Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Първо представяне на дългоочакваната поредица „Артур“ в Кюстендил

По покана на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ – Кюстендил тази година ще бъде отбелязан Денят на народните будители с първото представяне на дългоочакваната поредица „Артур“ на писателя Токороз Исто.
Авторът на историческите поредици „Тангра“ и „Ятаган и Меч“ ще разкрие пред своите читатели как и откъде се породи идеята за написването на новата поредицата „Артур“, както и още много интересни и неизвестни факти от нашата история.
Срещата ще се проведе в Килийното училище на 1 ноември от 17:30 часа.


 

Пролетна изложба в читалище „Пробуда 1961”

На 30 март 2016 г. от 17:00 ч.  във фоайето на читалище "Пробуда 1961" гр. Кюстендил бе открита пролетна изложба от рисунки на възпитаниците на школата по изобразително изкуство. Ученици от 1 до 5 клас сътвориха над 20 картини, използвайки различни техники и материали: акварел, темпера, пастели и апликация.
Малките художници получиха диплом за отлично представяне в изложбата и подарък от читалището и Информационен център Европа Директно – Кюстендил.

 

Тончо Токмакчиев и Албена Колева с „Търся нов съпруг" в Кюстендил

Постановката „Търся нов съпруг" на Драматичен театър - Ловеч ще бъде представен в Кюстендил . Режисьор на постановката е Валентин Танев. Участват актьорите Албена Колева, Тончо Токмакчиев, Николай Нинов.

Театралният спектакъл е чиста комедия, направена с вкус и настроение. Няма дълбочини, които да карат зрителя да се замисля. Оригиналното заглавие на пиесата е „Търси се нов съпруг" и е на Миро Гавран - един от най-известните европейски драматурзи и писатели. Творчеството на хърватина включва повече от 250 заглавия, които обхващат общочовешките ценности и взаимоотношения. Сред тях е и настоящата пиеса, която представя животът и перипетиите, пред които е изправена една вдовица в търсене на нов съпруг.

продължава>

 

ПРОЛЕТЕН ПРАЗНИК НА ХОРОВОТО ИЗКУСТВО В КЮСТЕНДИЛ

Читалище „Братство 1869” кани жителите и гостите на град Кюстендил на Концерт на Женски хор „Христина Морфова” гр. София на 19.03.2016 г. от 11:00 ч. в Голямата зала на читалището. В програмата ще се включат  Вокална формация „Неразделни” и Туристически хор „Осоговско ехо”, с които гостуващата група е подготвила съвместни изпълнения.

продължава>

 

Изложба "Детски свят"

На 18 февруари 2016 г. в читалище „Братство 1869” беше открита изложба „Детски свят” на класа по изобразително изкуство с ръководител Людмила Христова. Бяха представени 50 творби на 15 деца на възраст от 6 до 13 години. Рисунките са с различни техники – акварелна, темперна и пастел. Акцент в изложбата са творбите, създадени с техниката мозайка, които впечатляват с оригиналност и цветна хармония.
Изложбата бе открита от председателя на читалището Иван Андонов.

 
Още статии...
Партньори