Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Читалище „Братство 1869” стартира Коледно-новогодишната си програма „Зимна феерия под Хисарлъка”

Ежегодно през месец декември читалище „Братство 1869” организира поредица от културни прояви, посветени на коледните и новогодишни празници. Жителите и гостите на гр. Кюстендил ще имат възможност да посетят няколко концерта в различни сфери на музиката – Празничен концерт, посветен на Международния ден на хората с увреждания, 10 години Музикална компания  “Пей сърце”, Вечер на хоровото изкуство с участието на Туристически хор „Осоговско ехо",  Смесен хор „Братство", Вокална формация „Неразделни" и Вокална група „Калпазани”, „Коледно настроение от песни и танци” с участието на Студио „Дебют", ТФ „Пъстри ритми”, КСТ „Фиеста”, Коледен фолклорен спектакъл „Ой, Коледо, мой Коледо” постановка: Адела Харалампиева, Слава Соколова и Евгений Вучков с участието на ФФ „Струмски полъх”, ДФГ „Трепетлика”, ДТС „Пробуда,  Фолк-арт формация, Сдружение „Вдъхновени” и др., Коледен концерт на класа по пиано с преподавател Красимира Матуска и др.

продължава>

 

Регионалната библиотека в Кюстендил обогатява на своя фонд

Регионалната библиотека в Кюстендил получава допълнителни средства за обогатяване на своя фонд. Библиотеката в Кюстендил, заедно с още 216 български библиотеки, е между одобрените да получат финансиране по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”. Това е програма, традиционна на Министерство на културата, която е насочена към финансиране на дейности за обновяване на фондовете на българските библиотеки.

продължава>

 

Предстои откриване изложбата на Матей Матеев

В Кюстендил ще бъде открита самостоятелна изложба живопис на Матей Матеев. Изложбата ще бъде открита на 1 декември от 17.30 часа в художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора”. Изложбата, която е юбилейна за твореца, носи заглавието „Да се завърнеш в бащината къща...”.

продължава>

 

Регионален исторически музей – Кюстендил подготвя Музейна работилница за деца

В средата на всеки месец специализираният детски музеен кът ще се превръща в работилница с различни занимания, някои разкриващи характерни за музея дейности.

продължава>

 

Ивайло Мирчев получи националната награда за живопис на името на Майстора

Ивайло Мирчев получи националната награда за живопис на името на Майстора.

продължава>

 
Още статии...
Партньори