Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Книжният бранш с нова кампания за коледните празници

„Купи 1 книга. Подари я за Коледа“ е призивът на семейството на книгата
В навечерието на коледните и новогодишни празници книжният бранш отново се обръща с послание към любителите на книгите и четенето. Голямото семейство на книгата призовава читателите да направят подарък с кауза и със смисъл на своите близки, като им подарят книга за Коледа.

продължава>

 

Въведение Богородично – ден на християнското семейство

На 21 ноември Православна църква отбелязва един от най-светлите празници, посветени на семейството – Въведение Богородично. Според библейската история, когато малката Мария – бъдещата майка на Исус, навършила 3 години, родителите ѝ Йоаким и Ана изпълнили обета, който дали пред Бога, когато научили радостната вест, че ще имат дъщеря, която един ден ще роди Божия Син. В знак на благодарност, че ги е дарил с рожба, те оставили дъщеря си в храма, за да служи на Господ.

продължава>

 

Властта предвижда нова помощ за бизнеси, спрени от работа заради COVID-19

По 24 лева на ден държавна помощ ще могат да се възползват фирми и обекти, чиято дейност е временно ограничена със заповед на властите. Условието е работниците да са пуснати в неплатен отпуск. Това предвижда проект на правителствено постановление, който ще бъде обсъждан с работодателите на Националния съвет за насърчаване на заетостта, предаде БНР.
В доклада на социалния министър Деница Сачева към проекта на постановлението се посочва, че целта е да се предостави подкрепа за запазване на заетостта на работещите в предприятия, които директно са преустановили стопанската дейност в резултат от наложени противоепидемични мерки срещу разпространението на Covid-19.

продължава>

 

Здравните власти предлагат по-строги мерки в борбата с COVID-19

По-строги мерки в борбата с COVID-19 и удължаването им след 12 ноември - това предлагат здравните власти. Мерките засягат и учениците, и работещите, и пенсионерите. 
Препоръчва се дистанционно обучение за учениците от 5 до 12 клас, а за по-малките - спиране на извънкласните дейности.
"Време е да се спрат всякакви дейности в учебните заведения, които са извън рамките на дадена паралелка", заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на брифинга в Министерството на здравеопазването.
„Препоръчваме на ВУЗ-овете да преминат на дистанционна работа.

продължава>

 

От 1-ви Ноември започва акция "Зима"

Операцията започва от неделя, 1 ноември, и ще продължи до края на месеца. Тя ще бъде осъщаствена в 3 етапа. Първият етап е от 1 до 10 ноември и е насочен към водачите на пътни превозни средства с животинска тяга, велосипедисти и мерки за безопасност на водачите.
Вторият етап ще е със завишено внимание към  пешеходците, като много сериозна уязвима група, а третият за безопасно шофиране през зимата, техническа изправност на автомобилите, както и поведение на водачите спрямо пешеходци.

продължава>

 
Още статии...
Партньори