Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ КОНКУРС „НЕМАТЕРИАЛНО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО: СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ”

Регламент и общи условия на конкурса:
По случай 75 години от създаването на Организацията на Обединените нации за образование, наука и култура – ЮНЕСКО (16 ноември 1945 г.) и 65 години от присъединяването на България към ЮНЕСКО, Регионалният център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа обявява младежки конкурс за документиране и представяне на елементи на нематериалното културно наследство на тема: „Нематериално културно наследство: следващото поколение”/ „Intangible cultural heritage: next generation”.

продължава>

 

„ИДИ, УЧИ И СЕ ВЪРНИ” СЪС СТИПЕНДИЯ ДО 10 000 ЛВ. ЗА МАГИСТРАТУРА В ЧУЖБИНА

Фондът за стипендии „Иди, учи и се върни” на Тук-Там подкрепя мотивирани българи да следват магистратура в чуждестранен университет и след това да приложат наученото в България.
Ако и ти планираш да продължиш образованието си в чужбина през 2021, кандидатствай за стипендия от Тук-Там.
Освен финансовата подкрепа и възможността да получат образование в чуждестранен университет, одобрените кандидати ще бъдат подкрепяни от Тук-Там за бъдещото им професионално развитие, ще бъдат популяризирани сред нашите контакти и ще бъдат насърчени да станат част от нашата общност на млади професионалисти с опит или образование в чужбина.

продължава>

 

Здравните власти обявиха ново разхлабване на мерките у нас от 1 май

От 1 май отпада изискването магазините за хранителни стоки да осигуряват „зелен коридор“ за пазаруване на възрастни хора в часовия диапазон от 8:30 ч. до 10:30 ч. Това става ясно от нова заповед на здравния министър в оставка Костадин Ангелов.
а) на 5.05.2021 г. и 7.05.2021 г. – присъствено се обучават учениците от 5, 9 и 12 клас, за останалите класове присъственото обучение се преустановява;

продължава>

 

Правителството в оставка гласува удължаване на извънредната епидемична обстановка

На заседание на Министерския съвет, излъчвано на живо във Фейсбук, стана ясно, че тя ще продължи до края на май.
Здравният министър Костадин Ангелов заяви, че България излиза успешно от третата вълна на коронавируса. Той посочи, че се отчита тенденция за намаляване на хоспитализираните, починалите и ново заразените.
По негови думи ваксинационният процес върви с изключително добри темпове и ситуацията е добре контролирана на национално ниво.

продължава>

 

ЗЕЛЕНА СЕДМИЦА НА ЕС 2021. ПРИЗИВ КЪМ ВСИЧКИ ХУДОЖНИЦИ НА ВЪЗРАСТ 0-18 ГОДИНИ

Как децата и младите хора си представят един свят без замърсяване?  Търсят се артистична интерпретации по темата, които могат да бъдат изложени на #EUGreenWeek. Споделете творенията в социалните мрежи с  #ZeroPollution и тагнете @EU_ENV

Повече на   eugreenweek.eu/young-artists

pic.twitter.com/rErikj8ls2

продължава>

 
Още статии...
Партньори