Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

ДФЗ започва прием по подмярка "COVID 3"

Кандидатстването е с проект през Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020 /ИСУН/. Подмярка "COVID 3" е с бюджет над 7 млн. лева (7 321 096 лв.).
Допустими за подпомагане по нея са микро, малки или средни предприятия съгласно Закона за малките и средните предприятия, осъществяващи преработка на селскостопански продукти, включени в Приложение I към ДФЕС, или на памук, с изключение на рибни продукти, както и групи, и организации на производители, които осъществяват преработка, предлагане на пазара или развитие на селскостопански продукти.

продължава>

 

Личните лекари ще издават направления за PCR тестове от ноември

Личните лекари ще имат право да издават направления за PCR тестове от началото на ноември. Това каза пред “По света и у нас” председателят на НС на НЗОК и зам.-министър на здравеопазването Жени Начева.
По думите й анексът към НРД ще бъде подписан до края на октомври. Не е ясно дали ще има лимити за направленията. Въпросът е на масата за преговори между БЛС и НЗОК.
Не е изчислено колко пари ще са необходими. Средствата обаче ще бъдат осигурени от бюджета на НЗОК за 2020 година, обясни Жени Начева.
Източник: viaranews

 

Младежи със завършено висше образование могат да кандидатстват за работа

От 5 Октомври 2020 г. дипломирани младежи със завършено висше образование могат да кандидатстват за работа през 2021 г. в централни ведомства и техните териториални поделения.
Тази възможност се реализира от Агенция по заетостта по утвърдени от Министерството на труда и социалната политика критерии и процедура за кандидатстване по програма "Старт на кариерата". Чрез програмата се дава възможност на безработни младежи, завършили висшето си образование в рамките на 12 месеца да натрупат първият си трудов стаж, както и професионален опит, умения и практика по придобитото образование, с което да поставят началото на своето кариерно развитие.

продължава>

 

Министерството на младежта и спорта ще отпусне допълнителни близо 2 млн. лв. за спортните клубове

Министерството на младежта и спорта ще отпусне допълнителни близо 2 млн. лв. за спортните клубове в България. Това означава, че с близо 30% ще бъдат увеличени средствата, осигурени за тях през 2020 г.
Допълнителното финансово подпомагане на клубовете се прави заради ограниченията в дейността им, които бяха наложени, във връзка с разпространението на епидемията от коронавирус. Основната цел на мярката е спортните клубове да бъдат подпомогнати за създаването на условия за реализиране на ефективен тренировъчен и състезателен процес на спортистите и усъвършенстване на системата за управление на подготвителния процес, като възможност за спортно развитие и основа за реализиране на високи спортни резултати.

продължава>

 

Какво трябва да знаят родителите на деца в ясли, градини или училища?

Какво трябва да знаят родителите на деца, посещаващи детски заведения и училища в условията на COVID-19? От Министерството на здравеопадването отговарят на най-често задаваните въпроси
В детската ясла/детската градина на детето ми има положително за COVID-19 дете. Трябва ли да изследвам детето си? Подлежи ли то на карантина? Продължава ли детската градина да работи? Мога ли да ходя на работа, в случай че детето ми е под карантина? Имам ли право на болничен лист, в случай че детето трябва да остане вкъщи? Кой издава болничния лист?

продължава>

 
Още статии...
Партньори