Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Ден на Християнското семейство

На 21 ноември 2023 г. възпитаниците от Детска градина „Слънце“ - група „Гъбка“ и група „Мечо“ посетиха читалище „Пробуда“ по повод празника на Християнското семейство и православната християнска младеж.
Екипът на читалището посрещна малките гости с питка и мед и им разказа за празника, като им пожела да съхраняват народните традиции и обичаи, любов и разбирателство.

продължава>

 

Концерт „Музика без граници“

На 24 ноември 2023 г. от 18:00 часа в Голямата зала на читалище „Братство 1869” ще се проведе съвместен концерт на ученици от Музикално училище „Д-р Драгутин Гостушки“ гр. Пирот, Сърбия и талантливи изпълнители от Детската музикална школа към читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил.
В концертната програма ще се представят класовете по народно пеене, пиано, цигулка, китара, акордеон и кларинет от двете институции.

продължава>

 

„Моята Коледа - 2023“ - конкурс за картина, картичка, сурвачка и сувенир

Читалище „Пробуда 1961“ гр. Кюстендил обявява ежегодния си конкурс „Моята Коледа - 2023“, който се провежда за осемнадесета поредна година и се дели на четири направления – картина, картичка, сурвачка и сувенир.
Целта на конкурса е да стимулира въображението на участниците и да насърчи развитието на творческите им умения.

продължава>

 

Кръгла маса с читалищата от област Кюстендил

На кръглата маса присъстваха Иван Андонов - член на Върховния читалищен съвет и председател на Читалище “Братство 1869” в град Кюстендил, Василка Манчева - директор дирекция “АКРРДС” към ОА, както и десетки читалищни дейци от областта.
Идеи за развитие на читалищната дейност и промяна в нормативната им уредба коментираха на кръгла маса в ОА - Кюстендил
В Кюстендил се проведе кръгла маса под надслов: „Нови идеи - нови възможности“, организирана съвместно от Съюза на народните читалища и Областната администрация.

продължава>

 

КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

На 20 ноември 2023 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще се проведе Празничен концерт, посветен на Деня на християнското семейство и на православната християнска младеж.
Организатори на събитието са читалище „Братство 1869“ и Софийска света митрополия - Архиерейско наместничество – Кюстендил. В програмата ще се включат Вокална формация „Неразделни“, Фолк Арт Формация и други.
21 Ноември - денят, който Църквата празнува като въведение Богородично е обявен и за Ден на християнското семейство и християнската младеж. В този ден малката Мария била заведена в църква, за да служи, още както било обещано преди да се роди.

продължава>

 
Още статии...
Партньори