Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Курс по фотография за деца в читалище „Братство”

Читалище „Братство 1869” стартира нова инициатива – „Курс по фотография за деца” от 5 до 12 клас.
Заниманията ще се водят от Ярослав Ставрев, който има повече от 15 години опит в сферата на фотографията и видеозаснемането. Изучавал е "Филмов и телевизионен монтаж", участвал е в редица изложби и конкурси на местно и национално ниво.
Обучението ще включва теоретични и практически занимания, като програмата и темите на курса по фотография са разработени съобразно възрастта на децата и са насочени към усвояване на знания и умения в областта на фотографията – запознаване с видовете обективи и режими на фотокамерата, ISO, скорост и бленда.

За повече информация или записване:
тел.: 0887 785 781 – Ярослав Ставрев;
тел.: 078/52-63-95 или на място в читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил.


 

Прегледи за остеопороза

Профилактични прегледи за остеопороза
На 28 април 2022 г. от 9:00 до 12:00 часа в читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил,
д-р Луканов - специалист-ревматолог ще извършва:
1. Изследване на костна плътност с американски ултразвуков апарат - „Achilles Express”. Консултация  и  препоръки  за  профилактика  и  лечение на заболяването остеопороза.  Цена на прегледа – 15.00 лв.                                                            
2. Ревматологични консултации – /по желание!/ - Ставни и околоставни  проблеми - артрити, артрози, периартрити, ставни проблеми, подагра и др. - 15.00 лв.
Предварителни записвания в читалище „Братство 1869” и на тел. 078/52-63-95.

 

Кампания за сформиране на целева група по проект „Еколидери за по-зелен Кюстендил"

Сдружение „Гражданска мрежа - Кюстендил” стартира проект „Еколидери за по-зелен Кюстендил". Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта /2021-2025/ към Министерство на младежта и спорта.
Основната цел на проекта: да допринесе за изграждане на съзнание за гражданска позиция и поведение, екологична култура и социална отговорност в младите хора, чрез включването им в обучителни и практически дейности за подобряване и/или опазване на околната среда.

продължава>

 

Представяне на романа „Песента на Славея“

На 19.04.2022 г. от 18:00 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869“ – Кюстендил ще се състои представяне на романа „Песента на Славея“. Автор е Стефан Иванов, който не проявява претенции да е професионален писател. Познат с редица обществени инициативи, той е заместник директор на средно училище в столицата София и реализира редица европейски образователни проекти. Романът се приема неочаквано добре като само за година и половина след издаването му през 2020 г. вече се печати четвърти тираж.

В България романът „Песента на Славея“ се разпространява от книжарници „Хеликон“. Книгата е преведена и отпечатана на албански език и на 21.04.2022 г. в Университета в гр. Корча предстои официалното й представяне зад граница. В момента романът се превежда и на немски език като предстои издаването му в Берлин, Германия. През месец май представянията продължават в Босилеград, Пловдив и други градове.

продължава>

 

“Капачки за Бъдеще” с нова кампания за детска линейка на 16 април в Кюстендил

В България продължава да няма достатъчно детски неонатални линейки. Ентусиастите от “Капачки за Бъдеще” обаче са се заели да поправят това.
След като дариха първата неонатална линейка само преди шест месеца в Пловдив, днес те обявиха, че вече са събрали средства за втора и започват да събират за ТРЕТА

продължава>

 
Още статии...
Партньори