Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Правителството в оставка гласува удължаване на извънредната епидемична обстановка

На заседание на Министерския съвет, излъчвано на живо във Фейсбук, стана ясно, че тя ще продължи до края на май.
Здравният министър Костадин Ангелов заяви, че България излиза успешно от третата вълна на коронавируса. Той посочи, че се отчита тенденция за намаляване на хоспитализираните, починалите и ново заразените.
По негови думи ваксинационният процес върви с изключително добри темпове и ситуацията е добре контролирана на национално ниво.

продължава>

 

ЗЕЛЕНА СЕДМИЦА НА ЕС 2021. ПРИЗИВ КЪМ ВСИЧКИ ХУДОЖНИЦИ НА ВЪЗРАСТ 0-18 ГОДИНИ

Как децата и младите хора си представят един свят без замърсяване?  Търсят се артистична интерпретации по темата, които могат да бъдат изложени на #EUGreenWeek. Споделете творенията в социалните мрежи с  #ZeroPollution и тагнете @EU_ENV

Повече на   eugreenweek.eu/young-artists

pic.twitter.com/rErikj8ls2

продължава>

 

Разхлабват част от противоепидемичните мерки от днес

От днес разхлабват част от противоепидемичните мерки, а учениците от първи до четвърти клас се връщат на училище. За срок от 2 седмици присъствено ще се обучават и 7, 8 и 10-и клас, след което – 5, 9 и 12-и.
Днес отварят и ресторантите, но при 50 на сто от капацитета си и с работно време до 23 часа, а от 16 април ще бъдат разрешение посещения в игралните зали и казината, както и в търговските центрове на закрито.

продължава>

 

Президентът награди с Почетен знак д-р Румен Алексов от Кюстендил

Д-р Румен Алексов  от Кюстендил– общопрактикуващ лекар и председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Кюстендил получи почетен знак от президента Румен Радев. Отличия с Почетния знак  получиха 15 изявени български лекари и специалисти по здравни грижи. Отличията са за професионализма и всеотдайността на медиците в грижата за здравето на пациентите.

продължава>

 

Християнският свят празнува Благовещение

Всички християни – православни, католици и протестанти, празнуват днес един от най-големите църковни празници – Благовещение, на който се почита едно от най-големите тайнства в християнството.

Според Библията на този ден архангел Гавриил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечест сина Божий Исус Христос. За случилото се разказва в Евангелието на Лука.
Преданието разказва как в ранната сутрин на 25 март, девойката Мария седяла и четяла Светото писание. Долетял божият ангел вестител Гавриил и известил, че тя е избраницата да роди Божия син: „Ангелът влезе при нея и рече: Радвай се, благодатна! Господ е с тебе; благословена си ти между жените” /Евангелие от Лука, 1:28/.

продължава>

 
Още статии...
Партньори