Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Представят изложба посветена на празника "Кюстендилска пролет"

На 21 март, на централната градска алея,  Община Кюстендил ще представи изложба, посветена на празника "Кюстендилска пролет".
Изложбата е подготвена от отдел "Култура и духовно развитие" на Община Кюстендил и се реализира със съдействието на Държавен архив - Кюстендил, Регионален исторически музей "Акад. Йордан Иванов" - Кюстендил и Регионална библиотека "Ем. Попдимитров" - Кюстендил.

продължава>

 

„Девойка Кюстендилска пролет“ 2021

Изборът на „Девойка Кюстендилска пролет“ 2021 ще бъде излъчван онлайн на 20 март 2021 г. от 17:00 часа на официалната фейсбук страница на Община Кюстендил, в YouTube канала „Култура и духовно развитие Община Кюстендил“ и по телевизия „Запад“.
За празничното настроение ще се погрижат изпълнителите Димана Крумова, Василиа Петрова и Дара Екимова.
Конкурсът ще се проведе за 54-ти път, като тази година в него ще участват кандидатки от предходната година. След края на излъчването, запис от конкурса ще можете да гледате на специално монтирана видеостена на пл. „Велбъжд“ – вечерта на 20 март и през деня на 21 март.
Журито ще се състои от носителки на титлата „Кюстендилска пролет“ от създаването на конкурса до момента. „Момиче на публиката" може да изберете с SMS гласуване на номер 1925 с текст латинско P и номера на девойката, която желаете да подкрепите. Снимки на всички кандидатки може да видите на фейсбук страницата на отдел „Култура и духовно развитие“ на Община Кюстендил.

продължава>

 

ВАЖНО

ВАЖНО: Във връзка с предстоящите парламентарни ИЗБОРИ на 4 април 2021 г., поради ремонт на Общинския Драматичен театър, избирателна секция № 37 е преместена в Клуба по спортен бридж, нахождащ се западно от площад "Велбъжд".

 

ПАДНАЛИЯ КЕСТЕН ДНЕС СЕ ПРИЧИСЛЯВА КЪМ ДЪРВЕТАТА, ОПРЕДЕЛЕНИ ЗА ПРЕМАХВАНЕ.

Незабавно екипи на Община Кюстендил и НСПАБ се отзоваха на място и отстраниха падналото на пътя дърво.
Във връзка със сигнала за падналия кестен днес в градинката при „Чифте баня“ се причислява към дърветата, определени за премахване, въз основа на извършената експертна оценка през месец август миналата година от независими експерти.
Видно е, че физиологичното му състояние е много лошо, с изгнила коренова система. Поради факта, че дървото попада в обхвата на Паметник на градинското и парково изкуство, всяка намеса в тази територия се извършва след съгласуване с Министерство на културата.

продължава>

 

ПРЕЧИСТЕНА ПИТЕЙНА ВОДА за всяко дете – приоритет за ГЕРБ – СДС в Кюстендил

От Кюстендил тръгнаха безплатните детски градини, сега предстои да въведем и БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ В ПРЕДУЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ, казва третата в листата - Михаела Крумова.
Иновативен метод за пречистване на питейна вода ще бъде внедрен във всяка детска градина и училище в Кюстендилско по предложение на кандидатите за депутати на ГЕРБ- СДС, с цел подобряване качеството на водата чрез поставяне на филтриращи системи.
„Както от Кюстендил тръгнаха безплатните детски градини, сега предстои да въведем и безплатно обучение в предучилищна възраст!

продължава>

 
Още статии...
Партньори