Начало От региона Образование
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

образование и наука

Старт на новата учебна година в читалище „Братство 1869” Кюстендил

На 14 септември стартира Новата учебна година 2017/2018 за школите и курсовете на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил.
Детската музикална школа е с класове по китара, пиано, акордеон, цигулка, флейта, кларинет, синтезатор, барабани, народно пеене, поп и класическо пеене, солфеж и елементарна теория на музиката. Тази година в читалището ще творят: Китарен оркестър „Кюстендил”, Танцов състав „Осогово”, Фолк-арт формация, Вокална формация „Неразделни”, Детска фолклорна формация „Трепетлика”, Вокална формация „Струмски полъх”, Смесен хор „Братство”, Туристически хор „Осоговско ехо”, Музикална компания „Пей сърце”, Студио „Дебют”, Клуб по спортни танци „Пауталия”, Литературен клуб „Веса Паспалеева”, Школа по класически и модерен балет и Театрално студио „Бременските музиканти”. Ще продължат  заниманията и в курсовете по изобразително изкуство, компютри, в Школата за чуждоезиково обучение с курс по английски език.

продължава>

 

Олимпиадите по български език и литература, английски и математика на 6 и 8 февруари

Областният кръг на олимпиадите по български език и литература, английски и математика ще се проведат в Кюстендилска област на 6 и 8 февруари.

На 06.02.2017 г.:
•    от 10.00 часа ще се проведе областният кръг на олимпиадата по български език и литература. Училища-домакини: ПГОСУ - Дупница и Пето ОУ "Хр. Ботев" - Кюстендил.
•    от 15.00 часа ще се проведе областният кръг на олимпиадата по английски език. Училища-домакини: СУ "Св. П. Хилендарски" - Дупница и ПМГ "Проф. Ем. Иванов" - Кюстендил.

продължава>

 

Старт на новата учебна година в читалище „Братство” Кюстендил

Новата учебна година 2016/2017 за школите и курсовете на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил  ще стартира от  15 септември.
Детската музикална школа е с класове по китара, пиано, акордеон, цигулка, флейта, кларинет, синтезатор, барабани, народно пеене, поп и класическо пеене, солфеж и елементарна теория на музиката. И тази година в читалището ще творят: Китарен оркестър „Кюстендил”, Танцова формация „Вдъхновени”, Детски танцов състав „Нова генерация”, Фолк-арт формация, Вокална формация „Неразделни”, Детска фолклорна формация „Трепетлика”, Вокална формация „Струмски полъх”, Смесен хор „Братство”, Туристически хор „Осоговско ехо”, Музикална компания „Пей сърце” , Студио „Дебют” , Клуб по спортни танци „Пауталия”,  Клуб по спортни танци „Фиеста”,  Литературен клуб „Веса Паспалеева” и  Театрално студио „Бременските музиканти”. Ще продължат  заниманията и в курсовете по изобразително изкуство, компютри,  в Школата за чуждоезиково обучение с курс по английски език.

продължава>

 

Четвъртокласниците в област Кюстендил са трети по знания в страната

Средният успех на четвъртокласниците от област Кюстендил на националното външно оценяване от четирите предмета е 15.46 точки, което нарежда област Кюстендил на трето място в страната, информира РИО- Кюстендил. В област Кюстендил учениците в четвърти клас през учебната 2015/2016 година са 1027. Средният процент на явилите се ученици по предметите от националното външно оценяване е 95.9%.

продължава>

 

Състезанието Европейско кенгуру 2016 в Кюстендил

Директорът на ПМГ "Емануил Иванов" Ани Кюркчиева, която е и  председател на Съюза на математиците в България награди победителите от математическото състезание - Европейско кенгуру -2016.
Гост на церемонията по награждаването с грамоти с логото на състезанието беше Боряна Богданова от РИО Кюстендил.Броят на учениците от общинските училища участвали в състезанието е 406.

продължава>

 
Още статии...
Партньори