Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Министър Ангелов издаде заповедта за новите мерки: Отпадат „зелените коридори“ за аптеките

С издадена днес от министъра на здравеопазването Заповед № РД-01-677/25.11.2020 г. от 23,30 ч. на 27 ноември, петък, до 21 декември 2020 г. в страната се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки.
Магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.30 ч. и 10.30 ч. За аптеките т.нар "зелени коридори“ отпадат.

Ето и цялата Заповед на министъра:

продължава>

 

Министерски съвет ще обсъди нови, още по-строги мерки

Министърът на здравеопазването предлага нови мерки за справяне с пандемията, които предстои да бъдат обсъдени на заседание на Министерски съвет!
Ако бъдат гласувани, мерките ще влязат в сила от Петък - 27 Ноември 2020 г.!

Сред предложените мерки са:

продължава>

 

Книжният бранш с нова кампания за коледните празници

„Купи 1 книга. Подари я за Коледа“ е призивът на семейството на книгата
В навечерието на коледните и новогодишни празници книжният бранш отново се обръща с послание към любителите на книгите и четенето. Голямото семейство на книгата призовава читателите да направят подарък с кауза и със смисъл на своите близки, като им подарят книга за Коледа.

продължава>

 

Въведение Богородично – ден на християнското семейство

На 21 ноември Православна църква отбелязва един от най-светлите празници, посветени на семейството – Въведение Богородично. Според библейската история, когато малката Мария – бъдещата майка на Исус, навършила 3 години, родителите ѝ Йоаким и Ана изпълнили обета, който дали пред Бога, когато научили радостната вест, че ще имат дъщеря, която един ден ще роди Божия Син. В знак на благодарност, че ги е дарил с рожба, те оставили дъщеря си в храма, за да служи на Господ.

продължава>

 

Властта предвижда нова помощ за бизнеси, спрени от работа заради COVID-19

По 24 лева на ден държавна помощ ще могат да се възползват фирми и обекти, чиято дейност е временно ограничена със заповед на властите. Условието е работниците да са пуснати в неплатен отпуск. Това предвижда проект на правителствено постановление, който ще бъде обсъждан с работодателите на Националния съвет за насърчаване на заетостта, предаде БНР.
В доклада на социалния министър Деница Сачева към проекта на постановлението се посочва, че целта е да се предостави подкрепа за запазване на заетостта на работещите в предприятия, които директно са преустановили стопанската дейност в резултат от наложени противоепидемични мерки срещу разпространението на Covid-19.

продължава>

 
Още статии...
Партньори