Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Пресконференция по проект „Еколидери за по-зелен Кюстендил"

На 14.04.2022 г. от 10:00 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил се проведе пресконференция за стартиране на проект „Еколидери за по-зелен Кюстендил” - Договор № 25-00-16/30.03.2022 г.   
Проектът се реализира от Сдружение „Гражданска мрежа - Кюстендил“ с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2021–2025), Министерство на младежта и спорта.

продължава>

 

Толерантността през погледа на младите хора

На 13 април 2022 г. във фоайето на читалище „Братство 1869“ бе открита изложба от отличените творби в онлайн конкурса за снимка, колаж и рисунка на тема „Толерантността през погледа на младите хора“. По време на изложбата бяха наградени авторите на отличените творби. В него се включиха младежи на възраст от 15 до 29 години от област Кюстендил с общо 23 творби.

продължава>

 

Кюстендил с участие в „България пее”

На 15.04.2022 г. от 18:00 ч. на сцената пред читалище „Братство 1869” ще се проведе концерт в рамките на Националната инициатива „България пее”. За поредна година и гр. Кюстендил ще се включи в тази кампания с изпълнения на хоровете и вокалните групи, които творят в читалището -  Фолк Арт Формация, Туристически хор „Осоговско ехо”, Квартет „Хармониум”, Вокална формация „Неразделни” и Музикална компания „Пей сърце”.
Инициативата „България пее” се провежда за първи път през 2016 година на територията на цялата страна с подкрепата на българските общини, читалища, хорове, диригенти и хористи.

продължава>

 

Продължава Маратон на четенето в читалище „Пробуда”

На 13 април 2022 г. възпитаниците на ДГ „Слънце” посетиха читалище „Пробуда 1961” гр. Кюстендил и се включиха в инициативата „Маратон на четенето 2022“.
Те се запознаха със любими български автори и забавни приказни герои от детските произведения.

продължава>

 

Община Кюстендил с две нови еко инициативи

От 14 Април 2022 г. във всеки четвъртък /когато е работен ден/ на Цирковата площадка в Кюстендил ще бъде обособен пункт за приемане на пластмасови и хартиени отпадъци. Пункта е с работно време от 9 до 13 ч.
"Ще приемаме разделно събрана пластмаса и отпадъци от хартия и картон. Молбата ни е хартията и картона да бъдат сгънати на купчинка и завързани по някакъв начин за да не се разпиляват и това да се улеснява логистиката.

продължава>

 
Още статии...
Партньори