Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

НОИ изплаща увеличените майчински

На 3 август 2023 г. Националният осигурителен институт (НОИ) ще изплати паричните обезщетения за отглеждане на дете до 2-годишна възраст за месец юли в новия размер от 780 лв.
В същия размер ще се изплатят и обезщетения на бащите, които ползват отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст. Паричните обезщетения при неизползване на допълнителния платен отпуск за отглеждане на дете до 2-годишна възраст ще се изплатят в размер на 390 лв. – 50 на сто от 780 лв.

продължава>

 

На 27 юли 2023 г. се проведе среща по проект " Общински фондове за местни инициативи: устойчив модел за подкрепа на активните общности“

Срещата бе открита от Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България" и бе водена от председателя на „Платформа АГОРА” - Емилия Лисичкова.
"Официален гост на събитието бе г-н Иван Андонов, председател на Общински съвет – Кюстендил, който представи пред участниците добри практики от реализираните проекти по Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи на община Кюстендил, както и ползата от тях за местната общност.

продължава>

 

Започват тренировъчни полети с хеликоптери и стрелби на полигона „Ново село“

Тренировъчни полети с хеликоптери с изпълнение на дневни и нощни стрелби ще се провеждат в определени дни от днес, понеделник до 20 август.
Това съобщиха от Министерството на отбраната.
Военни самолети и вертолети прелитат над София
Полетите са част от съвместната българо-американска подготовка, която ще се провежда на учебен полигон „Ново село“.

продължава>

 

Православната църква отбелязва Богородични заговезни


Православната църква отбелязва Богородични заговезни и на трапезата следва да присъства обредна "заговезнишка" питка.
От утре започват летните пости, които завършват на 15 август с големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица.

продължава>

 

Жътвата с по-ниски добиви

По-ниски от очакваното са добивите при пшеницата в Североизточна България. Това каза  Маломир Власов – председател на Съюза на зърнопроизводителите в Лудогорието. Данните сочат, че добивите са между 500 и 600 килограма от декар.
"Основният проблем е липсата на сняг през зимата. Последните валежи, които паднаха през юни, също не бяха много. Може и да са паднали някъде по стотина литра, но като цяло бяха по 30-40 литра на квадрат. Това не е достатъчно за един добър добив. Друго, което забелязваме е, че пшеницата като качество не е това, което трябваше да бъде. За съжаление, високите температури прегориха зърното и няма много качествена пшеница", посочи той.
Затварянето на зърнения коридор през Черно море би означавало цените малко да се нормализират, за да може зърнопроизводителите да продадат продукцията си поне по себестойност, каза още Маломир Власов.

Източник: БНР

 
Още статии...
Партньори