Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Вечер на хоровото изкуство

На 13 декември от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” се проведе Вечер на хоровото изкуство. В програмата бяха включени изпълнения на  Туристически хор „Осоговско ехо”,  Смесен хор „Братство”,  Вокална формация „Неразделни”, Музикална компания „Пей сърце” и др. Концертът бе част от богатата програма на читалището, посветена на Коледните и Новогодишни празници.

 

Класически концерт „Самодива" в Кюстендил

Класически концерт „Самодива" ( Woodnimphe) - Рецитал на дуо „ClariSax" - Росен Идеалов - кларинет и Горан Ташев - алт саксофон ще се проведе на 24.11.2016 г., от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869"- Кюстендил. В програмата ще прозвучат произведения на Моцарт, Телеман, Лилчо Борисов, Николай Ризов, Юлия Ценова, Димитър Костанцалиев и др.
По време на концерта ще бъде и световната премиера на „Импровизационни диалози" /обработка за кларинет и алт саксофон/ на Любомир Денев - старши.

продължава>

 

Първо представяне на дългоочакваната поредица „Артур“ в Кюстендил

По покана на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ – Кюстендил тази година ще бъде отбелязан Денят на народните будители с първото представяне на дългоочакваната поредица „Артур“ на писателя Токороз Исто.
Авторът на историческите поредици „Тангра“ и „Ятаган и Меч“ ще разкрие пред своите читатели как и откъде се породи идеята за написването на новата поредицата „Артур“, както и още много интересни и неизвестни факти от нашата история.
Срещата ще се проведе в Килийното училище на 1 ноември от 17:30 часа.


 

Пролетна изложба в читалище „Пробуда 1961”

На 30 март 2016 г. от 17:00 ч.  във фоайето на читалище "Пробуда 1961" гр. Кюстендил бе открита пролетна изложба от рисунки на възпитаниците на школата по изобразително изкуство. Ученици от 1 до 5 клас сътвориха над 20 картини, използвайки различни техники и материали: акварел, темпера, пастели и апликация.
Малките художници получиха диплом за отлично представяне в изложбата и подарък от читалището и Информационен център Европа Директно – Кюстендил.

 

Тончо Токмакчиев и Албена Колева с „Търся нов съпруг" в Кюстендил

Постановката „Търся нов съпруг" на Драматичен театър - Ловеч ще бъде представен в Кюстендил . Режисьор на постановката е Валентин Танев. Участват актьорите Албена Колева, Тончо Токмакчиев, Николай Нинов.

Театралният спектакъл е чиста комедия, направена с вкус и настроение. Няма дълбочини, които да карат зрителя да се замисля. Оригиналното заглавие на пиесата е „Търси се нов съпруг" и е на Миро Гавран - един от най-известните европейски драматурзи и писатели. Творчеството на хърватина включва повече от 250 заглавия, които обхващат общочовешките ценности и взаимоотношения. Сред тях е и настоящата пиеса, която представя животът и перипетиите, пред които е изправена една вдовица в търсене на нов съпруг.

продължава>

 
Още статии...
Партньори