Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Изложба "Чудотворни икони и свети мощи на Балканите" в галерията в Кюстендил

Изложбата „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“ бе открита в ХГ „Вл.Д.Майстора”. Това е нов визуален проект, представящ разказ за знакови икони, върху който Държавният културен институт работи съвместно с екип изследователи медиевисти от Центъра за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев“ към СУ „Св. Климент Охридски“. Изложбата бе открита от кмета Петър Паунов, ген. директор на БТА Кирил Вълчел и директорът на галерията Валентин Господинов .

продължава>

 

Новата сцена при Арката на пл. "Велбъжд" ще бъде наречена в памет на народната певица Олга Борисова

Новата сцена при Арката на пл. "Велбъжд" ще бъде наречена в памет на народната певица Олга Борисова,това съобщиха на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов и председателя на Общинския съвет Иван Андонов.
"Вчера беше опелото на нашата съгражданка Олга Борисова. Това беше и повод да продължим разговора с Иван Андонов, като имаше предложение да бъде поставена паметна плоча или нещо, което да остави спомен за поколенията.

продължава>

 

Празничен концерт пред читалище Братство за Съединението

Днес от 18:30 часа в парка пред читалище "Братство 1869" -  Кюстендил ще се състои класически концерт с участието на  Галина Апостолова – пиано, Иван Коев – баритон, Ивайло Донков – тенор, Йоана Стратева – цигулка, Светлана Иванова - сопран / пиано, Янко Маринов – пиано. Инициативата ще се проведе в рамките на фестивала „Сцени на Струма” и по повод националния празник - Деня на Съединението на България.

продължава>

 

Годишен концерт

На 22 юни 2021 г. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” се проведе концерт на ученици от Детската музикална школа към читалище „Братство 1869”.
В програмата участие взеха възпитаниците от класа по поп пеене и класа по пиано с преподавател г-жа Жана Райнова.
Младите таланти зарадваха многобройната публика с песни и класически музикални произведения от български и чуждестранни автори.
 

Аудио-визуален проект в Пиргова кула Кюстендил

Изложба "Art-e-fiscal Intelligence" на Диляна Стоименова, с участието на Филип Панч ще бъде открита в Пирговата кула в.Кюстендил
Откриването е на: 29 май от 17:00 ч.
Изложбата представлява аудио-визуален проект, който изследва взаимодействието между съвременните технологии и човека.

продължава>

 
Още статии...
Партньори