Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

За 20-а година е обявен конкурс за стипендиите "Постигам по-висок успех"

Фондацията "Благотворител" обявява конкурс за стипендиите "Постигам по-висок успех" за 2023/2024 година, съобщиха от организацията.
"Вече 20 години подкрепяме с месечни стипендии ученици в гимназията и студенти в първи курс, които са лишени от родителски грижи. Имахме привилегията да видим как израстват подкрепените от нас ученици и се превръщат в отговорни и успешни личности и добри хора", отбелязват от организацията. И уточняват, че стипендиите са предназначени за подкрепа на ученици от 8-и до 12-и клас, лишени от родителски грижи; за студенти първокурсници, лишени от родителски грижи; за  младежи, които живеят в институции и за младежи, загубили родителите си, живеещи при роднини.

продължава>

 

Синдикатите в протестна готовност ден преди старта на предизборната кампания

Синдикатите в протестна готовност ден преди старта на предизборната кампания. Решението за това е заради проведена среща в Министерство на енергетиката на тема „Справедлив преход на въглищните централи” и проект за решение на Министерския съвет, касаещ териториалния план на Стара Загора.
В днешното заседание на МС 26 точка е за териториалните планове за справедлив преход на Стара Загора, Кюстендил и Перник.

продължава>

 

Утре в София се открива Международна конференция за Балканите

В София утре ще се проведе Международна конференция „Балканите – за мир, сигурност, сътрудничество и партньорство”, организирана от Стратегическият институт за национални политики и идеи (СИНПИ), Форум за балкански транспорт и инфраструктура (ФБТИ) и Националната асоциация за международни отношения (НАМО).
Форумът е под патронажа на президента на Р България г-н Румен Радев и ще бъде открит от вицепрезидента на Р България г-жа Илияна Йотова.

продължава>

 

От 5 до 31 октомври животновъдите, кандидати за обвързана подкрепа, доказват реализация на произведената от тях продукция за Кампания 2023


От 5 до 31 октомври 2023 г. фермерите, кандидатствали по схемите за обвързана подкрепа за животни за Кампания 2023 г., следва да докажат произведената и реализирана от тях продукция.
Реализацията на млякото и млечните продукти се доказва за периода 01.10.2022 г. – 30.09.2023 г. Това е разписано в разпоредбите в чл. 21, ал. 2 и чл. 22, ал. 5 от Наредба № 3 от 10.03.2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите под формата на директни плащания, включени в Стратегическия план, за проверките, намаления на плащанията и реда за налагане на административни санкции.

продължава>

 

Портмонетата на родителите: Колко излиза един ученик за 15-и?

С наближаването на първия учебен ден всяко второ семейство ще трябва да тегли чертата и да прецени какви средства от семейния бюджет да отдели, за да може да подготви детето или децата за първи учебен ден в училище, а и в детската градина.
Тези, които подготвят рожбата си за първи учебен ден в училище, вероятно ще изхарчат над 500 лв. - толкова излиза покупката на нова раница, зимни дрехи и обувки, пижами, пантофи, учебници, учебни помагала, тетрадки и консумативи като пластилин, ножици, пергели, и др. Някои училища изискват покупката и на задължителна училищна униформа, която също оскъпява първия учебен ден.

продължава>

 
Още статии...
Партньори