Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Ваксините на Pfizer и Moderna може да осигурят доживотен имунитет

Проучването не е обхванало векторната ваксина на Jansen
Възможно е ваксините на Pfizer и Moderna, които са направени по иРНК технология, да осигурят дълготраен или дори доживотен имунитет. Това показва ново проучване, съобщава "Ню Йорк Таймс".
В становището на учените се казва, че имунизираните с тези препарати може да не се нуждаят от бустери, стига вирусът и неговите варианти да не се развиват много над сегашните си мутации.

продължава>

 

Увеличават социалната пенсия за старост от 141,63 лв. на 148,71 лв.

Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 141,63 лв. на 148,71 лв. от 1 юли, реши правителството.
Увеличението ще повиши пенсиите на близо 60 000 души и добавките към пенсиите на почти 69 000 пенсионери. Промяната ще доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй като по закон техният размер се определя в зависимост от социалната пенсия за старост.

продължава>

 

Служебният кабинет спасява туризма с безплатна почивка за учители и ученици

Програмата ще е част от новите мерки в подкрепа на бизнеса
Безплатна почивка за учители и ученици, предложи служебният кабинет. Целта е по този начин да се подпомогне туризма у нас. Проектът е на стойност 15 млн. лв., като на лятна почивка ще могат да отидат 30 000 ученици. 500 лева е туристическият пакет за всеки участник - дете и придружаващ учител, посочи министърът на образованието Николай Денков на брифинг в Министерството на финансите.

продължава>

 

Министерският съвет прие Решение за удължаване на срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 юни до 31 юли

По данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията за последния отчетен 14-дневен период (26.04-09.05.2021 г.) заболеваемостта от COVID-19 в държавите от Европейския съюз/Европейското икономическо пространство е средно 277,27 на 100 хил. население, а в 11 държави надхвърля средната за ЕС.
Регистрираната 14-дневна смъртност за същия период е 5,56 на 100 хил. население, като в 11 от държавите надхвърля средната за ЕС.

продължава>

 

Всички ученици се връщат в клас

Това става след заповед на министъра на здравеопазването
От 31 май 2021 г. се възстановяват присъствените занимания в училищата за всички ученици от пети до единадесети клас.
Това става съгласно заповед на министъра на здравеопазването от 18 май т.г., съобщават от МОН. 
В училищата ще продължат да се прилагат вече въведените противоепидемични мерки за дезинфекция и носене на лични предпазни средства. Както досега, ще се ограничават контактите между отделните паралелки и класове.

продължава>

 
Още статии...
Партньори