Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Домакинствата, които се отопляват на дърва, могат да се включват в списъците за осигуряването им до 31 август

Влезлите в сила последни промени в Закона за горите предвиждат домакинствата, които се отопляват на дърва, да се включват в списъците за осигуряването им до 31 август. Това ще е възможно само при наличие на свободни количества дървесина в горските предприятия.
Промените предвиждат ежегодно до края на февруари държавните предприятия и общинските горски структури  да публикуват на интернет страниците си информация за определените количества дървесина, които могат да се добиват според  одобрените годишни планове за ползване на дървесина.

продължава>

 

Шофьорите ще се сбогуват със сините талони

Синият контролен талон отива в историята. Промяната става възможна, след като законовата поправка беше публикувана в днешния брой на Държавен вестник.
Промените в Закона за движението по пътищата бяха гласувани от Народното събрание преди дни. С тях хартиеният документ към шофьорската книжка, на който пише колко точки имаме, вече няма да е необходим.

продължава>

 

Вътев: Организациите на производители ще засилят пазарния успех на българските продукти


Организациите на производители ще засилят пазарния успех на българските селскостопански продукти. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев на среща в МЗХ с представители на секторите „Овче и козе месо“, „Говеждо и телешко месо“, „Свинско месо“ и „Птиче месо“.
Участниците в срещата бяха запознати с подготвяните промени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023-2027, възможностите за обединение и изпълнението на оперативни програми от признати организации на производители. Изтъкнати бяха предимствата на сдружаването на земеделските производители в групи и организации като начин за повишаване на тяхното влияние по веригата на доставки на храни и увеличаване на дела на произведените стоки, предлагани в търговската мрежа.

продължава>

 

Местните избори: Предизборната кампания стартира на 29 септември

Партиите и коалициите трябва да се регистрират в ЦИК до 17.00 часа на 13 септември. Началото на предизборната кампания е на 29 септември.
Това става ясно от хронограмата за изборите на общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 г., която Централната избирателна комисия публикува.
Ето основните моменти:

продължава>

 

Спешна помощ по въздух – при инцидент хеликоптери от 2 бази ще могат да стигат за 20 минути

Транспортният министър Георги Гвоздейков се похвали, че процесът за спешна помощ по въздуха вече е "отпушен".
"Процесът беше доста затлачен и дадохме възможност на Министерство на здравеопазването да започнат усилено да работят по стартиране на процедурата за обществена поръчка за изграждане на оперативните бази. Министерството на транспорта предостави 3 терена  - на Летище София, на Летище Пловдив и Летище Търговище в село Буковци, където ще бъдат 3 от оперативните бази. Четвъртата база ще бъде на Летище Сливен, петата - Летище Долна Митрополия и шестата на Летище Габровница", посочи Гвоздейков.
По думите му системата за спешна помощ по въздуха ще бъде изградена въз основа на европейските правила.
Освен това във всяка точка на страната могат да дойдат хеликоптери от две различни бази в рамките на 20-30 минути, така че ако има по-сериозен инцидент и повече ранени, да се покрие по-голям брой пациенти, ако е необходимо.

Източник: dariknews

 
Още статии...
Партньори