Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

ИСС отбелязва, че все още няма дефиниции за водна и енергийна бедност

Икономическият и социален съвет отбелязва с тревога, че в средата на годината в България все още няма приети отделни дефиниции за  енергийна, водна и транспортна бедност. В становище по темата, се подчертава, че приемането на определенията за видовете бедност е необходимо, за да не възниква социално напрежение сред хората с право на компенсации от държавата, но които не получават средства заради липсата на законови механизми.

продължава>

 

Facebook вече няма да показва новини в Канада

Meta обяви, че потребителите на Facebook и Instagram в Канада скоро няма да имат достъп до новини в двете социални мрежи. Причината е нов закон, който влиза в сила в страната.
"Многократно споделяхме, че за да изпълним изискването на закона, трябва да спрем достъпа на потребителите до съдържание от източници на новини, включително печатни и телевизионни", казва компанията. Тя казва, че през последните седмици е правила тестове, за да открие най-доброто решение.

продължава>

 

Първият медицински хеликоптер ще дойде до края на годината

50 обучени медицински екипи са готови да оказват първа помощ по въздуха. До края на годината у нас се очаква първият от шестте хеликоптера за спешна медицинска помощ. Има готовност да бъдат закупени още две въздушни линейки, коментира зам.- министърът на здравеопазването професор Илко Гетов:
"Първият хеликоптер ще дойде между 15 декември и 20 януари.

продължава>

 

Депозитите на домакинствата в края на май са близо 74,16 млрд. лв., а кредитите - близо 35 млрд. лева

В края на май депозитите на неправителствения сектор в банките са близо 119 млрд. лева и са изтеглени кредити за 83,6 млрд. лв.
Депозити
В края на май 2023 г. депозитите на неправителствения сектор са близо 118,8 млрд. лв. (67,2 на сто от БВП) и се увеличават на годишна база с 12,4 на сто, съобщва Българската народна банка.
Депозитите на нефинансовите предприятия в края на май са малко над 41 млрд. лв. (23,2 на сто от БВП). В сравнение със същия месец на 2022 г. те се увеличават с 20,6 на сто. Депозитите на финансовите предприятия намаляват с 16 на сто на годишна база и в края на май достигат 3,577 млрд. лв. (2 на сто от БВП).
Депозитите на домакинствата в края на миналия месец са близо 74,16 млрд. лв. (42 на сто от БВП) . Те се увеличават за една година с 10 на сто.

продължава>

 

Стопаните получиха доплащане от 9 млн. лева по мярка 10 от ПРСР 2014-2020

Сумата от близо 9 млн. лв. (8 892 155 лв.) постъпи по сметките на земеделските стопани, поели ангажименти по мярка 10 „Агроекология и климат“ от ПРСР 2014-2020. Преведените средствата са за Кампания 2022 и се разпределят между 2 356 фермери.
След обнародване на новите ставки, по направление „Опазване на застрашени от изчезване местни сортове, важни за селското стопанство“, бяха наредени близо 7 млн. лв. (6 866 664 лв.) на 573 земеделци.

продължава>

 
Още статии...
Партньори