Начало От региона Образование
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

образование и наука

Учениците от 5-и до 12-и клас в област Кюстендил преминават към онлайн обучение

Bcичĸи yчeници oт 5-и дo 12-и ĸлac в oблacт Kюcтeндил oт yтpe пpeминaвaт ĸъм oбyчeниe oт paзcтoяниe в eлeĸтpoннa cpeдa. Oнлaйн oбyчeниeтo зa yчeницитe oт cпoмeнaтитe ĸлacoвe щe бъдe зa пepиoдa 12-27 нoeмвpи вĸлючитeлнo. Toвa peшиxa eдинoдyшнo нa cвoe oнлaйн зaceдaниe днec члeнoвeтe нa Oблacтния ĸpизиceн щaб в Kюcтeндил. Зaceдaниeтo бe cвиĸaнo oт oблacтния yпpaвитeл Bиĸтop Янeв зapaди yвeличaвaщия ce eжeднeвнo бpoй cлyчaи нa зapaзeни c Koвид-19 и paзpacтвaщaтa ce eпидeмия в Kюcтeндилcĸa oблacт.

продължава>

 

ВЪЗПИТАНИК НА ПМГ - КЮСТЕНДИЛ ДАРИ ЛАПТОПИ

Възпитаник на Математическата гимназия в Кюстендил дарява лаптопи в полза на учениците и учителите. Те ще бъдат използвани не само в условията на пандемия, а и след нея. По заповед на здравния министър, гимназистите са преминали на дистанционно обучение, което има своите нужди.
МОН съобщава, че отпуска около 12 000 лева за закупуване на устройства – 3 за учители и 11 за ученици. Те обаче трябва да отговарят на определени устройства, пише в профила си Димитър Димитров. „Например ученическите не могат да бъдат по-широки от 310 милиметра.

продължава>

 

Учители от Кюстендил с грамоти и награди на МОН

Учители от Кюстендил, сред които Десислава Кирилова и  Даниела Бекова, НУ "Св. Климент Охридски", Биляна Йорданова и Силвия Петрова, ПМГ "Проф. Емануил Иванов", Бойка Кукударска, ПГТ "Н. Й. Вапцаров", Емилия Атанасова, ПГМИ "Йордан Захариев", Веселка Сотирова и Радостина Въжарова се завърнаха   от  петдневен семинар с грамоти  и награди на  МОН, Председателя на синдиката на българските учители, Национален дворец на децата и РААБЕ България в раздел "Добри практики", категория "Извънкласни дейности - I-XII клас.

Д.ик.н. Янка Такева, председател на СБУ, Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, Пламен Димитров, президент на КНСБ връчиха на тържествена церемония наградите  на кюстендилските преподаватели. Състоялият се в рамките на семинара конкурс на тема: „Екологичното образование и възпитание в образователните институции за формиране на гражданска отговорност и социална ангажираност у децата и учениците“ бе проведен от 26-и до 31-и август 2020 г.  в Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия" при спазване на всички   изисквания, свързани с пандемията от Ковид-19. В семинара участваха над 200 учители   специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до дванадесети клас, от центровете за подкрепа на личностното развитие, директори и др. Те имаха възможността да обобщят и мултиплицират добрия педагогически опит, да изразят лична позиция и да предложат авторски решения на поставените проблеми във връзка с един от най-важните световни проблеми на нашето време – промените в климата и устойчивото развитие, както и възпитанието на младото поколение в ценностите на екологичната отговорност и социална ангажираност.
Източник: dnews


 

 

Старт на новата учебна година в читалище „Братство 1869” Кюстендил

На 14 септември стартира Новата учебна година 2017/2018 за школите и курсовете на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил.
Детската музикална школа е с класове по китара, пиано, акордеон, цигулка, флейта, кларинет, синтезатор, барабани, народно пеене, поп и класическо пеене, солфеж и елементарна теория на музиката. Тази година в читалището ще творят: Китарен оркестър „Кюстендил”, Танцов състав „Осогово”, Фолк-арт формация, Вокална формация „Неразделни”, Детска фолклорна формация „Трепетлика”, Вокална формация „Струмски полъх”, Смесен хор „Братство”, Туристически хор „Осоговско ехо”, Музикална компания „Пей сърце”, Студио „Дебют”, Клуб по спортни танци „Пауталия”, Литературен клуб „Веса Паспалеева”, Школа по класически и модерен балет и Театрално студио „Бременските музиканти”. Ще продължат  заниманията и в курсовете по изобразително изкуство, компютри, в Школата за чуждоезиково обучение с курс по английски език.

продължава>

 

Олимпиадите по български език и литература, английски и математика на 6 и 8 февруари

Областният кръг на олимпиадите по български език и литература, английски и математика ще се проведат в Кюстендилска област на 6 и 8 февруари.

На 06.02.2017 г.:
•    от 10.00 часа ще се проведе областният кръг на олимпиадата по български език и литература. Училища-домакини: ПГОСУ - Дупница и Пето ОУ "Хр. Ботев" - Кюстендил.
•    от 15.00 часа ще се проведе областният кръг на олимпиадата по английски език. Училища-домакини: СУ "Св. П. Хилендарски" - Дупница и ПМГ "Проф. Ем. Иванов" - Кюстендил.

продължава>

 
Още статии...
Партньори