Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Пръскат срещу бълхи, кърлежи, ларвицидни форми на комари, дървесни вредители

Във връзка с покачването на температурите и повишаването на популацията на кърлежите, община Кюстендил ще извърши пролетни дезакаризационни мероприятия на тревните площи в град Кюстендил. Обработката ще се състои на 01.04.2024 г. от 19 часа  и ще бъде извършена от фирма „ДДД-1“ ООД.

продължава>

 

Броят безстопанствените кучета на територията на община Кюстендил

Със Заповед на кмета на Община Кюстендил започва преброяването на безстопанствените кучета на територията на Община Кюстендил. Кампанията ще се проведе през периода март-юни 2024 г., съобщават от пресцентъра на администрацията.
Дейностите по залавяне, кастрация, маркиране, ваксинация, обезпаразитяване и връщане по места на обработените безстопанствени кучета на територията на община Кюстендил, се подготвят и провеждат от приюта за безстопанствени животни.

продължава>

 

Опасни гъсеници в лесопарк “Хисарлъка“! Общината: Не ги пипайте

Община Кюстендил призова жителите и гостите на града за повишено внимание при посещение в лесопарк "Хисарлъка“. В следващите 20-25 дни е възможна среща с гъсеници от тип борова процесионка.
Гъсениците произвеждат протеина талметопоин, който причинява алергии по хора и животни.

продължава>

 

Празник „Изкуство и култура за всички“ в с. Нефела

На 23 март 2024 г. читалище „Братство 1869“ организира празник „Изкуство и култура за всички“ в с. Нефела, общ. Враца.
Проведени бяха работилница на занаятите и демонстрация, пленер за деца, концерт-спектакъл на Школата по народни танци и пеене и бе открита изложба с творби на участниците в пленера.
Културните инициативи стартираха в двора на НЧ "Св. Св. Кирил и Методий - 2007" с работилница на занаятите.

продължава>

 

Празник „Изкуство и култура“ в село Бели извор

На 21 и 22 март 2024 г. НЧ „Братство 1869“ гр. Кюстендил съвместно с НЧ „Васил Левски 1965“ организираха в село Бели извор, общ. Враца поредица от инициативи в рамките на проект „Изкуство и култура за всички“.
Културните инициативи стартираха в центъра на селото с работилница на занаятите. Участниците изработваха кукерски маски, амулети за здраве, елементи на народни носии и др., както и бе направена демонстрация.

продължава>

 
Още статии...
Партньори