Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

За два часа днес ще бъде ограничено движението при 27-ми км на пътя за Рилския манастир

Днес, от 8 ч. до 10 ч., движението при 27-ми км на пътя за Рилски манастир ще бъде ограничено за всички моторни превозни средства. Спирането на трафика за около два часа е във връзка с извършването на укрепителни дейности на срутището при 27-ми км на третокласния път III-107 Пастра – Рилски манастир.
В участъка се извършват строително-монтажни работи по ремонт на преградна стена. Въведена е временна организация на движението и преминаването в района на срутището се осъществява с двупосочно движение в една лента със скорост до 20 км/ч. и се регулира със светофарна уредба, информират от АПИ.

Източник: dnews


 

Златната медалистка от Олимпийските игри Ерика Зафирова става почетен гражданин на Кюстендил

Златната медалистка от Олимпийските игри в Токио - Ерика Зафирова ще бъде предложена за почетен гражданин на Кюстендил .Това ще стане с докладна записка от кмета на общината Петър Паунов на предстоящото заседание на Общински съвет - Кюстендил в края на месец август .Ерика Зафирова е дала своето съгласие.

продължава>

 

Музикален четвъртък

На 12.08.2021 г. от 18:30 ч. в парка пред читалище „Братство 1869”, гр. Кюстендил ще се проведе Фолклорен концерт - част от лятната културно-развлекателна програма на читалището - „Музикален четвъртък”.
В него ще вземат участие Танцова формация „Нова генерация” с хореограф Евгений Вучков и Фолклорна формация „Струмски полъх” с ръководител Слава Соколова.
Заповядайте да се потопим в магията на българските народни песни и танци и заедно да преоткрием тяхното богатство и зареждаща сила!

 

Програмата на културния форум Панагия


Програмата на  културния форум Панагия започва  на 14.08.2021 г. – 10:00 ч. - Църква "Свети Мина“, Кюстендил с традиционното замесване на Богородичен хляб.
15.08.2021 г. - Градинката пред Обреден дом - Кюстендил
10:00 - 14:00 часа

продължава>

 

Кюстендил отново е домакин на Осогово рън

Кюстендил отново е домакин на състезанието „Осогово рън”Началото е  на 15 Август от 9 часа.
Организатори са община Кюстендил, Туристическо дружество Осогово и сдружение Маратон.
Дисциплините на състезанието са планинско бягане и колоездене. Финалът е на най-високия връх в Осоговската планина /2251 м/
Дисциплините  в които ще се състезават участниците са   планинско бягане 26 км.  и планинско колоездене 26 км.

продължава>

 
Още статии...
Партньори