Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

ЗЕЛЕНА СЕДМИЦА НА ЕС 2021. ПРИЗИВ КЪМ ВСИЧКИ ХУДОЖНИЦИ НА ВЪЗРАСТ 0-18 ГОДИНИ

Как децата и младите хора си представят един свят без замърсяване?  Търсят се артистична интерпретации по темата, които могат да бъдат изложени на #EUGreenWeek. Споделете творенията в социалните мрежи с  #ZeroPollution и тагнете @EU_ENV

Повече на   eugreenweek.eu/young-artists

pic.twitter.com/rErikj8ls2

продължава>

 

Разхлабват част от противоепидемичните мерки от днес

От днес разхлабват част от противоепидемичните мерки, а учениците от първи до четвърти клас се връщат на училище. За срок от 2 седмици присъствено ще се обучават и 7, 8 и 10-и клас, след което – 5, 9 и 12-и.
Днес отварят и ресторантите, но при 50 на сто от капацитета си и с работно време до 23 часа, а от 16 април ще бъдат разрешение посещения в игралните зали и казината, както и в търговските центрове на закрито.

продължава>

 

Президентът награди с Почетен знак д-р Румен Алексов от Кюстендил

Д-р Румен Алексов  от Кюстендил– общопрактикуващ лекар и председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Кюстендил получи почетен знак от президента Румен Радев. Отличия с Почетния знак  получиха 15 изявени български лекари и специалисти по здравни грижи. Отличията са за професионализма и всеотдайността на медиците в грижата за здравето на пациентите.

продължава>

 

Християнският свят празнува Благовещение

Всички християни – православни, католици и протестанти, празнуват днес един от най-големите църковни празници – Благовещение, на който се почита едно от най-големите тайнства в християнството.

Според Библията на този ден архангел Гавриил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечест сина Божий Исус Христос. За случилото се разказва в Евангелието на Лука.
Преданието разказва как в ранната сутрин на 25 март, девойката Мария седяла и четяла Светото писание. Долетял божият ангел вестител Гавриил и известил, че тя е избраницата да роди Божия син: „Ангелът влезе при нея и рече: Радвай се, благодатна! Господ е с тебе; благословена си ти между жените” /Евангелие от Лука, 1:28/.

продължава>

 

Международният ден на гората се отбелязва днес

На 21 март се отбелязва Световният ден на гората. Той се чества от 1972 г. във връзка с пролетното равноденствие по инициатива на 23-та сесия на Европейската конфедерация по земеделие (ноември 1971), подкрепена от Организацията на ООН по прехрана и земеделие, за да се защити флората и фауната на горите.
Горите са природно богатство, благодарение на което въздухът и водата са чисти и което представлява среда за живот и развитие на разнообразие от растения и животни.

продължава>

 
Още статии...
Партньори