Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Връщат и големите ученици в клас, ако училищата осигурят тестове

Ако училищата осигурят със собствени средства тестове за учениците от V клас нагоре, те ще могат да ги върнат в клас още преди Министерството на образованието и науката (МОН) да е предоставило безплатни.
Това ще бъде разрешено с нова заповед на министрите на здравеопазването и на образованието и науката, която ще актуализира действащите в момента Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата.

продължава>

 

29 младежи в неравностойно положение ще получат стипендия от инициативата на президента „Подкрепи една мечта“

Тази есен стипендията за студентите е в размер на 2592 лева, а за учениците – 1000 лева
22 студенти в първи курс и 7 отлични ученици в 12-и клас ще получат еднократна финансова помощ за образование в рамките на инициативата „Подкрепи една мечта“. Право на такава помощ имат младежите, настанени в социални услуги, приемни семейства или завършили специалните училища за ученици с нарушено зрение или увреден слух. Тази есен стипендията за студентите е в размер на 2592 лева, а за учениците – 1000 лева.

продължава>

 

Вече има тестове за малките ученици в цялата страна

Какви са двата вида тестове, които ще се използват.
Нови 121 000 теста заминават за последните 11 области, които не успяха да получат необходимите им бройки при предишните доставки. Днес те ще бъдат раздадени на училищата в областите Велико Търново, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Плевен, Ловеч, Видин, Монтана, Перник и София-област, съобщиха от МОН.

продължава>

 

Епидемичната ситуация се подобрява, няма да има локдаун

Удължаване на епидемичната обстановка с между 4 и 6 месеца ще предложи Здравното министерство на правителството, което отчита подобряване на ситуацията с Covid.
Удължаването на епидемичната обстановка ще бъде предложено на следващото заседание на правителството, уточни на брифинг здравният министър Стойчо Кацаров и отчете, че ситуацията със заболеваемостта и хоспитализациите у нас се подобрява:

продължава>

 

Въвеждат зелени сертификати за преболедували с антитела


През вчерашния ден три експертни съвета към здравното министерство се произнесоха, че наличието на антитела срещу коронавирус може да потвърди преболедуване.
Въвеждат зелен сертификат за хора с антитела от четвъртък. Благодарение на него с такъв може да се сдобият хората, които са прекарали безсимптомно коронавируса или са били на домашно лечение. За да бъде издаден сертификатът обаче трябва да са изследвани антитела само от типа IgG. Праговата цифра ще бъде 150 bal/ml.

продължава>

 
Още статии...
Партньори