Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

На 27 юли 2023 г. се проведе среща по проект " Общински фондове за местни инициативи: устойчив модел за подкрепа на активните общности“

Срещата бе открита от Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България" и бе водена от председателя на „Платформа АГОРА” - Емилия Лисичкова.
"Официален гост на събитието бе г-н Иван Андонов, председател на Общински съвет – Кюстендил, който представи пред участниците добри практики от реализираните проекти по Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи на община Кюстендил, както и ползата от тях за местната общност.

продължава>

 

Започват тренировъчни полети с хеликоптери и стрелби на полигона „Ново село“

Тренировъчни полети с хеликоптери с изпълнение на дневни и нощни стрелби ще се провеждат в определени дни от днес, понеделник до 20 август.
Това съобщиха от Министерството на отбраната.
Военни самолети и вертолети прелитат над София
Полетите са част от съвместната българо-американска подготовка, която ще се провежда на учебен полигон „Ново село“.

продължава>

 

Православната църква отбелязва Богородични заговезни


Православната църква отбелязва Богородични заговезни и на трапезата следва да присъства обредна "заговезнишка" питка.
От утре започват летните пости, които завършват на 15 август с големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица.

продължава>

 

Жътвата с по-ниски добиви

По-ниски от очакваното са добивите при пшеницата в Североизточна България. Това каза  Маломир Власов – председател на Съюза на зърнопроизводителите в Лудогорието. Данните сочат, че добивите са между 500 и 600 килограма от декар.
"Основният проблем е липсата на сняг през зимата. Последните валежи, които паднаха през юни, също не бяха много. Може и да са паднали някъде по стотина литра, но като цяло бяха по 30-40 литра на квадрат. Това не е достатъчно за един добър добив. Друго, което забелязваме е, че пшеницата като качество не е това, което трябваше да бъде. За съжаление, високите температури прегориха зърното и няма много качествена пшеница", посочи той.
Затварянето на зърнения коридор през Черно море би означавало цените малко да се нормализират, за да може зърнопроизводителите да продадат продукцията си поне по себестойност, каза още Маломир Власов.

Източник: БНР

 

Над 13 500 са обажданията на Националната телефонна линия за деца 116 111 за първото шестмесечие на годината

Над 13 500 са обажданията на Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) за първото шестмесечие на годината. Над 4000 са проведените консултации, като близо 2300 от тях са с деца. 574 са подадените сигнали за първите шест месеца на годината. Това съобщават от пресцентъра на ДАЗД.
Най-честите причини да се потърсят консултантите са проблеми в семейството и различни форми на насилие над и между деца. Запазва се тенденцията подрастващите да търсят съвет и подкрепа във връзка с трудности във взаимоотношенията както с връстниците им, така и с възрастните, посочват от агенцията.

продължава>

 
Още статии...
Партньори