Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

БДЖ се модернизира със 76 немски вагона

"БДЖ-Пътнически превози" ЕООД подписа договор с Deutsche Bahn за доставка на 76 модернизирани пътнически вагона. Това съобщиха от БДЖ.
Очаква се първите вагони да пристигнат у нас през април. Останалите 57 ще бъдат доставени по график до началото на юни. Така държавните железници ще модернизират близо 20% от подвижния си състав. Новите вагони ще обслужват най-натоварените направления от София до Варна, Бургас и Русе.

продължава>

 

След невероятен обрат: Григор Димитров на 1/4-финал в Маями

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на турнира по тенис от сериите Мастърс в Маями, след като се наложи над поляка Хуберт Хуркач с 3:6, 6:3, 7:6(3) за 2 часа и 41 минути игра.
Хуркач се оказва без нито един успех в петте си срещи с Димитров до момента, но поелсният мач беше крайно оспорван с поделено надмощие и силни минути и за двамата.
За Григор Димитров това е победа номер 2 над играч от първите 10 места в ранглистата на АТР. Неговото изпитание на четвъртфинала обаче ще бъде много по-тежко. За съперник му се падна испанското чудо Карлос Алкарас, който стигна до тук с успех над Лоренцо Музети с 6:3, 6:3.

продължава>

 

НОИ обяви кога ще се изплащат януарските пенсии

Изплащането на пенсиите през януари 2024 г. чрез пощенските станции ще започне на 8 януари (понеделник) и ще завърши на 22 януари (понеделник), съобщиха от пресцентъра на Националния осигурителен институт (НОИ). Преводите на сумие за януарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 януари 2023 г.
От приетия в края на миналата година Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 г. произтичат някои промени в пенсионното законодателство през настоящата година, посочват от НОИ.

продължава>

 

НС не прие майчинството да се обвърже с минималната заплата

Oбезщетението за отглеждане на дете до 2-годишна възраст да бъде обвързано с размера на минималната работна заплата, предвиждаха отхвърлените на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване, чиито вносители бяха "БСП за България“. Подкрепиха ги 60 народни представители, трима бяха "против“, 96 се въздържаха.
По този начин майките и семействата ще могат да получат допълнителна подкрепа за отглеждането на децата в семейна среда, е записано в мотивите.

продължава>

 

Окончателно: Почти 70 млн. лева влизат в бюджета на подмярка 4.1

С близо 70 млн. лева е увеличен бюджетът по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделските стопанства“ от Програма за развитие на селските райони, съобщиха от пресофиса на Държавен фонд „Земеделие“.
След увеличението общият бюджет на процедурата възлиза на над 540 млн. лв. Така е осигурена възможност за сключване на договори с всички проектни предложения, получили 35 т. по критериите за подбор.

продължава>

 
Още статии...
Партньори