Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Христо Гърбов и комедията "Изневери в повече" гостуват в Кюстендил

Комедията „ИЗНЕВЕРИ В ПОВЕЧЕ“ по Артур Нюфийлд ще бъде представена в Кюстендил. В нея участват :ХРИСТО ГЪРБОВ, АЛБЕНА МИХОВА, ЕВГЕНИ БУДИНОВ, АЛЕКСАНДЪР ДИМОВ и СТЕЛА ГАНЧЕВА.
Постановка е на Емил Марков, а сценографията е на Милен Боричев. Представлението ще се изиграе на 03.04.2017 г. от 19:00 ч. в Голяма зала на Общински драматичен театър – Кюстендил.
Източник: Dariknews.bg

 

Класически концерт - пиано и виола

На 9 май 2017 г. от 18:00 ч. читалище „Братство 1869” Кюстендил организира Класически концерт с участието на младите изпълнители Светлин Христов – пиано и Велян Ванков – виола. В Голямата зала на читалището ще прозвучат произведения от Бах, Скарлати, Казанджиев и Кларк.
Светлин Христов завършва НУИ "Проф. В. Стоянов" гр. Русе със специалност пиано. Продължава обучението си в НМА "Проф. П. Владигеров" като паралелно изучава пиано, композиция и оркестрово дирижиране. Участвал е в множество концертни програми като солист, камерен изпълнител, както и като член на оркестър. В началото на 2015 г. прави дебюта си като диригент на Академичен симфоничен оркестър. Негова музика е звучала в различни концертни програми и участия в страната и чужбина.

продължава>

 

Благотворително за детското отделение, "Аферата в хотел Уестминстер" в Кюстендил

Театралната постановка "Аферата в хотел Уестминстер" ще бъде играна благотворително на 13 януари в Кюстендил, по инициатива на народният представител д- р Иван Ибришимов. Средствата от продадените билети, на цена от 10 лв. ще бъдат дарени за детското отделение на МБАЛ "Д- р Никола Василиев" в Кюстендил.
Постановката е комедия, на общинския театър "Невена Коканова" в Дупница, като в нея играят актьорите Ивайло Калоянчев, Славчо Пеев, Ивайло Захариев, Мария Миради и др.

 

Вечер на поезията „Коледни искри”

На 19 декември 2016 г. от 17:30 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869” се проведе Вечер на поезията  „Коледни искри” с  участието на Дамско поетично ателие.
Стихове и собствени творби представиха кюстендилските поетеси – Светла Радкова, Таня Лучанска, Ева Гоцева, Здравка Радичкова, Красимира Кацарска от град Благоевград, Проф. Йордан Калайков от гр. София и др.

 

Концерт “Шедьоври на класическата музика”

На 19 декември 2016 г.  от 18:00 ч. в Голямата зала на читалището се проведе Концерт  “Шедьоври на класическата музика” на Детската музикална школа. В програмата бяха включени изпълнения на възпитаниците на класовете по цигулка с преподавател Роза Мирчева, пиано с преподавател Красимира Матуска, китара с преподавател Евгени Арсов, акордеон с преподавател Любомир Борисов и кларинет с преподавател Костадин Нейков.
Със своите изпълнения участниците успяха да създадат празнична атмосфера и да заредят публиката с положително настроение и емоции.

 
Още статии...
Партньори