Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Мариус Куркински гостува на кюстендилска сцена с авторския си спектакъл „Черното пиле“ от Николай Хайтов

-    Актьоре, Вие ли си избрахте текста и защо посегнахте точно на Хайтов?
-    Разбира се, че аз си избрах текста, на всичките си спектакли сам си избирам авторите. Този път дълго избирах, исках да бъди силно и вълнуващо, но в същия момент да бъде и актуално, да звучи съвременно. И за това заложих на Хайтов, който е проверен и доказан през годините. И в същото време ми приляга и на мен като разсъждение и мислене. Да припомня на театралната публика как се е говорило в близкото ни минало, какви са били взаимоотношенията между дедите ни. Има някаква човешка носталгия по  това време. Аз я усещам, надявам и зрителите да я почувстват. На фона на объркващия поток от информация в медиите смятам, че можем да бъдем полезни.

продължава>

 

Двама ученици от Езиковата гимназия в Кюстендил с призови места в Десетия конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа”

Сред класираните 12 творби на Десетия национален конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа” две са сътворени от ученици на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон” - Кюстендил.
Младите художници заемат призови места в десетото издание на кокурса, който се организира от Община Кюстендил съвместно с Художествена галерия “Владимир Димитров – Майстора”.

продължава>

 

Читалище „Братство“ откри традиционната си пролетна изложба

За шеста поредна година малките творци по изобразително изкуство към читалище „Братство“откриха пролетната си изложба. Художничката Людмила Христова е горда със своите ученици, че те рисуват различни жанрове- пейзажи, фигурална композиция или натюрморт - цветя. „Това е нашият поздрав към кюстендилци и поздрав за един добър и красив живот и пролетно настроение“, каза при откриването председателят на читалището Иван Андонов. На всички участници бяха раздадени  дипломи от ръководството на културния институт.

 

Христо Гърбов и комедията "Изневери в повече" гостуват в Кюстендил

Комедията „ИЗНЕВЕРИ В ПОВЕЧЕ“ по Артур Нюфийлд ще бъде представена в Кюстендил. В нея участват :ХРИСТО ГЪРБОВ, АЛБЕНА МИХОВА, ЕВГЕНИ БУДИНОВ, АЛЕКСАНДЪР ДИМОВ и СТЕЛА ГАНЧЕВА.
Постановка е на Емил Марков, а сценографията е на Милен Боричев. Представлението ще се изиграе на 03.04.2017 г. от 19:00 ч. в Голяма зала на Общински драматичен театър – Кюстендил.
Източник: Dariknews.bg

 

Класически концерт - пиано и виола

На 9 май 2017 г. от 18:00 ч. читалище „Братство 1869” Кюстендил организира Класически концерт с участието на младите изпълнители Светлин Христов – пиано и Велян Ванков – виола. В Голямата зала на читалището ще прозвучат произведения от Бах, Скарлати, Казанджиев и Кларк.
Светлин Христов завършва НУИ "Проф. В. Стоянов" гр. Русе със специалност пиано. Продължава обучението си в НМА "Проф. П. Владигеров" като паралелно изучава пиано, композиция и оркестрово дирижиране. Участвал е в множество концертни програми като солист, камерен изпълнител, както и като член на оркестър. В началото на 2015 г. прави дебюта си като диригент на Академичен симфоничен оркестър. Негова музика е звучала в различни концертни програми и участия в страната и чужбина.

продължава>

 
Още статии...
Партньори