те ще се обучават присъствено, ако заболеваемостта не е над 120 на 100 000 души.
Окончателно решение ще бъде взето през следващите седмици. Условно две седмици започват 7, 8 и 12 клас, след което две седмици ще бъдат на онлайн обучение, за да може следващите класове да се върнат.

продължава>

 

Затварят училища при 20% отсъствия поради заболявания

Ако 20% от учениците в дадена паралелка отсъстват поради заболявания, подобни на Ковид 19,  тя ще преминава към дистанционно обучение. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев. Той подчерта, че не става дума за отсъствия въобще, а само, ако причината за тях са заболявания, сходни с Ковид 19. Според него обаче по-вероятно е към обучение в електронна среда да се преминава поради други сезонни вирусни инфекции, отколкото заради коронавирус.
В дистанционно обучение ще излиза цялото училище, ако 15% от учениците в него отсъстват по медицински причини, свързани със симптоми на коронавирус.

продължава>

 
Още статии...
Партньори