Начало От региона Образование
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

образование и наука

Ученици от клуб „Млади възрожденци“ с награди от национален конкурс

Учениците от клуб „Млади възрожденци“ при ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, град Кюстендил, с ръководител Ирина Вучкова, взеха активно учестие в Национален конкурс за изработване на мартеници, проведен в град Стара Загора.
Трима ученици - Йоана Владимирова -1е клас, Алекс Джонев – 1е клас и Джена Борисова – 2д клас са с първи места  за  изработване на автентични и оригинални мартеници, а учениците Гергана Христова -1е клас и Александър Христов – 2 д клас получиха специална грамота за изработване  на оригинална мартеница.

продължава>

 

Национална програма „Иновации в действие“ стартира в ПМГ в Кюстендил

УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ В СРЕД 20-ТЕ УЧИЛИЩА В БЪЛГАРИЯ, КОИТО ЩЕ ОРГАНИЗИРА ФОРУМ
Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ в Кюстендил стартира изпълнението на проект по национална програма „Иновации в действие“, модул 1 и 2 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации и форуми за иновации в образованието“.  Тази програма дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики чрез посещение на място на учители и ученици от иновативни училища партньори от цялата страна.

продължава>

 

Учениците от 5-и до 12-и клас в област Кюстендил преминават към онлайн обучение

Bcичĸи yчeници oт 5-и дo 12-и ĸлac в oблacт Kюcтeндил oт yтpe пpeминaвaт ĸъм oбyчeниe oт paзcтoяниe в eлeĸтpoннa cpeдa. Oнлaйн oбyчeниeтo зa yчeницитe oт cпoмeнaтитe ĸлacoвe щe бъдe зa пepиoдa 12-27 нoeмвpи вĸлючитeлнo. Toвa peшиxa eдинoдyшнo нa cвoe oнлaйн зaceдaниe днec члeнoвeтe нa Oблacтния ĸpизиceн щaб в Kюcтeндил. Зaceдaниeтo бe cвиĸaнo oт oблacтния yпpaвитeл Bиĸтop Янeв зapaди yвeличaвaщия ce eжeднeвнo бpoй cлyчaи нa зapaзeни c Koвид-19 и paзpacтвaщaтa ce eпидeмия в Kюcтeндилcĸa oблacт.

продължава>

 

ВЪЗПИТАНИК НА ПМГ - КЮСТЕНДИЛ ДАРИ ЛАПТОПИ

Възпитаник на Математическата гимназия в Кюстендил дарява лаптопи в полза на учениците и учителите. Те ще бъдат използвани не само в условията на пандемия, а и след нея. По заповед на здравния министър, гимназистите са преминали на дистанционно обучение, което има своите нужди.
МОН съобщава, че отпуска около 12 000 лева за закупуване на устройства – 3 за учители и 11 за ученици. Те обаче трябва да отговарят на определени устройства, пише в профила си Димитър Димитров. „Например ученическите не могат да бъдат по-широки от 310 милиметра.

продължава>

 

Учители от Кюстендил с грамоти и награди на МОН

Учители от Кюстендил, сред които Десислава Кирилова и  Даниела Бекова, НУ "Св. Климент Охридски", Биляна Йорданова и Силвия Петрова, ПМГ "Проф. Емануил Иванов", Бойка Кукударска, ПГТ "Н. Й. Вапцаров", Емилия Атанасова, ПГМИ "Йордан Захариев", Веселка Сотирова и Радостина Въжарова се завърнаха   от  петдневен семинар с грамоти  и награди на  МОН, Председателя на синдиката на българските учители, Национален дворец на децата и РААБЕ България в раздел "Добри практики", категория "Извънкласни дейности - I-XII клас.

Д.ик.н. Янка Такева, председател на СБУ, Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, Пламен Димитров, президент на КНСБ връчиха на тържествена церемония наградите  на кюстендилските преподаватели. Състоялият се в рамките на семинара конкурс на тема: „Екологичното образование и възпитание в образователните институции за формиране на гражданска отговорност и социална ангажираност у децата и учениците“ бе проведен от 26-и до 31-и август 2020 г.  в Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия" при спазване на всички   изисквания, свързани с пандемията от Ковид-19. В семинара участваха над 200 учители   специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до дванадесети клас, от центровете за подкрепа на личностното развитие, директори и др. Те имаха възможността да обобщят и мултиплицират добрия педагогически опит, да изразят лична позиция и да предложат авторски решения на поставените проблеми във връзка с един от най-важните световни проблеми на нашето време – промените в климата и устойчивото развитие, както и възпитанието на младото поколение в ценностите на екологичната отговорност и социална ангажираност.
Източник: dnews


 

 
Още статии...
Партньори