Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Отпадат всички COVID мерки у нас

Противоепидемичните мерки в страната отпадат от четвъртък - 17 ноември.
За първи път COVID мерките бяха въведени в България на 13 март 2020 година,
Само дни след първите регистрирани случаи на заразата у нас. Оттогава поетапно мерките бяха затягани и разхлабвани, наложи се дори затваряне на бизнеси и забрана за пътувания.
Все още не е ясно какви са аргументите за отмяна на противоепидемичните мерки.

продължава>

 

От новата учебна година: Всички дневници в училище стават само електронни

Учебните заведения сами решават дали да ползват хартиени или дигитални бележници
Всички училища в страната трябва да водят дневниците си само в електронен вид от учебната 2022/2023 г., съобщиха от МОН. Това важи също за детските градини, Центровете за подкрепа на личностното развитие и др. образователни институции. Изискването за смяна на хартията с дигитален документ е прието още през 2016 г.
Досега то беше прилагано частично и директорите можеха да избират дали да поддържат електронна или хартиена документация, или двете едновременно, уточняват от просветното министерство.

продължава>

 

Кандидатствай за DiscoverEU билет през април 2022 г

Европейската година на младежта 2022 ще даде шанс на 35 000 млади хора да обиколят Европа с влак.
DiscoverEU, дейността на Европейската комисия, която дава възможност на 18-годишни младежи да спечелят безплатен билет за пътуване, се завръща през 2022г. с първа покана за кандидатстване от 7 - 21 април 2022г., когато млади хора от програмна държава по Еразъм+ ще могат да се регистрират и да спечелят безплатен билет за пътуване.  В рамките на тази първа покана ще бъдат раздадени 35 000 билета, а на поканата през октомври 2022г. – още 35 000. Заедно с билета, младите хора, които са номинирани, ще получат и карта за намаления, която може да се използва в места за хранене, настаняване, културни обекти, за местен транспорт, спортни и много други дейности.

продължава>

 

Зеленият сертификат отпада в България

Премахват тестването за COVID-19 в училищата
От 21 март (понеделник) отпада изискването за зелен сертификат за всякакви дейности и мероприятия в България, ограничени до момента. Това съобщиха със заповед от Здравното министерство.
От същата дата присъственото обучение във висшите училища ще се провежда при следните условия:

продължава>

 

Без „Гражданска отговорност“ на хартия при ГТП, проверяват я онлайн

Промяната улеснява както шофьорите, така и сервизите.
Отпада нуждата водачите на автомобили да носят хартиен екземпляр от застраховката си „Гражданска отговорност”, когато колата им минава годишен технически преглед. Наличието и валидността на застраховката ще се проверяват по електронен път в пунктовете, където се извършва такъв преглед, съобщиха от Гаранционния фонд. Промяната улеснява както шофьорите, така и сервизите, коментира за Дарик заместник-председателят на Съюза на автосервизите в София Кирил Кирилов.

продължава>

 
Още статии...
Партньори