Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Протест срещу домашното насилие посрещна депутатите

Плакати с надпис "Нито една повече" посрещнаха депутатите на северния вход на Народното събрание. Заради зачестилите случаи на домашно насилие, граждански активисти за пореден път протестират с настояване за спешни законови промени.

Депутатите обсъждат по-тежки наказания за насилие

 

продължава>

 

Изплащането на пенсиите за този месец започва от днес


От днес започва изплащането на пенсиите за август чрез пощенските станции и ще продължи до 21 август, понеделник, съобщиха от Националния осигурителен институт (НОИ).
Изплащането ще става съобразно изготвен график, който е обявен във всяка пощенска станция.
Преводите на сумите за августовските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени също днес.

продължава>

 

Домакинствата, които се отопляват на дърва, могат да се включват в списъците за осигуряването им до 31 август

Влезлите в сила последни промени в Закона за горите предвиждат домакинствата, които се отопляват на дърва, да се включват в списъците за осигуряването им до 31 август. Това ще е възможно само при наличие на свободни количества дървесина в горските предприятия.
Промените предвиждат ежегодно до края на февруари държавните предприятия и общинските горски структури  да публикуват на интернет страниците си информация за определените количества дървесина, които могат да се добиват според  одобрените годишни планове за ползване на дървесина.

продължава>

 

Шофьорите ще се сбогуват със сините талони

Синият контролен талон отива в историята. Промяната става възможна, след като законовата поправка беше публикувана в днешния брой на Държавен вестник.
Промените в Закона за движението по пътищата бяха гласувани от Народното събрание преди дни. С тях хартиеният документ към шофьорската книжка, на който пише колко точки имаме, вече няма да е необходим.

продължава>

 

Вътев: Организациите на производители ще засилят пазарния успех на българските продукти


Организациите на производители ще засилят пазарния успех на българските селскостопански продукти. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев на среща в МЗХ с представители на секторите „Овче и козе месо“, „Говеждо и телешко месо“, „Свинско месо“ и „Птиче месо“.
Участниците в срещата бяха запознати с подготвяните промени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023-2027, възможностите за обединение и изпълнението на оперативни програми от признати организации на производители. Изтъкнати бяха предимствата на сдружаването на земеделските производители в групи и организации като начин за повишаване на тяхното влияние по веригата на доставки на храни и увеличаване на дела на произведените стоки, предлагани в търговската мрежа.

продължава>

 
Още статии...
Партньори