Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Журналистът Георги Тошев ще представи биографичната книга за Георги Парцалев в Кюстендил

Журналистът Георги Тошев ще представи биографичната книга "Георги Парцалев. Хамлет от град Левски" в Кюстендил. Тя е посветена на един от най-обичаните български актьори в Сатиричния театър "Алеко Константинов". Книгата излезе по случай 95-ата годишнина от рождението му. Книгата съдържа над 300 фотографии на 240-те си страници.

продължава>

 

Концерт на смесен хор „Братство”

На 5 август 2020 г. от 19:00 ч. пред сградата на читалище „Братство 1869” ще се проведе концерт „Болката, страданието, единството и благодарността” на квартет „Хармониум” и солисти на смесен хор „Братство”.
Диригент и хормайстор е Росица Иванова, а аранжиментът е на маестро Николай Иванов.
В програмата ще бъдат изпълнени популярни български, руски, кубински, испански, френски, италиански, американски, латино-американски и други произведения.

продължава>

 

Клавирен концерт на Джорджа Куджа

На 9.11.2018 г. (петък) от 18:00 ч. в зала „Велики учители” на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще се проведе класически концерт на младата италианска пианистка Джорджа Куджа. В програмата ще прозвучат клавирни сонати от Моцарт и Бетовен и клавирни пиеси от Шостакович и Димитър Ненов.
Джорджа Куджа родена в гр. Пазарджик израснала и учила в Италия, свири на пиано още от седемгодишна.

продължава>

 

Кюстендилският и Сатиричният театри с общата постановка "Оркестър Титаник"

Обща постановка готвят Кюстендилският драматичен театър и Сатиричен театър „Алеко Константинов”- София. Тя е със заглавието „Оркестър Титаник”. Автор е Христо Бойчев, а режисьор проф. Румен Рачев.  В нея ще участват Силвия Лулчева, Иван Панев, Кирил Бояджиев, Константин Икономов, Николай Брънзалов и Денислава Николова.  Премиерата на постановката ще бъде на 30 октомври от 19 часа. Тя ще бъде изиграна първо в Кюстендил, след което в София. Предвижда се да бъде направено и турне в страната.
Това не е първата постановка, която поставям в кюстендилският чудесен театър. Сегашният директор Чавдар Ненов превърна този театър в културен център и да създаде истинска театрална обстановка.

продължава>

 

Представят поетичната книга "Детайли" на Ива Спиридонова в Кюстендил

Литературна агенция „Библиотека България“ и Художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора“ имат удоволствието да Ви поканят на премиерата на втората поетична книга на Ива Спиридонова, носеща името „Детайли“, която тя избра за пръв път да представи пред читатели в родния си град - Кюстендил.
Премиерата на книгата ще се състои на 5 септември, от 18:00 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора“. Специален гост на събитието ще бъде поетът  Михаил Калдъръмов – рецензент на книгата.

продължава>

 
Още статии...
Партньори