Начало От региона Култура
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

култура

Кюстендилският театър открива сезона със собствена постановка. Билетите за премиерата свършиха

С пиесата „Ах каква безумна нощ" по Рей Галтън и Джон Антробс кюстендилският театър открива новият сезон. Билетите и за двете дати 17 и 25 септември вече са продадени.

продължава>

 

Остават броени дни до началото на осмото издание на националния фестивал на шлагерната и старата градска песен "Пей сърце" - Кюстендил 2014

Фестивалът ще се проведе на 30 и 31 август в Голямата зала на читалище "Братство 1869". До момента заявки са подали над 60 формации от цялата страна, като общият брой на участниците е над 600.

продължава>

 

Постановката "Кълбовидна мълния" на Народния театър гостува на сцената на читалище "Братство 1869"

На 06.11.2013 г. от 18:00 ч. на сцената на читалище "Братство 1869" гр. Кюстендил ще бъде представена постановката на Народния театър "Кълбовидна мълния" от Иван Радоев. Режисьор - Георги Радулов, Сценография и костюми - Кирил Наумов, Музика - Тодор Стоянов, с участието на: Николай Урумов и Биляна Петринска.

Едно обикновено семейство с дългогодишен брак. Той, Цеко Цеков, е дребен чиновник, недоволен от себе си и от съдбата си, в непрекъсната борба със собствените си слабости, предразсъдъци, страхове. Човек, загубил смеха си. Тя - Стефка, е осветителка в театър, влюбена в началника на съпруга си, самотна, невзрачна, необичана. В една безсънна нощ на размисли и равносметки в дома им нахлува кълбовидна мълния.
Режисьорът за пиесата:
"Това е една история за хората, загубили смеха си. За желанието да станеш и невъзможността да бъдеш. За неуспешния героизъм и за безмислието на героизма. Комедия на разминаването. История за една кълбовидна мълния, която влиза през прозореца и ни кара да си спомним кои сме."

 

продължава>

 

В читалище "Братство 1869" Кюстендил откриха първата самостоятелна изложба на Александра Дунимагловска - Македония

19 картини показва в коридорите на читалище "Братство" Александра Дунимаглоска от Република Македония, в първата си самостоятелна изложба. Десетки приятели и ценители на изкуството уважиха автора. От родния й Прилеп, пристигнаха и родителите на Александра. Тя е в Кюстендил от 1- ви октомври 2012 година, когато започна едногодишния й стаж като доброволец. На откриването бяха и нейните учители: по български език- г- жа Салмова и по китара- г- н Кирилов.
Композиторът Николай Добринов акомпанира на пиано по време на изложбата, а младата авторка бе поздравена от художника Иван Пенев, който отличи като много добри двете графики в изложбата.

продължава>

 
Партньори