Начало От региона Образование
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

образование и наука

Ученици от ПМГ „проф. Емануил Иванов“ посетиха Районна прокуратура – Кюстендил в рамките на Образователната програма

Заместниците на районния прокурор Галина Димитрова и Крум Крумов посрещнаха младежите и класния им ръководител Марияна Радева.
Магистратите разясниха на гимназистите мястото на прокуратурата в съдебната система на Република България, нейните функции. Беше им прожектиран филм за дейността на държавното обвинение.

продължава>

 

Достойно представяне в международен математически турнир на учениците от НУ „Св. Климент Охридски”

Достойно се представиха учениците от НУ „Св. Климент Охридски” на финалния кръг на международния турнир "Математика без граници". На финалния кръг, който се проведе в гр. Несебър, участваха ученици, представили се отлично в предварителните кръгове на състезанието.
Турнирът "Математика без граници" се провежда в три дистанционни кръга и финал. Тази година в гр. Несебър взеха участие 690 ученици от 1 до 12 клас от 54 града в страната. Освен в гр. Несебър, седмият математически турнир се проведе и в още 18 страни по света.

продължава>

 

„Празник на науката и творчеството“ се проведе в ПМГ

На 11 ноември 2021 г. в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ се проведе „Празник на науката и творчеството“. Три отбора от ученици на IX а клас и техните учители представиха продуктите и знанията, които са придобили, работейки и използвайки ресурси, които пилотно се прилагат по проект „Умения за иновации“ на Intel и Център за творческо обучение.

продължава>

 

Ученици от клуб „Млади възрожденци“ с награди от национален конкурс

Учениците от клуб „Млади възрожденци“ при ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, град Кюстендил, с ръководител Ирина Вучкова, взеха активно учестие в Национален конкурс за изработване на мартеници, проведен в град Стара Загора.
Трима ученици - Йоана Владимирова -1е клас, Алекс Джонев – 1е клас и Джена Борисова – 2д клас са с първи места  за  изработване на автентични и оригинални мартеници, а учениците Гергана Христова -1е клас и Александър Христов – 2 д клас получиха специална грамота за изработване  на оригинална мартеница.

продължава>

 

Национална програма „Иновации в действие“ стартира в ПМГ в Кюстендил

УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ В СРЕД 20-ТЕ УЧИЛИЩА В БЪЛГАРИЯ, КОИТО ЩЕ ОРГАНИЗИРА ФОРУМ
Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ в Кюстендил стартира изпълнението на проект по национална програма „Иновации в действие“, модул 1 и 2 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации и форуми за иновации в образованието“.  Тази програма дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики чрез посещение на място на учители и ученици от иновативни училища партньори от цялата страна.

продължава>

 
Още статии...
Партньори