Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Близо 14 000 ученици са стажували в рамките на "Ученически практики - 2"

Близо 14 000 ученици са преминали през стажове в реална работна среда във фирми и предприятия в цялата страна в рамките на проекта "Ученически практики - 2" на Министерството на образованието и науката. Много от тях вече имат трудови договори и след завършването си са започнали постоянна работа в дружествата, в които са изкарали стажа си, съобщават от МОН.

продължава>

 

Спират шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

От днес, 9 октомври ще бъде спрян един от работещите блокове на АЕЦ "Козлодуй" за планов годишен ремонт, съобщиха от централата.
Спирането е съгласувано с Електроенергийния системен оператор, който управлява мрежата на страната, предава БНТ.
Привечер ядрената централа произвежда половината от тока в страната. Тогава намалява производството на електроенергията от слънчеви панели.
Осигурени са необходимите ресурси и персонал за извършване на плановия ремонт, уверяват от АЕЦ. Очаква се блокът да бъде пуснат отново до края на ноември.
"По време на престоя на блока ще бъдат извършени планираните ремонти дейности, профилактика и техническо обслужване на системите и съоръженията, което ще осигури безопасната и надеждна експлоатация и стабилни енергийни доставки през есенно-зимния период. Успоредно с това ще бъдат реализирани планираните мероприятия, свързани с дългосрочната експлоатация на блоковете на атомната централа. Реакторът на шести блок ще бъде презареден със свежо ядрено гориво за следващата 29-а горивна кампания", обясняват от "Козлодуй".

продължава>

 

Изложение в Бургас представя напредъка в енергийния сектор

Бургас ще е домакин на специализирано изложение за възобновяеми енергийни източници, превозни средства с нулеви емисии и зарядни станции.
То ще се проведе в периода 12 – 13 октомври от 09:00 до 19:00 часа в Енергийния офис на Община Бургас в Културен дом НХК.
Изложението има за цел да представи постиженията и работата на публичния и частния сектор при:

продължава>

 

За 20-а година е обявен конкурс за стипендиите "Постигам по-висок успех"

Фондацията "Благотворител" обявява конкурс за стипендиите "Постигам по-висок успех" за 2023/2024 година, съобщиха от организацията.
"Вече 20 години подкрепяме с месечни стипендии ученици в гимназията и студенти в първи курс, които са лишени от родителски грижи. Имахме привилегията да видим как израстват подкрепените от нас ученици и се превръщат в отговорни и успешни личности и добри хора", отбелязват от организацията. И уточняват, че стипендиите са предназначени за подкрепа на ученици от 8-и до 12-и клас, лишени от родителски грижи; за студенти първокурсници, лишени от родителски грижи; за  младежи, които живеят в институции и за младежи, загубили родителите си, живеещи при роднини.

продължава>

 

Синдикатите в протестна готовност ден преди старта на предизборната кампания

Синдикатите в протестна готовност ден преди старта на предизборната кампания. Решението за това е заради проведена среща в Министерство на енергетиката на тема „Справедлив преход на въглищните централи” и проект за решение на Министерския съвет, касаещ териториалния план на Стара Загора.
В днешното заседание на МС 26 точка е за териториалните планове за справедлив преход на Стара Загора, Кюстендил и Перник.

продължава>

 
Още статии...
Партньори