Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Кандидатствай за DiscoverEU билет през април 2022 г

Европейската година на младежта 2022 ще даде шанс на 35 000 млади хора да обиколят Европа с влак.
DiscoverEU, дейността на Европейската комисия, която дава възможност на 18-годишни младежи да спечелят безплатен билет за пътуване, се завръща през 2022г. с първа покана за кандидатстване от 7 - 21 април 2022г., когато млади хора от програмна държава по Еразъм+ ще могат да се регистрират и да спечелят безплатен билет за пътуване.  В рамките на тази първа покана ще бъдат раздадени 35 000 билета, а на поканата през октомври 2022г. – още 35 000. Заедно с билета, младите хора, които са номинирани, ще получат и карта за намаления, която може да се използва в места за хранене, настаняване, културни обекти, за местен транспорт, спортни и много други дейности.

продължава>

 

Зеленият сертификат отпада в България

Премахват тестването за COVID-19 в училищата
От 21 март (понеделник) отпада изискването за зелен сертификат за всякакви дейности и мероприятия в България, ограничени до момента. Това съобщиха със заповед от Здравното министерство.
От същата дата присъственото обучение във висшите училища ще се провежда при следните условия:

продължава>

 

Без „Гражданска отговорност“ на хартия при ГТП, проверяват я онлайн

Промяната улеснява както шофьорите, така и сервизите.
Отпада нуждата водачите на автомобили да носят хартиен екземпляр от застраховката си „Гражданска отговорност”, когато колата им минава годишен технически преглед. Наличието и валидността на застраховката ще се проверяват по електронен път в пунктовете, където се извършва такъв преглед, съобщиха от Гаранционния фонд. Промяната улеснява както шофьорите, така и сервизите, коментира за Дарик заместник-председателят на Съюза на автосервизите в София Кирил Кирилов.

продължава>

 

Нова COVID заповед: Променят правилата за карантиниране на заразени и контактни

От днес, 11 януари, лицата с потвърден COVID-19 подлежат на задължителна изолация за период от 10 дни, считано от датата на потвърдителното лабораторно изследване. Всички близки контактни на доказан случай на коронавирусна инфекция подлежат на 7-дневна карантина, считано от датата на последния им контакт с потвърдения случай. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова със своя заповед, издадена днес.

продължава>

 

Извънредната епидемична обстановка се удължава до 31 март

Удължаването на извънредната епидемична обстановка цели ограничаване на разпространението на COVID-19
Министерският съвет прие решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 декември 2021 г. до 31 март 2022 г. Разпространението на COVID-19 в страната бележи интензивното развитие на поредната пандемична вълна. Засегнати от новия коронавирус са всички области на страната, като в 93% от тях 14-дневната заболяемост е над 500 на 100 000 население (в 8,  от които показателят надхвърля 1000 нови случая на 100 000 население).

продължава>

 
Още статии...
Партньори