Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Кюстендил отбеляза Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

Кюстендил отбеляза Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.Тази година се навършват 147 години от гибелта на поета-революционер Христо Ботев.
В знак на почит към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България на паметника „Булаир“, венци и цветя бяха поднесени от областния управител инж.Александър Пандурски, кмета Петър Паунов, председателя на Общински съвет Кюстендил Иван Андонов, зам.-кметове, секретаря на община Кюстендил, общински съветници, представители на Кюстендилска Духовна околия, политически партии, граждани, граждански сдружения и организации.

продължава>

 

Национален Литературен конкурс „Биньо Иванов“ 2023

На 1 юни 2023 г. от 17:00 ч. в читалище „Братство 1869“ ще бъде открита изложба на Националния литературен музей „Как ще спреш ти мене – волната…“, посветена на живота и творчеството на „звездната“ Елисавета Багряна. През 2023 г. се навършват 130 години от рождението на Гранд дамата на българската поезия.
От 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” Кюстендил ще се състои Официалното награждаване на победителите в Седемнадесетия национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов“ 2023.

продължава>

 

Отличия за кюстендилските певици


Фолклорна формация „Струмски полъх“ при читалище „Братство 1869“ с ръководител Слава Соколова и корепетитор Стоян Илиев се завърнаха с призови отличия от участието си в Третия фолклорен събор „Песни и танци в Брестница до пещерата Съева дупка“.
За пореден път кюстендилските певици очароваха журито и заслужено обраха овациите на публиката.
Събитието се проведе в концертната зала на Пещера „Съева Дупка“ обл. Ловеч.
Формацията участва активно в културния живот на нашия град и има редица изяви във фолклорни фестивали и конкурси в страната и чужбина. Голяма част от изпълнителките са солистки на бившия Държавен ансамбъл за народни песни и танци „Струма“.

 

 

Завърши Десетата международна камерна музикална академия

С Гала концерт на 28 май завърши Десетата международна камерна музикална академия – Кюстендил 2023. В нея взеха участие студенти и преподаватели от Илинойски Уеслиън университет – САЩ и ученици, студенти и преподаватели от Кюстендил и София.
В рамките на 3 седмици младите музикални дарования провеждаха ежедневни занимания и майсторски класове, посещаваха курсове по български език, народни танци и песни, изобразително изкуство, фотография и се запознаха с богатото културно историческо наследство на гр. Кюстендил и региона.

продължава>

 

Заключителен концерт на Международната академия

На 28 май 2023 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище ”Братство 1869” ще се състои заключителен концерт на участниците в Десетата камерна музикална академия  - студенти и преподаватели от Илинойски Уеслиън университет – САЩ, ученици и преподаватели от детската музикална школа към читалището и студенти и преподаватели от Държавната музикална академия – гр. София.
Участниците в Музикалната академия ще получат сертификат за завършен курс, както и различни подаръци, сред които картини, нарисувани от децата от школата по изобразително изкуство към читалището.

продължава>

 
Още статии...
Партньори