Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Учениците се връщат в училище, но при условия

Те са различни и зависят от това каква е заболеваемостта в отделните общини.
Учениците ще могат да се върнат в клас и да се радват на присъствена форма на обучение, но при определени условия, съобщиха от министерство на здравеопазването. Учениците от I до IV клас, които в момента учат в електронна среда заради заболяемост на общинско равнище над 750 на 100 000 души, ще се върнат в клас най-рано на 10 ноември. Това ще стане, ако дистрибуторите на одобрените от Министерството на здравеопазването тестове доставят договорените количества до 8 ноември.

продължава>

 

От утре децата в община Кюстендил са онлайн на училище

От 21 октомври (четвъртък) всички ученици в общини с повече от 750 болни от COVID-19 на 100 000 ще се обучават онлайн. Към момента това са София-град, както и общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник.
Министърът на образованието и науката издаде заповед, която съответства на разпорежданията на министъра на здравеопазването от 19 октомври т.г.
Източник: dnews

 

Как да получим зелен сертификат за COVID-19

Сертификатът е валиден 180 дни след датата на първия положителен PCR тест
Вече работи системата за издаване на зелен цифров сертификати за преболедували COVID-19, съобщиха от Информационно обслужване.

продължава>

 

Образователният министър издаде заповед за 15 септември

Тържествата за 15 септември да са присъствени, на открито и по различно време за отделните випуски. Директорите трябва да създадат организация за „стъпаловидно“ начало на празненствата, в зависимост от броя на учениците в съответните класове. Това гласи заповед на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков във връзка с откриването на учебната 2021/2022 г.

продължава>

 

Удължават извънредната епидемична обстановка

Удължават извънредната епидемична обстановка с три месеца. Такова решение е взело правителството на днешното заседание на Министерския съвет.
Причината - навлизаме в нова пандемична вълна, съобщи след заседанието здравният министър Стойчо Кацаров.
"Регистрираме ръст на броя на заразените, регистрираме ръст на броя на хоспитализациите и това налага да удължим епидемичната обстановка. Срокът се обосновава с това, че средната продължително на една пандемична вълна е около 2 месеца, два месеца и половина", каза министър Кацаров.

Източник:.vesti.bg

 
Още статии...
Партньори