Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Изложба "Трифон Зарезан"


На 13 февруари 2023 г. в читалище „Пробуда 1961”, бе открита изложба „Трифон Зарезан“ на възпитаниците от класа по изобразително изкуство с преподавател Силвия Каралийска.
Младите художници представиха със своите картини, мотиви и сюжети от традиционния празник на лозаря и винаря „Трифон Зарезан”. В творбите са използвани различни техники – акварел, темпера и пастели, с цел по-добре да се пресъздадат вижданията и представите за празника.

продължава>

 

Конкурс за най-добро домашно вино

Остават броени дни до старта на конкурса за най-добро домашно вино „Трифон Зарезан” 2023, който ще се проведе на 14 февруари 2023 г., вторник от 11:00 часа в читалище „Пробуда 1961” кв. „Колуша“.
Желаещите да участват трябва да донесат най-късно 20 мин. преди началото една бутилка вино (бяло, червено или розе - минимум 0.7 л.)– собствено производство. Победителя в конкурса ще получи дъбово буре. Предвидени са още много награди за отличените в отделните категории, подсигурени с любезното съдействие на Верига магазини „Сити“, читалище „Пробуда“, Туристическа агенция „Сънрайз турс“ и др.


 

Група "Скандау" ще пее на избора на "Девойка Кюстендилска пролет“


На 21-ви март за доброто настроение на кюстендилци ще се погрижи ТА “Пирин“.

Изборът на „Девойка Кюстендилска пролет“ се завръща на открита сцена. Спектакълът ще бъде проведен на 18 март на централния площад „Велбъжд“.

„Една заявка към младите. На 18-и март ще пее група „Скандау“. На 21 март, отново на открита сцена, всички наши гости и жители на града ще посрещнат празника с Танцов ансамбъл „Пирин““, заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Източник:darik.bg

 

Румен Гашаров е носителят на Националната награда за живопис "Владимир Димитров-Майстора"

Носителят на Националната награда за живопис "Владимир Димитров-Майстора" за 2022 г. е Румен Гашаров. Тя бе връчена в художествената  галерия в Кюстендил, която носи името на Майстора. Наградата се присъжда всяка година на един български художник за изключителните му постижения в изобразителното изкуство през изтеклата година.
С Националната награда за живопис "Владимир Димитров-Майстора", посмъртно бе удостоен и Румен Жеков.
По традиция след церемонията бе открита изложбата и на Атанас Парушев, носител на Националната награда за живопис за 2021 г.

продължава>

 

Трифон Зарезан - 2023

На 14 февруари 2023 г., вторник от 11:00 часа в читалище „Пробуда 1961” гр. Кюстендил кв. „Колуша“ ще се проведе най-големият конкурс в региона за домашно вино „Трифон Зарезан” 2023.
Желаещите да участват трябва да донесат най-късно 20 мин. преди началото една бутилка вино (бяло, червено или розе - минимум 0.7 л.)– собствено производство.

продължава>

 
Още статии...
Партньори