Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Вече има тестове за малките ученици в цялата страна

Какви са двата вида тестове, които ще се използват.
Нови 121 000 теста заминават за последните 11 области, които не успяха да получат необходимите им бройки при предишните доставки. Днес те ще бъдат раздадени на училищата в областите Велико Търново, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Плевен, Ловеч, Видин, Монтана, Перник и София-област, съобщиха от МОН.

продължава>

 

Епидемичната ситуация се подобрява, няма да има локдаун

Удължаване на епидемичната обстановка с между 4 и 6 месеца ще предложи Здравното министерство на правителството, което отчита подобряване на ситуацията с Covid.
Удължаването на епидемичната обстановка ще бъде предложено на следващото заседание на правителството, уточни на брифинг здравният министър Стойчо Кацаров и отчете, че ситуацията със заболеваемостта и хоспитализациите у нас се подобрява:

продължава>

 

Въвеждат зелени сертификати за преболедували с антитела


През вчерашния ден три експертни съвета към здравното министерство се произнесоха, че наличието на антитела срещу коронавирус може да потвърди преболедуване.
Въвеждат зелен сертификат за хора с антитела от четвъртък. Благодарение на него с такъв може да се сдобият хората, които са прекарали безсимптомно коронавируса или са били на домашно лечение. За да бъде издаден сертификатът обаче трябва да са изследвани антитела само от типа IgG. Праговата цифра ще бъде 150 bal/ml.

продължава>

 

Учениците се връщат в училище, но при условия

Те са различни и зависят от това каква е заболеваемостта в отделните общини.
Учениците ще могат да се върнат в клас и да се радват на присъствена форма на обучение, но при определени условия, съобщиха от министерство на здравеопазването. Учениците от I до IV клас, които в момента учат в електронна среда заради заболяемост на общинско равнище над 750 на 100 000 души, ще се върнат в клас най-рано на 10 ноември. Това ще стане, ако дистрибуторите на одобрените от Министерството на здравеопазването тестове доставят договорените количества до 8 ноември.

продължава>

 

От утре децата в община Кюстендил са онлайн на училище

От 21 октомври (четвъртък) всички ученици в общини с повече от 750 болни от COVID-19 на 100 000 ще се обучават онлайн. Към момента това са София-град, както и общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник.
Министърът на образованието и науката издаде заповед, която съответства на разпорежданията на министъра на здравеопазването от 19 октомври т.г.
Източник: dnews

 
Още статии...
Партньори