Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

„Моята Коледа - 2023“ - конкурс за картина, картичка, сурвачка и сувенир

Читалище „Пробуда 1961“ гр. Кюстендил обявява ежегодния си конкурс „Моята Коледа - 2023“, който се провежда за осемнадесета поредна година и се дели на четири направления – картина, картичка, сурвачка и сувенир.
Целта на конкурса е да стимулира въображението на участниците и да насърчи развитието на творческите им умения.

продължава>

 

Кръгла маса с читалищата от област Кюстендил

На кръглата маса присъстваха Иван Андонов - член на Върховния читалищен съвет и председател на Читалище “Братство 1869” в град Кюстендил, Василка Манчева - директор дирекция “АКРРДС” към ОА, както и десетки читалищни дейци от областта.
Идеи за развитие на читалищната дейност и промяна в нормативната им уредба коментираха на кръгла маса в ОА - Кюстендил
В Кюстендил се проведе кръгла маса под надслов: „Нови идеи - нови възможности“, организирана съвместно от Съюза на народните читалища и Областната администрация.

продължава>

 

КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

На 20 ноември 2023 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще се проведе Празничен концерт, посветен на Деня на християнското семейство и на православната християнска младеж.
Организатори на събитието са читалище „Братство 1869“ и Софийска света митрополия - Архиерейско наместничество – Кюстендил. В програмата ще се включат Вокална формация „Неразделни“, Фолк Арт Формация и други.
21 Ноември - денят, който Църквата празнува като въведение Богородично е обявен и за Ден на християнското семейство и християнската младеж. В този ден малката Мария била заведена в църква, за да служи, още както било обещано преди да се роди.

продължава>

 

Изложба графика, рисунки и живопис "Антиматерия" на Йохан Йотов ще покаже галерията в Кюстендил

Изложба графика, рисунки и живопис "Антиматерия" на Йохан Йотов ще покаже галерията в Кюстендил. Експозицията ще бъде открита утре - 15 ноември, в галерията "Владимир Димитров – Майстора".
"Художникът създава ново пространство и именно затова се нарича творец...

продължава>

 

Акция "Зима" започва и в Кюстендилско

Началото на акция "Зима" представи в Кюстендил началникът на сектор "Пътна полиция" в Областната дирекция на МВР Радослав Боюклийски.
Акцията ще бъде проведена в три етапа, каза Боюклийски и уточни, че първият ще бъде насочен към водачите на превозни средства – велосипеди, превозни средства с животинска тяга, индивидуалните електрически превозни средства, селскостопанската техника. "Няма да допускаме движението им извън населените места през тъмната част на денонощието", съобщи Боюклийски.

продължава>

 
Още статии...
Партньори