Начало От региона Образование
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

образование и наука

Старт на новата учебна година в читалище „Братство” Кюстендил

Новата учебна година 2016/2017 за школите и курсовете на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил  ще стартира от  15 септември.
Детската музикална школа е с класове по китара, пиано, акордеон, цигулка, флейта, кларинет, синтезатор, барабани, народно пеене, поп и класическо пеене, солфеж и елементарна теория на музиката. И тази година в читалището ще творят: Китарен оркестър „Кюстендил”, Танцова формация „Вдъхновени”, Детски танцов състав „Нова генерация”, Фолк-арт формация, Вокална формация „Неразделни”, Детска фолклорна формация „Трепетлика”, Вокална формация „Струмски полъх”, Смесен хор „Братство”, Туристически хор „Осоговско ехо”, Музикална компания „Пей сърце” , Студио „Дебют” , Клуб по спортни танци „Пауталия”,  Клуб по спортни танци „Фиеста”,  Литературен клуб „Веса Паспалеева” и  Театрално студио „Бременските музиканти”. Ще продължат  заниманията и в курсовете по изобразително изкуство, компютри,  в Школата за чуждоезиково обучение с курс по английски език.

продължава>

 

Четвъртокласниците в област Кюстендил са трети по знания в страната

Средният успех на четвъртокласниците от област Кюстендил на националното външно оценяване от четирите предмета е 15.46 точки, което нарежда област Кюстендил на трето място в страната, информира РИО- Кюстендил. В област Кюстендил учениците в четвърти клас през учебната 2015/2016 година са 1027. Средният процент на явилите се ученици по предметите от националното външно оценяване е 95.9%.

продължава>

 

Състезанието Европейско кенгуру 2016 в Кюстендил

Директорът на ПМГ "Емануил Иванов" Ани Кюркчиева, която е и  председател на Съюза на математиците в България награди победителите от математическото състезание - Европейско кенгуру -2016.
Гост на церемонията по награждаването с грамоти с логото на състезанието беше Боряна Богданова от РИО Кюстендил.Броят на учениците от общинските училища участвали в състезанието е 406.

продължава>

 

Продължава инициативата "Месец на твоето училище" в детския отдел на библиотеката

Детският отдел на Регионалната библиотека в Кюстендил и през 2016 продължава да работи по инициативата “Месец на твоето училище”, по-този начин се дава възможност на децата в целодневната форма на обучение да имат възможност да четат повече.

продължава>

 

Проект помага на обезкуражени младежи да си намерят работа

Стартира изпълнението на проект „Аз мога да реша бъдещето си". Той се реализира от Сдружение „Младежки общински съвет - Кюстендил", в партньорство с НЧ „Братство 1869" гр. Кюстендил.
Продължителността му е 6 месеца и ще се реализира в периода 01.01.2015 - 30.06.2015. Проектът се финансира в рамките на Национална програма за младежта (2011 - 2015).

продължава>

 
Още статии...
Партньори