Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Без алкохол две седмици преди ваксината срещу Ковид-19

Пушенето, цигареният дим и всичко, което може да раздразни белите дробове, няма да е от полза, а ще нанесе вреда на хората.
Най-малко две седмици преди ваксинацията срещу новия коронавирус трябва да се преустанови консумацията на алкохол, предаде ТАСС.
Агенцията цитира препоръката на ръководителката на руския регулатор Роспотребнадзор Анна Попова.

продължава>

 

До края на декември земеделците избират как да облагат доходите си за 5 години напред

Физическите лица, регистрирани като земеделски стопани, имат право да избират реда за облагането на доходите от дейността им през 2021 година.
Правото на избор се упражнява с подаване на декларация по чл. 29а, ал. 4 от ЗДДФЛ в срок до 31 декември на предходната година. Изборът е валиден за 5-те последователни данъчни години и не е необходимо той да се потвърждава ежегодно с подаване на нова декларация. При облагане по реда, предвиден за едноличните търговци, регистрираните като земеделски стопани физически лица не могат да ползват правото за преотстъпване на данъка върху годишната данъчна основа, който е предвиден в чл. 48, ал. 6 от ЗДДФЛ.

продължава>

 

От днес личните лекари издават безплатни направления за PCR тест

Досега джипитата имаха право да издават само хартиени направления след снемане на анамнезата на пациента.
Електронното направление за PCR тест е вече факт. Това съобщи заместник-здравният министър Жени Начева на извънреден брифинг днес.
Тя уточни, че пациентите не трябва да доплащат, при условие, че са насочени за подобно тестване. За да се случи обаче то, пациентите трябва да имат налични поне 2 от симптомите на коронавирус.

продължава>

 

Удължават учебната година за част от учениците

Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове. Това гласи заповед на образователния министър Красимир Вълчев, публикувана на сайта на МОН.
Децата в първи, втори и трети клас задължително трябва да имат по 1 седмица за проектни и/или творчески дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа. Затова в заповедта на министъра е записано, че учебната година на децата от 1 до 3 клас трябва да приключи на 23 юни, а за тези от 4 до 11 клас – до 30 юни.
За учениците от 7 до 12 клас вторият учебен срок ще започне на 4 февруари 2021 г., а за учениците от 1 до 6 клас - след изтичане на 18-те учебни седмици от първия срок, в зависимост от решението на съответното училище.

продължава>

 

От понеделник започва приемът на документи по новата мярка „Запази ме”

С тази мярка ще се предоставя подкрепа чрез изплащане по 24 лв. на ден за периода на неплатен отпуск на всяко лице, осигурено на пълно работно време или пропорционално на уговореното работно време в трудовия договор.
От 30.11.2020 г. Агенцията по заетостта стартира прием на заявления по проект „Запази ме”, финансиран чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 и финансовия механизъм REACT-EU, съобщават от Агенцията.
Целта на операцията е приоритетно да се предостави подкрепа за запазване заетостта на служителите в предприятия, които директно са преустановили стопанската дейност в резултат от наложени противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.

продължава>

 
Още статии...
Партньори