Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Тончо Токмакчиев и Албена Колева с „Търся нов съпруг" в Кюстендил

Постановката „Търся нов съпруг" на Драматичен театър - Ловеч ще бъде представен в Кюстендил . Режисьор на постановката е Валентин Танев. Участват актьорите Албена Колева, Тончо Токмакчиев, Николай Нинов.

Театралният спектакъл е чиста комедия, направена с вкус и настроение. Няма дълбочини, които да карат зрителя да се замисля. Оригиналното заглавие на пиесата е „Търси се нов съпруг" и е на Миро Гавран - един от най-известните европейски драматурзи и писатели. Творчеството на хърватина включва повече от 250 заглавия, които обхващат общочовешките ценности и взаимоотношения. Сред тях е и настоящата пиеса, която представя животът и перипетиите, пред които е изправена една вдовица в търсене на нов съпруг.

продължава>

 

ПРОЛЕТЕН ПРАЗНИК НА ХОРОВОТО ИЗКУСТВО В КЮСТЕНДИЛ

Читалище „Братство 1869” кани жителите и гостите на град Кюстендил на Концерт на Женски хор „Христина Морфова” гр. София на 19.03.2016 г. от 11:00 ч. в Голямата зала на читалището. В програмата ще се включат  Вокална формация „Неразделни” и Туристически хор „Осоговско ехо”, с които гостуващата група е подготвила съвместни изпълнения.

продължава>

 

Изложба "Детски свят"

На 18 февруари 2016 г. в читалище „Братство 1869” беше открита изложба „Детски свят” на класа по изобразително изкуство с ръководител Людмила Христова. Бяха представени 50 творби на 15 деца на възраст от 6 до 13 години. Рисунките са с различни техники – акварелна, темперна и пастел. Акцент в изложбата са творбите, създадени с техниката мозайка, които впечатляват с оригиналност и цветна хармония.
Изложбата бе открита от председателя на читалището Иван Андонов.

 

"Свалячи" от Елин Рахнев в Кюстендил

Спектакълът "Свалячи" от Елин Рахнев ще бъде представен в Кюстендил. Постановката е на Пламен Панев. В главните роли: Малин Кръстев, Герасим Георгиев - Геро и Мариела Топалова. Гостува драматичен театър "Антон Страшимиров" - Разград. Спектакълът ще бъде на днес от 19,00 часа в голяма зала на Общински драматичен театър - Кюстендил.

 

Тържествен концерт по повод 138 г. от Освобождението на Кюстендил

На 29 януари 2016 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869" ще се проведе Тържествен концерт по повод 138 г. от Освобождението на Кюстендил от турско робство. В програмата ще вземат участие Музикална компания „Пей сърце", Смесен хор „Братство”, Вокална формация „Неразделни”, Туристически хор „Осоговско ехо” и група „Румяна Войвода” към  Съюз на запасните офицери.

 
Още статии...
Партньори