Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

За първи път полярно сияние в България: Ярката червена светлина притесни хора в части от страната

От 6 часа се наблюдава силна магнитна буря от Слънцето към Земята, което насища атмосферата със заредени частици, съобщиха от НИМХ.
Тази активност позволява да се види сиянието дори и над България. Такива смущения на земното магнитно поле са редки за нашите ширини. Предишната такава висока активност е била през 2003 г.

продължава>

 

Българският Червен кръст отбелязва днес 145 години от създаването на организацията

Българският Червен кръст (БЧК) отбелязва днес 145 години от създаването на организацията. На тържествената церемония ще присъства държавният глава Румен Радев.
Още през 1878 г. в Княжество България и в Източна Румелия се учредяват първите червенокръстки дружества. В София е създадено Софийско областно дружество за подпомагане на болни и ранени, чийто председател е софийският митрополит Милетий.

продължава>

 

Учебниците по религия за V и VI клас са одобрени със заповед от министъра на образованието

Учебниците по религия за V и VI клас са одобрени със заповед от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков.
Двата нови учебника са включени в списъка с познавателни книжки, учебници и учебни помагала на Министерството на образованието и науката, които могат да се разпространяват и използват в българските училища. Предметът е избираем.

продължава>

 

Хинков представи два варианта за решаване на проблема с е-рецептите, изписвани от спешна помощ

Обмислят се два варианта за решаване на проблема с рецептите, изписвани от спешна помощ – хартиена рецепта или електронен подпис за екипите. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване.

продължава>

 

Връщаме се към астрономическото време: Кога местим стрелките на часовника

На 28 срещу 29 октомври, в последната неделя на месеца, точно в 04:00 ч. ще трябва да върнем стрелките на часовника си с 1 час назад и съответно се връщаме към астрономическото време.
Иначе казано от 04:00 ч. ще стане 03:00 ч., ще спим с 1 час повече, сутрин ще е от по-рано светло, вечер ще се стъмва бързо.
Местенето на стрелките в Европа е въведено през 1976 г. по искане на Франция. Във Великобритания обаче се прилага от 1908 г. В България тази практика е въведена през 1979 г. С постановление от 1997 година лятното часово време влиза в сила от 03:00 ч. сутринта в последната неделя на месец март.

продължава>

 
Още статии...
Партньори