Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Фотодокументална изложба по повод 164-годишнина от рождението на Ефрем Каранов

На 25. 01. 2016г. от 11:00 ч. в читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил бе открита фотодокументална изложба по повод 164-годишнина от рождението на Ефрем Каранов. Изложбата е подредена във фоайето на читалище „Братство”. Тя представя част от живота и делото на просветния деятел, фолклорист и етнограф.

продължава>

 

Мариус Куркински с моноспектакъла "Юбилей" в Кюстендил

Мариус Куркински ще представи в Кюстендил моноспектакъла „Юбилей" по А. П. Чехов. Спектакълът е на 25 февруари 2016 г., от 19 ч., в Кюстендилския драматичен театър. В него героят е актьор, проспива юбилея си на сцената и провежда въображаем разговор със Смъртта.

продължава>

 

Откриване на фото-документална изложба посветена на 77 годишнината от рождението на Биньо Иванов

На 18.01.2016 г. от 11:00 ч. в читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил беше открита фото-документална изложба, посветена на 77 годишнината от рождението на Биньо Иванов - поетът, свързал трайно съдбата си с нашия град. Изложбата съдържа стихосбирки на автора, книги, посветени на него, както и архивни снимки от неговия живот.

продължава>

 

Подкрепете кюстендилския филм "Даскала"

Кюстендилският екип Борислав Станков и Росмари Чорбаджийска участва в конкурса "Кино в длан" с късометражния документален филм, заснет с телефон - "Даскала". Филмът е сниман в Кюстендил и представя житейската мъдрост на един от най- старите таксиметрови шофьори в града, с псевдоним Даскала - Младен Станков.

продължава>

 

Мирослава Салмова представя стихосбирката си "На баща ми"

Кюстендилската поетеса и начален учител в Първо Основно училище "Свети Свети Кирил и Методий"  Мирослава Салмова ще представи новата си стихосбирка "На баща ми". Читалище "Асклепион 1998" организира литературната й премиера на 13 януари. Срещата с Мирослава Салмова и творчеството й започва в 17, 30 ч., във Възрожденското училище.

 
Още статии...
Партньори