Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Международен ден на младежта в гр. Кюстендил

На 12 август 2022 г. Сдружение “Гражданска мрежа – Кюстендил” организира информационна кампания и екоинициатива за почистване на алеята на река Банщица.
Дейността е част от проект „Еколидери за по-зелен Кюстендил”, Договор № 25-00-16/30.03.2022, Национална програма за младежта 2021-2025, Министерство на младежта и спорта.
Целта бе да насърчи участието на младите хора и да спомогне за формирането на отношение и навици, подкрепящи съхраняването на заобикалящата ни среда и природата.
Наред с почистването бяха поставени информационни табели с еко информация.

продължава>

 

Старт на новата учебна година в читалище „Братство 1869”

Днес 12.09.2022 г. бе даден старта на новата учебна година 2022/2023 в най-старата културна институция в региона читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил.
Детската музикална школа ще приема ученици в класовете по китара, пиано, акордеон, цигулка, кларинет, синтезатор, народно пеене, поп и класическо пеене, солфеж и елементарна теория на музиката.
Тази година в читалището ще работят: Китарен оркестър „Кюстендил”, Танцова формация „Нова генерация”, Фолк-арт формация, Вокална формация „Неразделни”, Фолклорна формация „Трепетлика”, Детска фолклорна група „Звездици”, Вокална формация „Струмски полъх”, Смесен хор „Братство”, Туристически хор „Осоговско ехо”, Музикална компания „Пей сърце”, Студио „Дебют”, Клуб по спортни танци „Пауталия”, Литературен клуб „Веса Паспалеева”, Театрално студио „Бременските музиканти” и Детска театрална школа.

продължава>

 

Стартира Втори фестивал "Сцени на Струма"

„Бъди силен и прости” - авторски спектакъл на Диана Каваклийска
На 13.09.2022 г. (вторник) от 18:30 ч. на сцената на читалище „Братство 1869” ще бъде представен авторския спектакъл на Диана Каваклийска „Бъди силен и прости” с участието на Диана Каваклийска и Веско Павлов. Събитието е в рамките на Втори фестивал „Сцени на Струма”, организиращ се от община Кюстендил, читалище „Братство 1869“ и Музикална къща „Престо“.
Вход свободен!

продължава>

 

Завърши Международният конкурс „Пей сърце” 2022

На 10 и 11 септември 2022 г. на сцената на читалище „Братство 1869” се проведе петнадесетото издание на Международния конкурс за шлагерна и стара градска песен „Пей сърце”, Кюстендил 2022. В музикалния форум се включиха над 40 формации и множество индивидуални изпълнители от България, Сърбия и Северна Македония, като общият брой на всички участници надхвърли 1500 души.
Председател на журито на конкурса отново бе примата на българската естрада - Кристина Димитрова. Рецитали в рамките на конкурса изнесоха Даниел Деянов, Антония Рангелова и Тоте Козарев от Северна Македония.

продължава>

 

ДА ЗАПЕЕМ ВСИЧКИ ЗАЕДНО!

Читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил кани всички кюстендилци и гости на града, както и всички българи да се включат на 11 септември в 12:00 часа пред читалището в общо изпълнение на две песни – „Брала мома къпини“ и „Море пиле, славей пиле“. Инициативата са провежда за четвърта поредна година в рамките на Международен конкурс за шлагерна и стара градска песен „Пей сърце“, в който участие ще вземат певци и музиканти от България и Северна Македония. Организаторите подсигуряват текстовете на песните. Всеки желаещ е добре дошъл да се включи и всички заедно да направим едно незабравимо изпълнение на тези популярни песни, с което да дадем добър пример за толерантност и взаимно уважение, защото музиката обединява и сплотява!

продължава>

 
Още статии...
Партньори