Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Читалище „Братство“ откри традиционната си пролетна изложба

За шеста поредна година малките творци по изобразително изкуство към читалище „Братство“откриха пролетната си изложба. Художничката Людмила Христова е горда със своите ученици, че те рисуват различни жанрове- пейзажи, фигурална композиция или натюрморт - цветя. „Това е нашият поздрав към кюстендилци и поздрав за един добър и красив живот и пролетно настроение“, каза при откриването председателят на читалището Иван Андонов. На всички участници бяха раздадени  дипломи от ръководството на културния институт.

 

Христо Гърбов и комедията "Изневери в повече" гостуват в Кюстендил

Комедията „ИЗНЕВЕРИ В ПОВЕЧЕ“ по Артур Нюфийлд ще бъде представена в Кюстендил. В нея участват :ХРИСТО ГЪРБОВ, АЛБЕНА МИХОВА, ЕВГЕНИ БУДИНОВ, АЛЕКСАНДЪР ДИМОВ и СТЕЛА ГАНЧЕВА.
Постановка е на Емил Марков, а сценографията е на Милен Боричев. Представлението ще се изиграе на 03.04.2017 г. от 19:00 ч. в Голяма зала на Общински драматичен театър – Кюстендил.
Източник: Dariknews.bg

 

Класически концерт - пиано и виола

На 9 май 2017 г. от 18:00 ч. читалище „Братство 1869” Кюстендил организира Класически концерт с участието на младите изпълнители Светлин Христов – пиано и Велян Ванков – виола. В Голямата зала на читалището ще прозвучат произведения от Бах, Скарлати, Казанджиев и Кларк.
Светлин Христов завършва НУИ "Проф. В. Стоянов" гр. Русе със специалност пиано. Продължава обучението си в НМА "Проф. П. Владигеров" като паралелно изучава пиано, композиция и оркестрово дирижиране. Участвал е в множество концертни програми като солист, камерен изпълнител, както и като член на оркестър. В началото на 2015 г. прави дебюта си като диригент на Академичен симфоничен оркестър. Негова музика е звучала в различни концертни програми и участия в страната и чужбина.

продължава>

 

Благотворително за детското отделение, "Аферата в хотел Уестминстер" в Кюстендил

Театралната постановка "Аферата в хотел Уестминстер" ще бъде играна благотворително на 13 януари в Кюстендил, по инициатива на народният представител д- р Иван Ибришимов. Средствата от продадените билети, на цена от 10 лв. ще бъдат дарени за детското отделение на МБАЛ "Д- р Никола Василиев" в Кюстендил.
Постановката е комедия, на общинския театър "Невена Коканова" в Дупница, като в нея играят актьорите Ивайло Калоянчев, Славчо Пеев, Ивайло Захариев, Мария Миради и др.

 

Вечер на поезията „Коледни искри”

На 19 декември 2016 г. от 17:30 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869” се проведе Вечер на поезията  „Коледни искри” с  участието на Дамско поетично ателие.
Стихове и собствени творби представиха кюстендилските поетеси – Светла Радкова, Таня Лучанска, Ева Гоцева, Здравка Радичкова, Красимира Кацарска от град Благоевград, Проф. Йордан Калайков от гр. София и др.

 
Още статии...
Партньори