Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Пролетна изложба

На 18 март 2021 г. в читалище „Пробуда” бе открита пролетна изложба на възпитаниците от школата по приложно и изобразително изкуство с преподавател Силвия Каралийска.
В изложбата се включиха деца от 6 до 14 години от чиито ръце са сътворени над двадесет картини.

Темата за пролетта намери превъплъщение в най-различни форми, краски и състояния с пъстрота от гами и техники за рисуване. Рисунките ще красят фоайето на читалището до края на месец април. 

Пролетна изложба в читалище Братство

Във фоайето на читалище „Братство 1869” – Кюстендил бе открита традиционната Пролетна изложба на класа по изобразително изкуство с преподавател Людмила Христова.

продължава>

 

Всяка млечна кухня за деца от 10 месеца до 3 г. ще продължи да работи и по време на локдауна

Всяка млечна кухня за деца от 10 месеца до 3 г. ще продължи да работи и през тези 10 дни, като при предварително заявено желание от страна на родителите на деца от по-горните групи на детските градини ще се осигури изхранване и за тях.
Напомняме, че хора, които са болни или са под карантина, може да им бъде осигурено незабавно храна и лекарства, чрез нашата социална услуга „Патронажна грижа“ на телефон: 0887/64-36-61.

продължава>

 

Над 50 % от пчелните семейства в Кюстендилско са загинали, алармират пчелари

Над 50 % от пчелните семейства в Кюстендилско са загинали, сигнализираха пчелари. Те очакват пораженията при пчелите да бъдат още по- големи  предвид предстоящите ниски температури.За нормална смъртност през зимата при пчелите се приема е около 10 %. Пораженията при пчелите са значителни, като дори цели кошери са открити мъртви от стопаните. Причините за това да има толкова голяма смъртност при пчелите през тази година са няколко.

продължава>

 

И децата от 1 до 4 клас минават онлайн в Кюстендил

Децата от 1 до 4 в община Кюстендил да преминат на онлайн обучение от понеделник, това ще предложат на Областния кризисен щаб от администрацията, информира кметът Петър Паунов.
"Нашите предложения за ограничаване разпространението на COVID-19 към областния кризисен щаб на предстоящото заседание ще бъде – децата от 1 до 4 клас изцяло да преминат към дистанционно обучение от понеделник 22 март.
Внимателно следим и състоянието на детските градини.На този етап ще са отворени, но за децата от 1-ви до 4-ти клас трябва да сме изключително внимателни.

продължава>

 
Още статии...
Партньори