Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Кюстендилският и Сатиричният театри с общата постановка "Оркестър Титаник"

Обща постановка готвят Кюстендилският драматичен театър и Сатиричен театър „Алеко Константинов”- София. Тя е със заглавието „Оркестър Титаник”. Автор е Христо Бойчев, а режисьор проф. Румен Рачев.  В нея ще участват Силвия Лулчева, Иван Панев, Кирил Бояджиев, Константин Икономов, Николай Брънзалов и Денислава Николова.  Премиерата на постановката ще бъде на 30 октомври от 19 часа. Тя ще бъде изиграна първо в Кюстендил, след което в София. Предвижда се да бъде направено и турне в страната.
Това не е първата постановка, която поставям в кюстендилският чудесен театър. Сегашният директор Чавдар Ненов превърна този театър в културен център и да създаде истинска театрална обстановка.

продължава>

 

Представят поетичната книга "Детайли" на Ива Спиридонова в Кюстендил

Литературна агенция „Библиотека България“ и Художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора“ имат удоволствието да Ви поканят на премиерата на втората поетична книга на Ива Спиридонова, носеща името „Детайли“, която тя избра за пръв път да представи пред читатели в родния си град - Кюстендил.
Премиерата на книгата ще се състои на 5 септември, от 18:00 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора“. Специален гост на събитието ще бъде поетът  Михаил Калдъръмов – рецензент на книгата.

продължава>

 

Кюстендилският театър с премиерна постановка в края на септември

Премиерата на комедийния спектакъл от Жан-Жак Брикер и Морис Ласег "СВЕТОВЪРТЕЖ" ще се състои в края на месец септември в Кюстендил. Той е на Общински драматичен театър- Кюстендил. В него участват Адриана Петрова, Стела Здравкова, Явор Борисов, Николай Брънзалов и Бисер Маринов.

продължава>

 

Връчват наградата "Велик учител" в Кюстендил

Връчване на наградата „Велик учител” 2017 ще се състои в Кюстендил. С това се закрива и международният фестивал „Велики учители”. Освен награждаването в програмата е предвиден концерт на Анатоли Кръстев, заедно с Атанас Кръстев, Август Попов и Емануил Иванов. Събитието ще се проведе от 18 часа в читалище „Братство”.
Организатори на събитието са Община Кюстендил, читалище „Братство 1869”, читалище „Пробуда 1961” и Музикално общество „Александър Скрябин” в България. Музикалното събитие се провежда под патронажа на Кмета на Община Кюстендил Петър Паунов и Посолството на Руската федерация в България.

 

Фестивалът "Великите учители" за 6- ти път в Кюстендил

VI Международен фестивал „Велики учители” и ІV Международен клавирен конкурс „Виктор Мержанов” ще се проведат от 11-18.08.2017 в Кюстендил.
Тържественото откриване на “Велики учители” ще бъде с избрани творби от български композитори в памет на Марин Големинов, на 11 август, от 19 ч. в Голямата зала на читалище “Братство 1869”. Концерт на Ромео Смилков, с участието на Велислава Стоянова, Мартин Дафинов, Светлин Христов и Велян Ванков. Във фоайето на читалището ще бъде подредени фотоизложби: „Марин Големинов”, „Виктор Мержанов”, ”Валерий Халилов“,  „Сергей Прокофиев“, „Едуардо дел Пуейо“.

продължава>

 
Още статии...
Партньори