Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Международна среща за трансграничния регион

На 5 октомври 2022 г. Председателя на Общински съвет – Кюстендил - Иван Андонов взе участие в среща по Програма LAP CBC Leadership Academy за сътрудничество между Сърбия и България.
Срещата се проведе в конферентна зала в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Участие взеха представители на общинските власти от трансграничния регион, като Трайко Младенов - кмет на Костинброд, Васко Стоилков - кмет Сливница, представители на община Бобов дол и др.

продължава>

 

КОНЦЕРТ НА КВИНТЕТ "СЕЗОНИ"

На 12 октомври 2022 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще се проведе Концерт "РОМАНС И ТАНЦ" на Мандолинен квинтет "СЕЗОНИ". В програмата - творби от композитора Росен Балкански и аранжименти на западно-европейски и български произведения от Росен Балкански и Пламен Маслев.
Списание "Арт Панорама", Мандолинен квинтет "СЕЗОНИ" и читалище „Братство 1869“ представят съвременна българска мандолинна музика с подкрепата на Министерство на културата!

 

РОК КОНЦЕРТ В ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869“

На 7 октомври 2022 г. от 18:30 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ ще се проведе концерт „50 ГОДИНИ ПО СТЪПКИТЕ НА РОКА“ с участието на групите ЛАД и НОВИ ЦВЕТЯ. Гост-музикант Валентин Тренчев-                          Севера.
Група „Лад“ е създадена към Младежки дом, Кюстендил в началото на 70‘те години на миналия век от Кузман Кузманов, изключителен музикант, аранжьор и преподавател, роден в гр. Оряхово. Понастоящем е диригент на градския духов оркестър в Оряхово и почетен гражданин на града.

продължава>

 

По стъпките на Кюстендилското селско хоро

НЧ „Пробуда 1961” гр. Кюстендил спечели проект „По стъпките на Кюстендилското селско хоро”, Договор № LI-2022-65/15.08.2022.
Дейностите стартираха от 1 септември 2022 г. и ще се реализират в продължение на шест месеца.
Обект на проекта е специфичното и уникално по своята същност “Кюстендилско селско хоро”. Целта му е опазването и популяризирането на уникалното и характерно само за  областта – „Кюстендилско селско хоро” и предаването му на младото поколение.
Целеви групи по проекта са ученици от 4 до 12 клас, танцьори от ТФ ”Нова генерация” с хореограф Евгений Вучков, родители, приятели и почитатели на българските народни танци.

продължава>

 

Възстановен е автобусният транспорт до София

От събота, 1 октомври, се възстановяват всички спрени курсове по линията Кюстендил - София - Кюстендил, съобщи на брифинг, преди да подпише договор с изпълнителите, кметът на Кюстендил Петър Паунов.
Възстановяването на курсовете става с временна мярка, която е за двугодишен период. В същото време ще тече и обществена поръчка за възлагане на линията, но заради възможността тя да бъде забавена заради обжалвания, се пристъпва към временната мярка, обясни Паунов.

продължава>

 
Още статии...
Партньори