Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Юбилеен конгрес на Съюза на народните читалища

На 27 септември 2020 г. в театър "Сълза и смях" гр. София се състоя 35-тият Юбилеен конгрес на Съюза на народните читалища, в който участие взеха представители на читалищата от област Кюстендил. 
Официален гост на събитието бе министърът на културата Боил Банов, който прочете приветствие до Съюза на народните читалища от премиера Бойко Борисов.
Министърът на културата връчи наградата „Златен век – печат на Симеон Велики“ на председателя на читалище „Братство 1869“ г-н Иван Андонов за приноса му, поддържането и разпространението на българските традиции и духовност, у нас и по света.
Д-р Николай Дойнов бе преизбран единодушно за четвърти мандат за председател на Съюза на народните читалища. Иван Андонов бе избран за член на Върховния читалищен съвет.

 

Концерт по повод Международния ден на музиката

На 1 октомври 2020 г. /четвъртък/ от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” ще се проведе концерт „Музикални вдъхновения“, посветен  на Международния ден на музиката.
В програмата участие ще вземат възпитаниците от класа по поп пеене и класа по пиано с преподавател г-жа Жана Райнова към детската музикална школа на читалището.

продължава>

 

Концерт на Дуо „Радионови”

На 10.09.2020 г. от 18:00 ч. в парка пред читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще се проведе Класически концерт на Дуо Йосиф Радионов – цигулка и Зорница Радионова – пиано.
Йосиф Радионов е завършил Държавната музикална академия „Панчо Владигеров”. Понастоящем води собствен клас в същата академия. Лауреат е на много отличия. Бил е концертмайстор на най-прочутия български симфоничен оркестър - Софийска филхармония. Концертната му дейност обхваща солови рецитали, камерни концерти и гостувания на симфонични и камерни оркестри в България, почти всички европейски страни, Турция, Далечния изток, САЩ, Колумбия, Куба и Южна Африка.

продължава>

 

Журналистът Георги Тошев ще представи биографичната книга за Георги Парцалев в Кюстендил

Журналистът Георги Тошев ще представи биографичната книга "Георги Парцалев. Хамлет от град Левски" в Кюстендил. Тя е посветена на един от най-обичаните български актьори в Сатиричния театър "Алеко Константинов". Книгата излезе по случай 95-ата годишнина от рождението му. Книгата съдържа над 300 фотографии на 240-те си страници.

продължава>

 

Концерт на смесен хор „Братство”

На 5 август 2020 г. от 19:00 ч. пред сградата на читалище „Братство 1869” ще се проведе концерт „Болката, страданието, единството и благодарността” на квартет „Хармониум” и солисти на смесен хор „Братство”.
Диригент и хормайстор е Росица Иванова, а аранжиментът е на маестро Николай Иванов.
В програмата ще бъдат изпълнени популярни български, руски, кубински, испански, френски, италиански, американски, латино-американски и други произведения.

продължава>

 
Още статии...
Партньори