Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

От утре децата в община Кюстендил са онлайн на училище

От 21 октомври (четвъртък) всички ученици в общини с повече от 750 болни от COVID-19 на 100 000 ще се обучават онлайн. Към момента това са София-град, както и общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник.
Министърът на образованието и науката издаде заповед, която съответства на разпорежданията на министъра на здравеопазването от 19 октомври т.г.
Източник: dnews

 

Как да получим зелен сертификат за COVID-19

Сертификатът е валиден 180 дни след датата на първия положителен PCR тест
Вече работи системата за издаване на зелен цифров сертификати за преболедували COVID-19, съобщиха от Информационно обслужване.

продължава>

 

Образователният министър издаде заповед за 15 септември

Тържествата за 15 септември да са присъствени, на открито и по различно време за отделните випуски. Директорите трябва да създадат организация за „стъпаловидно“ начало на празненствата, в зависимост от броя на учениците в съответните класове. Това гласи заповед на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков във връзка с откриването на учебната 2021/2022 г.

продължава>

 

Удължават извънредната епидемична обстановка

Удължават извънредната епидемична обстановка с три месеца. Такова решение е взело правителството на днешното заседание на Министерския съвет.
Причината - навлизаме в нова пандемична вълна, съобщи след заседанието здравният министър Стойчо Кацаров.
"Регистрираме ръст на броя на заразените, регистрираме ръст на броя на хоспитализациите и това налага да удължим епидемичната обстановка. Срокът се обосновава с това, че средната продължително на една пандемична вълна е около 2 месеца, два месеца и половина", каза министър Кацаров.

Източник:.vesti.bg

 

Матурата по професия става задължителна

Учениците могат да се явят на допълнителна матура по предмет по избор в дните от 26 май до 3 юни догодина
За първи път през следващата учебна година всички дванадесетокласници, които изучават професия, ще положат втори задължителен държавен изпит по теория за придобиване на професионална квалификация.
Досега те можеха да избират дали да се явят на втора матура по общообразователен предмет или по професия.
Изпитът ще бъде на 20 май 2022 г.

продължава>

 
Още статии...
Партньори