Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Увеличават социалната пенсия за старост от 141,63 лв. на 148,71 лв.

Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 141,63 лв. на 148,71 лв. от 1 юли, реши правителството.
Увеличението ще повиши пенсиите на близо 60 000 души и добавките към пенсиите на почти 69 000 пенсионери. Промяната ще доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй като по закон техният размер се определя в зависимост от социалната пенсия за старост.

продължава>

 

Служебният кабинет спасява туризма с безплатна почивка за учители и ученици

Програмата ще е част от новите мерки в подкрепа на бизнеса
Безплатна почивка за учители и ученици, предложи служебният кабинет. Целта е по този начин да се подпомогне туризма у нас. Проектът е на стойност 15 млн. лв., като на лятна почивка ще могат да отидат 30 000 ученици. 500 лева е туристическият пакет за всеки участник - дете и придружаващ учител, посочи министърът на образованието Николай Денков на брифинг в Министерството на финансите.

продължава>

 

Министерският съвет прие Решение за удължаване на срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 юни до 31 юли

По данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията за последния отчетен 14-дневен период (26.04-09.05.2021 г.) заболеваемостта от COVID-19 в държавите от Европейския съюз/Европейското икономическо пространство е средно 277,27 на 100 хил. население, а в 11 държави надхвърля средната за ЕС.
Регистрираната 14-дневна смъртност за същия период е 5,56 на 100 хил. население, като в 11 от държавите надхвърля средната за ЕС.

продължава>

 

Всички ученици се връщат в клас

Това става след заповед на министъра на здравеопазването
От 31 май 2021 г. се възстановяват присъствените занимания в училищата за всички ученици от пети до единадесети клас.
Това става съгласно заповед на министъра на здравеопазването от 18 май т.г., съобщават от МОН. 
В училищата ще продължат да се прилагат вече въведените противоепидемични мерки за дезинфекция и носене на лични предпазни средства. Както досега, ще се ограничават контактите между отделните паралелки и класове.

продължава>

 

ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА МЛАДЕЖТА НАБЛИЖАВА! ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ НАС И НЕКА ОБСЪЖДАМЕ ЗАЕДНО!

Искате ли да споделите мнението си по тема, която е важна за Вас? Запазете датите и ги отбележете в календара си от 24 до 30 май 2021 г.
Елате и проучете проявите, на които може да научите и обсъдите какво трябва да се направи, за да създадем по-приобщаващо общество, опазваме околната среда по-добре или просто как да бъдем по-активни, за да направим първата стъпка към по-добро бъдеще за всички нас. Основната тема на Европейската седмица на младежта е нашето бъдеще в нашите ръце.

продължава>

 
Още статии...
Партньори