Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Окончателно: Почти 70 млн. лева влизат в бюджета на подмярка 4.1

С близо 70 млн. лева е увеличен бюджетът по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделските стопанства“ от Програма за развитие на селските райони, съобщиха от пресофиса на Държавен фонд „Земеделие“.
След увеличението общият бюджет на процедурата възлиза на над 540 млн. лв. Така е осигурена възможност за сключване на договори с всички проектни предложения, получили 35 т. по критериите за подбор.

продължава>

 

Започва изплащането на пенсиите за ноември

Изплащането на пенсиите през ноември 2023 г. чрез пощенските станции ще започне на 7 ноември (вторник) и ще завърши на 20 ноември (понеделник).
Линията на бедност за 2024 г. ще бъде 526 лева
Преводите на сумите за ноемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 ноември 2023 г.

продължава>

 

Системата за предупреждение: Започват тестове на BG-ALERT в различни области на страната

На 7 ноември (вторник) започват тестовете на BG-ALERT в различни области на страната, предстои и национален тест. Това каза главен комисар Александър Джартов, директор на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР, при представянето на подробности за началото на планираните регионални и национален тест на системата за разпространение на съобщения за предупреждение на населението.
"На 29 ноември ще има национален тест. Това ще се случва в диапазона между 12:00 и 12:30 ч., като единствено потребители с мобилни устройства, които поддържат технологията Cell Broadcast, ще получат известия.

продължава>

 

За първи път полярно сияние в България: Ярката червена светлина притесни хора в части от страната

От 6 часа се наблюдава силна магнитна буря от Слънцето към Земята, което насища атмосферата със заредени частици, съобщиха от НИМХ.
Тази активност позволява да се види сиянието дори и над България. Такива смущения на земното магнитно поле са редки за нашите ширини. Предишната такава висока активност е била през 2003 г.

продължава>

 

Българският Червен кръст отбелязва днес 145 години от създаването на организацията

Българският Червен кръст (БЧК) отбелязва днес 145 години от създаването на организацията. На тържествената церемония ще присъства държавният глава Румен Радев.
Още през 1878 г. в Княжество България и в Източна Румелия се учредяват първите червенокръстки дружества. В София е създадено Софийско областно дружество за подпомагане на болни и ранени, чийто председател е софийският митрополит Милетий.

продължава>

 
Още статии...
Партньори