Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Кардиолози с факти и прогнози за COVID-19, как ни засяга

Проф. Иво Петров и доц. Красимира Христова
Как коронавирусът засегна най-важния човешки орган - сърцето? Проучване установи, че вирусът засяга сериозно и бъбреците, освен сърцето и белите дробове. "По болезнен начин разбрахме, че трябва да продължаваме да обръщаме внимание на сърцето, независимо от COVID-19. 3 месеца преди пандемията беше публикуван огромен обзор относно увредата на миокарда и увеличаване на сърдечните заболявания по време на епидемия", коментира кардиологът от "Аджибадем Сити Клиник" проф. Иво Петров. Той е на мнение, че много по-често има индиректна увреда на миокарда и съдовете. По думите му едно от основните нарушения е масовото тромбообразуване.

продължава>

 

От днес земеделците могат да подават заявления за финансова помощ заради COVID кризата

От днес земеделските стопани могат да подават заявления за финансова помощ като засегнати от COVID кризата. Приемът е до 21-ви септември.
Заявленията ще се приемат в общинските служби по земеделие.
Една от мерките, по които може да се кандидатства, е свързана със секторите - "Плодове и зеленчуци", "Маслодайна роза" "Винени лозя", "Декоративни растения", "Животновъдство" и "Пчеларство".
А другата -  всички останали направления в областта на"Растениевъдството" и "Животновъдство". Един фермер може да получи  до 7 хиляди евро.
Източник: Новини.бг.

 

Антонио Лопес, ЕНП: При управлението на ГЕРБ българските общини промениха облика си

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметове на областни градове, избрани от листата на ГЕРБ, се срещнаха с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес. Това се случи в рамките на конгреса на ЕНП в Хелзинки. На срещата присъства и кметът на община Кюстендил Петър Паунов.
„Нашата българска делегация, съставена главно от кметове на областни градове в България, които са гръбнакът на местната власт у нас, подкрепя твърдо Европейската народна партия, защото в нея вижда сигурност и просперитет за ЕС и гражданите му", заяви Цветан Цветанов по време на срещата.

продължава>

 

Протестиращите майки на деца с увреждания ще нощуват пред Министерски съвет

Майките от инициативата "Системата ни убива" опънаха палатки на жълтите павета пред Министерския съвет и ще останат там през цялата нощ, заедно с децата си. Поредният протест на майките се провежда ден, след като те подписаха споразумение и план за действие с правителството относно реформата в областта на хората с увреждания.
Майките остават през цялата нощ, за да покажат на властта, че няма да се откажат от реформата и че докарани дотук, те нямат избор. Протестиращите запалиха свещи около палатките, а междувременно граждани им донесоха храна за през нощта. "Нямаме друг избор, те ни принудиха на такива действия" заяви пред Дарик Вера Иванова от Конфедерацията за защита правата на децата. Майките споделиха разочарованието си, че малцина от минувачите и шофьорите са подкрепили тяхната борба.

продължава>

 

Удължен е срокът за изпълнение на проект „Студентски практики - Фаза 1“

Със Заповед на Ръководителя на Управляващия орган на ОП НОИР е удължен срокът за изпълнение на проект „Студентски практики - Фаза 1“ до 29 декември 2018 г. Желаещите да участват в проекта трябва да направят своята регистрация в информационната система на адрес https://praktiki.mon.bg/sp/, като последната възможна дата за включване е 17 октомври 2018 г.  За успешно проведено обучение в реална работна среда студентите получават стипендия в размер на 480 лв.
В рамките на този етап ще бъдат реализирани допълнително 1650 практически обучения. Те трябва да приключат най-късно до 29 ноември 2018 г., тъй като изискуемите 240 часа за практическо обучение в реална работна среда отнемат средно около 2 месеца на всеки практикант.

продължава>

 
Още статии...
Партньори