Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Банките ще обслужват безплатно сметки за заплати и пенсии

От днес банките са задължени да предоставят безплатни услуги по сметки за заплати, пенсии и социални плащания, но само през банкомати на обслужващата банка. Това стана възможно с промените, гласувани със Закона за бюджета за тази година.
Други промени задължават работодателите с повече от 100 наети лица да изплащат заплатите по банков път.

продължава>

 

Проф. Атанас Куртев издаде свои текстологични обработки на клавирни пиеси

Известният пианист и педагог дарява изданието на желаещите.
"Тайните предимства на зоналното и процесуалното музициране" е наречен сборникът, който уважаваният пианист и педагог проф. Атанас Куртев подготви и издаде като учебно пособие за всички негови млади колеги, които биха искали да усъвършенстват творческите си способности. Той предлага свои текстологични разработки, които стимулират стилистичната ориентация при изпълнението на клавирни творби от 32-ма композитори - от Шуберт и Шуман, през Барток и Берг, до Пипков и Ненов.

продължава>

 

Работещи библиотеки има в повече от половината български училища

В 1395 училища има оборудвани библиотеки. Това са повече от половината български училища, а в много други има оформени кътове за четене. През учебната 2021/2022 година работят 350 щатни библиотекари в училищата, като 61 от тях са назначени през предходната година. Това стана известно на конкурс на тема "Извънкласните и извънучилищните дейности (занимания по интереси) - за устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация на децата и учениците - 2023“, организиран от Синдиката на българските учители съвместно с Министерството на образованието и науката (МОН), съобщи пресцентърът на ведомството.

продължава>

 

Нова учебна година, нови промени, но: Намаляване на домашните няма да има!

Намаляване на домашните за учениците няма да има, обяви пред bTV министърът на образованието Галин Цоков във връзка с готвените промени за новата учебна година.
"Никога няма да си позволя от позицията на министър на образованието да ограничавам методическата и педагогическата самостоятелност на учителите", категоричен бе той.
По думите му става въпрос за определени индивидуални или екипни задачи, които учениците да изпълняват след учебните часове.

продължава>

 

От 21 август стопаните кандидатстват по схемата за напояване

От 21 август (понеделник) до 02 октомври 2023 г. земеделските стопани могат да кандидатстват за подпомагане по схемата „Помощ в подкрепа на разходи за вода за напояване при отглеждане на земеделски култури“ за 2023 г., утвърдена съгласно Временната рамка за мерки за държавна помощ при кризи и преход в подкрепа на икономиката след агресията на Русия срещу Украйна.
Заявленията за подпомагане по образец, генерирани от Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК),  ще се приемат в областните дирекции (ОД) на ДФ ”Земеделие” (ДФЗ), отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане” (ПСМП). Документи се подават по постоянен адрес на физическото лице и по седалището на едноличния търговец или юридическото лице.

продължава>

 
Още статии...
Партньори