Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Премиерът акад. Денков: Стара Загора, Перник и Кюстендил могат да са икономическото сърце на БългарияТрябва да използваме по най-добрия начин европейските инвестиции и да ги съчетаем с частни, за да могат районите, засегнати от енергийния преход – Стара Загора, Перник и Кюстендил, не просто да продължат своето съществуване, а да се превърнат в икономическото сърце на България. С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков обяви в началото на днешното правителствено заседание, че Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони вече са публикувани за обществено обсъждане.

продължава>

 

Проф. д-р Георги Попов: Лаймската болест може да се сбърка с дерматит или алергична реакция

Лаймската болест може да се сбърка с дерматит или алергична реакция, а в напреднал стадий - с тежко неврологично заболяване. Това каза в интервю за БНР проф. д-р Георги Попов - началник на Клиниката по инфециозни болести в "Софиямед".
По думите му големият брой кърлежи тази година се дължи на първо място на промяната в климата:
"Тази пролет и началото на лятото беше доста влажно, с високи температури. Именно тази влажност и топлина създават добри условия за развитие на кърлежите".

продължава>

 

Синият талон - в историята

От днес официално синият контролен талон към шофьорската книжка остава в историята. Отпадането стана възможно след законова поправка, която беше публикувана в петък в Държавен вестник и влиза в сила 3 дни след обнародването ѝ. Промените в закона за движение по пътищата бяха гласувани от Народното събрание, а на 4 август законът е обнародван и в Държавен вестник.

продължава>

 

Протест срещу домашното насилие посрещна депутатите

Плакати с надпис "Нито една повече" посрещнаха депутатите на северния вход на Народното събрание. Заради зачестилите случаи на домашно насилие, граждански активисти за пореден път протестират с настояване за спешни законови промени.

Депутатите обсъждат по-тежки наказания за насилие

 

продължава>

 

Изплащането на пенсиите за този месец започва от днес


От днес започва изплащането на пенсиите за август чрез пощенските станции и ще продължи до 21 август, понеделник, съобщиха от Националния осигурителен институт (НОИ).
Изплащането ще става съобразно изготвен график, който е обявен във всяка пощенска станция.
Преводите на сумите за августовските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени също днес.

продължава>

 
Още статии...
Партньори