Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Как да получим зелен сертификат за COVID-19

Сертификатът е валиден 180 дни след датата на първия положителен PCR тест
Вече работи системата за издаване на зелен цифров сертификати за преболедували COVID-19, съобщиха от Информационно обслужване.

продължава>

 

Образователният министър издаде заповед за 15 септември

Тържествата за 15 септември да са присъствени, на открито и по различно време за отделните випуски. Директорите трябва да създадат организация за „стъпаловидно“ начало на празненствата, в зависимост от броя на учениците в съответните класове. Това гласи заповед на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков във връзка с откриването на учебната 2021/2022 г.

продължава>

 

Удължават извънредната епидемична обстановка

Удължават извънредната епидемична обстановка с три месеца. Такова решение е взело правителството на днешното заседание на Министерския съвет.
Причината - навлизаме в нова пандемична вълна, съобщи след заседанието здравният министър Стойчо Кацаров.
"Регистрираме ръст на броя на заразените, регистрираме ръст на броя на хоспитализациите и това налага да удължим епидемичната обстановка. Срокът се обосновава с това, че средната продължително на една пандемична вълна е около 2 месеца, два месеца и половина", каза министър Кацаров.

Източник:.vesti.bg

 

Матурата по професия става задължителна

Учениците могат да се явят на допълнителна матура по предмет по избор в дните от 26 май до 3 юни догодина
За първи път през следващата учебна година всички дванадесетокласници, които изучават професия, ще положат втори задължителен държавен изпит по теория за придобиване на професионална квалификация.
Досега те можеха да избират дали да се явят на втора матура по общообразователен предмет или по професия.
Изпитът ще бъде на 20 май 2022 г.

продължава>

 

До 20 000 лв. могат да получат хората с увреждания за стартиране на собствен бизнес

С отпуснатите средства те ще имат възможност да покрият разходи, свързани с учредяване на ново предприятие, строителни дейности, оборудване на разкритите работни места.
С до 20 000 лв. за инвестиционни разходи ще бъдат финансирани хората с увреждания, които имат желание да стартират самостоятелен бизнес. Кандидатите трябва да са с 50 и над 50% намалена трудоспособност и да нямат учредено еднолично предприятие или да бъдат съдружници в друга фирма.

продължава>

 
Още статии...
Партньори