Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Благотворително за детското отделение, "Аферата в хотел Уестминстер" в Кюстендил

Театралната постановка "Аферата в хотел Уестминстер" ще бъде играна благотворително на 13 януари в Кюстендил, по инициатива на народният представител д- р Иван Ибришимов. Средствата от продадените билети, на цена от 10 лв. ще бъдат дарени за детското отделение на МБАЛ "Д- р Никола Василиев" в Кюстендил.
Постановката е комедия, на общинския театър "Невена Коканова" в Дупница, като в нея играят актьорите Ивайло Калоянчев, Славчо Пеев, Ивайло Захариев, Мария Миради и др.

 

Вечер на поезията „Коледни искри”

На 19 декември 2016 г. от 17:30 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869” се проведе Вечер на поезията  „Коледни искри” с  участието на Дамско поетично ателие.
Стихове и собствени творби представиха кюстендилските поетеси – Светла Радкова, Таня Лучанска, Ева Гоцева, Здравка Радичкова, Красимира Кацарска от град Благоевград, Проф. Йордан Калайков от гр. София и др.

 

Концерт “Шедьоври на класическата музика”

На 19 декември 2016 г.  от 18:00 ч. в Голямата зала на читалището се проведе Концерт  “Шедьоври на класическата музика” на Детската музикална школа. В програмата бяха включени изпълнения на възпитаниците на класовете по цигулка с преподавател Роза Мирчева, пиано с преподавател Красимира Матуска, китара с преподавател Евгени Арсов, акордеон с преподавател Любомир Борисов и кларинет с преподавател Костадин Нейков.
Със своите изпълнения участниците успяха да създадат празнична атмосфера и да заредят публиката с положително настроение и емоции.

 

Вечер на хоровото изкуство

На 13 декември от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” се проведе Вечер на хоровото изкуство. В програмата бяха включени изпълнения на  Туристически хор „Осоговско ехо”,  Смесен хор „Братство”,  Вокална формация „Неразделни”, Музикална компания „Пей сърце” и др. Концертът бе част от богатата програма на читалището, посветена на Коледните и Новогодишни празници.

 

Класически концерт „Самодива" в Кюстендил

Класически концерт „Самодива" ( Woodnimphe) - Рецитал на дуо „ClariSax" - Росен Идеалов - кларинет и Горан Ташев - алт саксофон ще се проведе на 24.11.2016 г., от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869"- Кюстендил. В програмата ще прозвучат произведения на Моцарт, Телеман, Лилчо Борисов, Николай Ризов, Юлия Ценова, Димитър Костанцалиев и др.
По време на концерта ще бъде и световната премиера на „Импровизационни диалози" /обработка за кларинет и алт саксофон/ на Любомир Денев - старши.

продължава>

 
Още статии...
Партньори