Начало От страната Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Стартира Националният конкурс „Рецептите на баба“

За участие в конкурса „Рецептите на баба“ се допускат деца на възраст до 14 години, включително.
Започна 15-то издание на Националния конкурс за детска рисунка, литературна творба и автентична регионална рецепта на кулинарна тема „Рецептите на баба“, организиран от Фондация „Пазител на традицията – Пазителите“. Конкурсът, който е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерството на образованието и науката, има за основна цел да работи за съхраняването на традициите на българските занаяти чрез изкуството в различните му аспекти, както и за съхраняване на българското наследство и духовния потенциал на нацията.

продължава>

 

Безплатни учебници за всички ученици от 1-12 клас

Всички ученици от 1 до 12 клас ще ползват безплатни учебници.
Това решиха депутатите, които приеха на второ четене единодушно
Със 190 гласа "за" Законопроект за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование. С него се въвеждат безплатните учебници, предаде БГНЕС. Законопроектът влиза в сила от учебната 2024-2025 г.

продължава>

 

Отпадат всички COVID мерки у нас

Противоепидемичните мерки в страната отпадат от четвъртък - 17 ноември.
За първи път COVID мерките бяха въведени в България на 13 март 2020 година,
Само дни след първите регистрирани случаи на заразата у нас. Оттогава поетапно мерките бяха затягани и разхлабвани, наложи се дори затваряне на бизнеси и забрана за пътувания.
Все още не е ясно какви са аргументите за отмяна на противоепидемичните мерки.

продължава>

 

От новата учебна година: Всички дневници в училище стават само електронни

Учебните заведения сами решават дали да ползват хартиени или дигитални бележници
Всички училища в страната трябва да водят дневниците си само в електронен вид от учебната 2022/2023 г., съобщиха от МОН. Това важи също за детските градини, Центровете за подкрепа на личностното развитие и др. образователни институции. Изискването за смяна на хартията с дигитален документ е прието още през 2016 г.
Досега то беше прилагано частично и директорите можеха да избират дали да поддържат електронна или хартиена документация, или двете едновременно, уточняват от просветното министерство.

продължава>

 

Кандидатствай за DiscoverEU билет през април 2022 г

Европейската година на младежта 2022 ще даде шанс на 35 000 млади хора да обиколят Европа с влак.
DiscoverEU, дейността на Европейската комисия, която дава възможност на 18-годишни младежи да спечелят безплатен билет за пътуване, се завръща през 2022г. с първа покана за кандидатстване от 7 - 21 април 2022г., когато млади хора от програмна държава по Еразъм+ ще могат да се регистрират и да спечелят безплатен билет за пътуване.  В рамките на тази първа покана ще бъдат раздадени 35 000 билета, а на поканата през октомври 2022г. – още 35 000. Заедно с билета, младите хора, които са номинирани, ще получат и карта за намаления, която може да се използва в места за хранене, настаняване, културни обекти, за местен транспорт, спортни и много други дейности.

продължава>

 
Още статии...
Партньори