Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Завърши Международният конкурс за класическа китара – Кюстендил 2023

От 6 до 8 април 2023 г. в читалище „Братство 1869” се проведе двадесет и шестото издание на Международния конкурс за класическа китара – Кюстендил. Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, със съдействието на читалище „Пробуда 1961”.
Голямата награда завоюва Станислав Цветанов - гр. Плевен, възпитаник на НУИ „Панайот Пипков“ с преподавател Николай Михайлов. Той спечели и едногодишна стипендия по Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби.
Наградата в памет на Валентин Вълчев, която бе връчена от неговата съпруга д-р Милена Вълчева, завоюва Катерина Вачкова от гр. Плевен.

продължава>

 

Заключителен трети ден на Китарния конкурс в Кюстендил

Днес ще протече третия ден от Двадесет и шестото издание на Международния музикален форум.
В конкурсната програма ще се представят участниците от пета, шеста, седма и осма групи – „Свободна сцена на солиста“, „Китара+“, „Камерна музика“ и „Китарни ансамбли и оркестри“.
В 17:00 часа в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ ще бъдат обявени крайните резултати и наградени победителите.
Рецитали ще изнесат Огнян Вълев от Гоце Делчев, Виктор Дукнич – Сърбия, Божана Павлова - България/Австрия, Дуо Иван Косинец и Владислав Тарасюк - Украйна, „ALNO GUITAR DUO“ - Александър Антич и Новак Милякович, Сърбия.

 

Продължава програмата на Международния конкурс за класическа китара – Кюстендил 2023

На 6 април в читалище „Братство 1869“ бе даден старта на 26-тото издание на Международния конкурс за класическа китара. Официални гости на откриването бяха г-н Петър Паунов – кмет на Община Кюстендил, под чийто патронаж се провежда конкурса, инж. Александър Пандурски – Областен управител на област Кюстендил, проф. Стоян Денчев - председател на Общото събрание  на УНИБИТ – София и Директор на Институт по информация и сигурност, почетен председател на Съюза на народните читалища в България, проф. Ирена Петева - Ректор на УНИБИТ – София  и др.

продължава>

 

Стартира Международният конкурс за класическа китара - Кюстендил, 2023

Днес в 17:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ ще бъде даден старта на 26-тото издание на Международния конкурс за класическа китара, който дава поле за изява на китаристи, музиканти и композитори от страната и чужбина, дошли да покажат своя талант и умения в областта на класическата музика.

Участниците в конкурса ще имат възможността да почерпят знания и умения в майсторските класове на изтъкнати китаристи като Дарко Багески от Северна Македония, Виктор Илич и Александър Хаджиджорджевич - Сърбия, Огнян Вълев – България. В концертната програма на Официалното откриване кюстендилската публика ще може да се наслади на изпълненията на Маестро Огнян Вълев и неговия оркестър, Александър Хаджиджорджевич и „4G's Quartet“ от Сърбия, Ерик Франсери от Франция, Владислав Блаха и Таня Дробиш – Чехия.   

продължава>

 

Китаристи от Украйна пристигат в Кюстендил

Голяма група от Украйна – преподаватели, ученици, студенти и родители, ще пристигнат в гр. Кюстендил за да вземат участие в XXVI Международен конкурс за класическа китара, който ще се проведе от 6 до 8 април в читалище „Братство 1869“.
Четирима от тях са включени в международното жури на конкурса - доц. д-р Елена Хорошавина,  доц. Валентина Кириченко, д-р Иван Косинец,  Катерина Ворохобина – преподаватели в Музикалната академия в гр. Одеса, а ученици и студенти ще се включат в конкурсната програма.

продължава>

 
Още статии...
Партньори