Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Демонстрация на любителски самолети и ракети на авиошоу „ОСОГОВО 2021"

Седмото издание на конкурса за нестандартни летателни апарати „Творческо предизвикателство ИКАР 2021“ – в рамките на традиционното Авиошоу – демонстрация на любителски  самолети, ракети и други летателни апарати „Осогово 2021“ ще се проведе на 16 май – неделя, от 10:00 часа на стадион „Осогово“.

продължава>

 

Диви и щастливи“ и „Привличане“ са двата филма, които ще се срещнат с кюстендилската публика през прозореца на колите на площад „Велбъжд“

Специални гости за откриване на автокиното, организирано от Община Кюстендил, ще бъдат обичаните български актьори Яна Маринова и Александър Сано, които изпълняват главни роли и в двете ленти.
„Диви и щастливи“ е първият филм, който ще бъде прожектиран на 14 май, а „Привличане“ - на 15 май.
Събитията са с начален час 21:00 часа, зрителите ще имат възможността да паркират своите автомобили от 20:00 часа. Влизането на колите ще става от кръговото кръстовище при ХГ „Владимир Димитров – Майстора“ по ул. “Неофит Рилски“ (зад сградата на Общината), а след прожекцията ще се излиза по ул. „Демокрация“ откъм платното покрай Обредния дом. 

продължава>

 

„Музикално-поетични паралели България – Франция“

На 11 май 2020 г. от 18:00 часа в читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще се проведе класически концерт на цигуларят Божидар Братоев /Монако/ и пианистката Валентина Гюлева – „Музикално-поетични паралели България – Франция“.
В концертната програма са включени произведения на - Стайнов, Владигеров, Черкин, Вазов, Яворов, Дебелянов, Дебюси, Равел, Шосон, Льоклер, Сен-Санс, Бодлер, Верлен, Юго, Маларме и Шение.

продължава>

 

550- годишният Кадин мост ще бъде достъпен за преминаване с автомобили

550- годишният Кадин мост в община Невестино ще бъде достъпен за преминаване с автомобили. След рехабилитацията му имаше голяма вероятност той да остане само пешеходен, на което се противопоставиха жителите на Невестино.След реновирането първоначално моста  бе с големи камъни, по които не може да мине каквото и да било превозно средство. Сега обаче той се покрива с павета, по които ще може да минават автомобили до 3 тона и половина. До две седмици ще бъде готово новото покритие на моста, след което трябва комисия трябва да приеме обекта.

продължава>

 

Иван Андонов е новият Председател на Общински съвет - Кюстендил

Иван Андонов е новият председател на Общински съвет - Кюстендил. Той получи подкрепата на 32 общински съветници, при тайното гласуване.
Иван Андонов бе председател на Общинския съвет от 2013 г. до 2016 г.
Процедурата за избор на председател бе наложена поради това, че досегашният - Михаела Крумова вече е депутат в 45-ото Народно събрание.

продължава>

 
Още статии...
Партньори