Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

„ЕСЕН ПО НОТИ“ В ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869”

На 18 октомври 2022 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” ще се проведе Концерт „Есен по ноти“ на ученици от Детската музикална школа от класовете по пиано и поп пеене с преподавател Жана Райнова. Ще прозвучат песни и класически музикални произведения от български и чуждестранни автори. През изтеклата 2021-2022 учебна година възпитаниците на музикалния педагог Жана Райнова спечелиха множество престижни награди от различни национални и международни музикални конкурси.

 

Онлайн конкурс за постер

На 14.10.2022 г. бе открита изложба от снимки участващи в обявения Онлайн конкурс - Да общуваме без агресия и бяха наградени победителите.
В конкурса се включиха 30 младежи от община Кюстендил с 31 творби.

продължава>

 

ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ОСТЕОПОРОЗА

На 21 октомври 2022 г. /петък/ от 9:00 до 12:00 часа в читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил д-р Луканов - специалист-ревматолог ще извършва:
1. Изследване на костна плътност с американски ултразвуков апарат - „Achilles Express”. Консултация  и  препоръки  за  профилактика  и  лечение на заболяването остеопороза.  Цена на прегледа – 15.00 лв.                                                             
2. Ревматологични консултации – /по желание!/ - Ставни и околоставни  проблеми - артрити, артрози, периартрити, ставни проблеми, подагра и др. - 15.00 лв.
Предварителни записвания в читалище „Братство 1869” и на тел. 078/52-63-95. 

Кюстендилци спечелиха Първото национално състезание за доброволци

Отборът на Езиковата гимназия „Млад доброволец“ се завърна от първото Национално състезание за млади доброволци победител. В надпреварата кюстендилският отбор, воден от обучителят им от РСПБЗН – Кюстендил, Бл. Везенков, бе най-добър сред състезаващите се 7 от община Казанлък, община Варна, община Кюстендил, община Белово (2 отбора) и община Велинград (2 отбора) в три нелеки дисциплини: „Поставяне на главен шланг за бързина и издърпване на въже с гума“, „Построяване на смесена водопроводна шлангова линия“ и „Щафета – построяване на дига“. Участниците в състезанието принадлежат към училищнния МПО „Млад огнеборец“ и традиционно са сред най-добрите.

продължава>

 

ИЗЛОЖБА НА КОРЕЙСКО ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО

На  12.10.2022 г. от 17:00 ч. в салоните на читалище „Братство 1869” – Кюстендил ще бъде открита изложба на корейско приложно изкуство. Проявата се осъществява със съдействието на Посолството на КНДР у нас.
Ценителите на източната естетика ще имат възможност да се насладят на традиционното корейско изкуство „Манньохва“.
Преди повече от 1000 години корейските майстори-занаятчии декорирали със седеф мебели и други предмети от бита. Употребата на този естествен материал е въведена и в областта на изящното изкуство през 60-те години на ХХ век като нов вид изобразителна техника – т. нар. мозайка „Mанньохва“. В буквален превод „вечна картина“, защото блясъкът и цветът на седефената черупка се запазват дълги години.

продължава>

 
Още статии...
Партньори