Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

"Любов в лудницата" играят на кюстендилска сцена

Постановката "Любов в лудницата" от Емил Бонев ще бъде представена пред кюстендилска публика.
Представлението е насрочено за 21-ви юни от 19.00 часа и ще се играе на сцената на Общински драматичен театър - Кюстендил.
Режисьор е Емил Марков, участват актьорите Ненчо Илчев и Албена Павлова.

 

Един от най- добрите цигулари в света Лия Петрова ще бъде на гост на Майските музикални дни в Кюстендил

Един от най- добрите цигулари в света, Лия Петрова ще бъде на гост на Майските музикални дни днес. Тя е носител на първа награда на международния конкурс за цигулари “Карл Нилсен” в Копенхаген през 2016 година.
Концертът е част от Майските музикални дни. Организатори са Музикално сдружение “Марин Големинов” и община Кюстендил, с подкрепата на “Торготерм” АД, Дарик радио е медиен партньор на музикалното събитие. Всички концерти ще бъдат в Художествена галерия “Владимир Димитров- Майстора”, с начало 19 ч..

продължава>

 

Мариус Куркински гостува на кюстендилска сцена с авторския си спектакъл „Черното пиле“ от Николай Хайтов

-    Актьоре, Вие ли си избрахте текста и защо посегнахте точно на Хайтов?
-    Разбира се, че аз си избрах текста, на всичките си спектакли сам си избирам авторите. Този път дълго избирах, исках да бъди силно и вълнуващо, но в същия момент да бъде и актуално, да звучи съвременно. И за това заложих на Хайтов, който е проверен и доказан през годините. И в същото време ми приляга и на мен като разсъждение и мислене. Да припомня на театралната публика как се е говорило в близкото ни минало, какви са били взаимоотношенията между дедите ни. Има някаква човешка носталгия по  това време. Аз я усещам, надявам и зрителите да я почувстват. На фона на объркващия поток от информация в медиите смятам, че можем да бъдем полезни.

продължава>

 

Двама ученици от Езиковата гимназия в Кюстендил с призови места в Десетия конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа”

Сред класираните 12 творби на Десетия национален конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа” две са сътворени от ученици на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон” - Кюстендил.
Младите художници заемат призови места в десетото издание на кокурса, който се организира от Община Кюстендил съвместно с Художествена галерия “Владимир Димитров – Майстора”.

продължава>

 

Читалище „Братство“ откри традиционната си пролетна изложба

За шеста поредна година малките творци по изобразително изкуство към читалище „Братство“откриха пролетната си изложба. Художничката Людмила Христова е горда със своите ученици, че те рисуват различни жанрове- пейзажи, фигурална композиция или натюрморт - цветя. „Това е нашият поздрав към кюстендилци и поздрав за един добър и красив живот и пролетно настроение“, каза при откриването председателят на читалището Иван Андонов. На всички участници бяха раздадени  дипломи от ръководството на културния институт.

 
Още статии...
Партньори