Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Читалище „Пробуда 1961“ отбеляза Баба Марта

По повод 1 март, деня в който почитаме един от най-красивите български празници – Баба Марта, екипът на читалище „Пробуда 1961” гостува на Детска градина "Слънце“.  
По традиция Баба Марта в лицето на кюстендилската актриса Мария Добрева, зарадва малки и големи с вкусна пита и традиционни български мартеници, като им пожела здраве, сили и благополучие и им разказа за обичая и поверията свързани с празника.

продължава>

 

Филм за революционера Тане Войвода

На 3 март 2024 г. от 13:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще бъде прожектиран документалния филм „Тане Войводата“. Лентата разказва за живота и делото на революционера Тане Николов, който е малко известен, но всъщност има огромни заслуги към България.

продължава>

 

Заключителна пресконференция по проект „ЕС на младите“

На 27.02.2024 г. в сградата на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил се проведе Заключителна пресконференция по проект „ЕС на младите“, Договор №: 2022-3-BG01-KA154-YOU-000100523, съфинансиран от Европейския съюз, Програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани“ - Дейности за младежко участие.
Представени бяха целите, дейностите и постигнатите резултати от реализацията на проекта и бяха изтъкнати ползите за младите хора, които се включиха в разнообразните дейности.
В рамките на проекта бяха реализирани:

продължава>

 

Ден на любителското творчество

На 1 март 2024 г. в читалище „Братство 1869“ ще бъде отбелязан Деня на самодееца и на любителското художествено творчество. Това е празник на българския талант, на българския дух, празник за всички, които озаряват живота ни, отдават време и сили за запазването на българската традиция и култура. Самодейното изкуство е най-верния мост между поколенията и хората от различни професии, обединени от любов към творчеството и красотата, към българския фолклор и изкуство.

продължава>

 

Фото-документална изложба

На 23.02.2024 г. в читалище „Братство 1869” бeше открита фото-документална изложба по повод 131-годишнината  от рождението на Крум Кюлявков – виден писател, публицист, художник и общественик.
Кюлявков е роден на 24 февруари 1893 г. в град Кюстендил в семейство на бежанци от Велешко. Участва като редник в Балканската и Първата световна война, доброволец е в Македоно-одринското опълчение.

продължава>

 
Още статии...
Партньори