Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Аудио-визуален проект в Пиргова кула Кюстендил

Изложба "Art-e-fiscal Intelligence" на Диляна Стоименова, с участието на Филип Панч ще бъде открита в Пирговата кула в.Кюстендил
Откриването е на: 29 май от 17:00 ч.
Изложбата представлява аудио-визуален проект, който изследва взаимодействието между съвременните технологии и човека.

продължава>

 

Откриват изложбата „Кюстендилска пролет 2020" на 19 март

Кюстендилските художници показват най-новите си творби в изложбата „Кюстендилска пролет“, която се открива в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ на 19 март 2020 г., от 17.30 ч.
Ежегодната изложба е част от честването на едноименния празник на град Кюстендил.

продължава>

 

Отбелязване на З-ти март

Въпреки сложната епидемиологична обстановка, по традиция днес читалище „Братство 1869“ отбеляза Националния празник на България 3-ти март.
В 10:00 ч. парка пред читалището бе огласен от патриотични песни, с които да бъде повдигнат духа и настроението на кюстендилци и гостите на града и така да почетем тази значима дата в българската история.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!

 

Разказ на Калин Василев със специална награда от националния конкурс "Млад разказвач"

Специална награда в националния конкурс „Млад разказвач“ е присъдена на кюстендилеца Калин Василев. Той е отличен за разказа си „Гладомор и гъски“, а в конкурса са участвали 69 автори на възраст до 35 години. Калин ще бъде награден на церемония на 26 март в Бургас, а в края на май е поканен да вземе участие в Майски срещи на славянските творци в същия град.

продължава>

 

Изложба „Трифон Зарезан“

На 1 февруари 2021 г. във фоайето на читалище „Пробуда 1961”, бе открита изложба „Трифон Зарезан“ на възпитаниците от школата по приложно и изобразително изкуство с преподавател Силвия Каралийска.
Младите творци представиха над 30 живописни картини с мотиви и сюжети от традиционния празник на лозаря и винаря „Трифон Зарезан”.

продължава>

 
Още статии...
Партньори