Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

От днес личните лекари издават безплатни направления за PCR тест

Досега джипитата имаха право да издават само хартиени направления след снемане на анамнезата на пациента.
Електронното направление за PCR тест е вече факт. Това съобщи заместник-здравният министър Жени Начева на извънреден брифинг днес.
Тя уточни, че пациентите не трябва да доплащат, при условие, че са насочени за подобно тестване. За да се случи обаче то, пациентите трябва да имат налични поне 2 от симптомите на коронавирус.

продължава>

 

Удължават учебната година за част от учениците

Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове. Това гласи заповед на образователния министър Красимир Вълчев, публикувана на сайта на МОН.
Децата в първи, втори и трети клас задължително трябва да имат по 1 седмица за проектни и/или творчески дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа. Затова в заповедта на министъра е записано, че учебната година на децата от 1 до 3 клас трябва да приключи на 23 юни, а за тези от 4 до 11 клас – до 30 юни.
За учениците от 7 до 12 клас вторият учебен срок ще започне на 4 февруари 2021 г., а за учениците от 1 до 6 клас - след изтичане на 18-те учебни седмици от първия срок, в зависимост от решението на съответното училище.

продължава>

 

От понеделник започва приемът на документи по новата мярка „Запази ме”

С тази мярка ще се предоставя подкрепа чрез изплащане по 24 лв. на ден за периода на неплатен отпуск на всяко лице, осигурено на пълно работно време или пропорционално на уговореното работно време в трудовия договор.
От 30.11.2020 г. Агенцията по заетостта стартира прием на заявления по проект „Запази ме”, финансиран чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 и финансовия механизъм REACT-EU, съобщават от Агенцията.
Целта на операцията е приоритетно да се предостави подкрепа за запазване заетостта на служителите в предприятия, които директно са преустановили стопанската дейност в резултат от наложени противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.

продължава>

 

Министър Ангелов издаде заповедта за новите мерки: Отпадат „зелените коридори“ за аптеките

С издадена днес от министъра на здравеопазването Заповед № РД-01-677/25.11.2020 г. от 23,30 ч. на 27 ноември, петък, до 21 декември 2020 г. в страната се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки.
Магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.30 ч. и 10.30 ч. За аптеките т.нар "зелени коридори“ отпадат.

Ето и цялата Заповед на министъра:

продължава>

 

Министерски съвет ще обсъди нови, още по-строги мерки

Министърът на здравеопазването предлага нови мерки за справяне с пандемията, които предстои да бъдат обсъдени на заседание на Министерски съвет!
Ако бъдат гласувани, мерките ще влязат в сила от Петък - 27 Ноември 2020 г.!

Сред предложените мерки са:

продължава>

 
Още статии...
Партньори