Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Обучение за ВОМР лидери

В периода 30-31.07.2021 г. в Културно-информационен център с. Невестино, община Невестино се проведе Обучение за ВОМР лидери, в което се включиха 9 участници от общините Невестино и Кюстендил, избрани чрез предварително проведена информационна кампания и подбор. Участниците преминаха тримодулно обучение със следния обхват:
Общи модули: Какво е ВОМР лидер?; Защо е необходим ВОМР лидер?; Кога има нужда от лидерство при подхода ВОМР?; Как хората се научават да бъдат лидери?; Какви качества трябва да има успешният ВОМР лидер?; Получаване и даване на подкрепа като ВОМР лидер;

продължава>

 

Обучение на доброволци

В периода 8.05-24.07.2021 г. в читалище „Братство 1869” бе проведено обучение на 16 доброволци към Доброволчески клуб – Кюстендил в рамките на проект „Да премахнем границите пред доброволчеството в извънредни ситуации“, който се реализира от Асоциация „Тимошки младежки център – Зайчар“, Сърбия – водеща организация в партньорство със Сдружение „Свободен младежки център – Видин“. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България-Сърбия 2014 – 2020 г.

продължава>

 

Личната безопасност бе тема на проекта „Лято е, ела в библиотеката!“

Инспекторът от Детската педагогическа стая от РУ Кюстендил Сашо Деянов бе гост на Детския отдел на Регионалната библиотека „Емануил Попдимитров“.  Беседата с децата, участници в проекта „Лято е, ела в библиотеката!“, бе на тема „Познавам правилата и мога да се грижа за собствената си безопасност“. Децата задаваха въпроси как да разпознаят полицая, който не е униформен, как да разпознаят опасните непознати и кои са безопасните и опасни места за игра, как при възникнала нужда да потърсят помощ.

продължава>

 

Концерт на Детската музикална школа към читалище „Братство 1869” и танцьорите от „R CLUB – Kyustendil”

На 21 юли 2021 г. от 18:30 ч. на откритата сцена пред читалище „Братство 1869” ще се проведе концерт на възпитаниците на Детската музикална школа към читалището. На сцената ще се изявят  ученици от класовете по пиано с преподавател Красимира Матуска, цигулка с преподавател Роза Мирчева, кларинет с преподавател Костадин Нейков, акордеон с преподавател Любомир Борисов и китара с преподавател Евгени Арсов. Освен музикалните дарования от школата на сцената ще се изявят и младите танцьори от R CLUB – KYUSTENDIL  с ръководител Рени Цветкова.

 

Автомобилното състезание Планинско изкачване "Осогово" 2021 ще се проведе през август


Планинско "Осогово" е VI- ти кръг от шампионата на България и ще се проведе на трасето със старт с. Богослов, а финал в к.м. Студен кладенец / гр. Кюстендил на 28-29 август 2021 г.
Състезанието е в памет на Георги Георгиев.
Откриването  на записванията е понеделник, 02 август 2021, а
закриването на записванията: Понеделник, 23 август 2021, 24:00ч

продължава>

 
Още статии...
Партньори