Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Над 3,8 млн. лева получиха земеделските стопани, пострадали от природни бедствия и подали заявления за подпомагане след 26 септември

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) преведе 3 832 848 лева на земеделски стопани, подали заявление от 27.09.2023 г. до 6.10.2023 г. по схемата на държавна помощ „Помощ за компенсиране на щетите по земеделските култури, причинени от неблагоприятни климатични условия, които могат да бъдат приравнени на природни бедствия“.
Припомняме, че във връзка с поетия ангажимент на 20.09.2023 г. с Меморандума между Министерски съвет, Министерство на земеделието и храните, Министерство на финансите и

продължава>

 

145 000 български младежи нито учат, нито работят

Младите хора у нас, които нито учат, нито работят, са близо 145 000. Неактивните хора на пазара на труда между 15 и 64-годишна възраст пък са един милион и петдесет хиляди. Това заяви министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, цитирана от БНР.
Тя увери, че се адекватна заетост на тези хора. По думите й МТСП работи за за облекчаване на вноса на работници от чужбина.

продължава>

 

Над 1400 деца са отглеждани в приемни семейства по проект „Приеми ме 2015“

Към 30 септември 2023 г. децата, отглеждани в приемните семейства по проекта „Приеми ме 2015“, са 1467. Това показва ежемесечният анализ на Националния екип за организация и управление на проекта, за който информира на сайта си Агенцията за социално подпомагане (АСП).
За деветмесечието на настоящата година се регистрира незначително намаление на децата под приемна грижа – от 1493 през януари до 1467 в края на септември. В същия период се наблюдава и спад в броя на утвърдените приемни семейства към проекта – от 1770 в началото на 2024 г. до 1684 в края на деветмесечието.

продължава>

 

МОН: Всеки ученик с безплатен офис пакет на до 5 устройства

Всеки ученик в България може да ползва безплатно лицензиран офис пакет на Майкрософт на до 5 устройства. Такива лицензи имат и 67 500 учители. Това е заложено в действащия договор между Министерството на образованието и науката и технологичната компания.
Проектът на МОН за изграждане на единна национална идентификационна система в предучилищното и училищно образование, както и за „Дигитална раница“ за онлайн уроци, е един от най-големите в световен мащаб по отношение на внедряването над 1 милион лицензи за всички учители и ученици. Това стана ясно по време на среща на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с директора на „Майкрософт България“ Калин Димчев.

продължава>

 

Честваме паметта на свети евангелист Лука и на света Злата Мъгленска

Свети Лука бил един от широкия кръг на 70-те апостоли на Иисус Христос. Според преданието бил родом от Антиохия, Сирия, и не бил от еврейски произход, но бил прозелит, т.е. приел юдейската вяра.
В деня на Христовото възкресение той е един от двамата пътници за Емаус, на които се явил Иисус. След Петдесетница, когато всички апостоли тръгнали да проповядват Христовото учение по света, Лука станал спътник на апостол Павел, който го споменава в посланията си като "обичния лекар". Написал е едно от четирите евангелия, които описват живота и делата на Спасителя, затова е наречен евангелист. Написал и книгата Деяния апостолски.

продължава>

 
Още статии...
Партньори