Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

5 сигнала за изминалия ден, за опити за телефонна измама, са постъпили в МВР-Кюстендил

Вчера в РУ Кюстендил са постъпили 5 сигнала от граждани, че са получили телефонни обаждания от неизвестни лица, които са се представяли за полицаи и са им искани пари.
НАПОМНЯМЕ: КАКТО И ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ ПО ТЕЛЕФОНА ИСКАЩИТЕ ПАРИ, БЪДЕТЕ СИГУРНИ, ЧЕ СА ИЗМАМНИЦИ. НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА НЕПОЗНАТИ! ЗВЪНЕТЕ НА ТЕЛ.112 В ТАКИВА СЛУЧАИ!

 

Сформиране на камерни формации в рамките на „Камерна музикална академия“

През месец април 2022 г. в читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил се проведоха занимания по камерна музика с участието на учениците от Музикалната школа на читалището, които преминаха двумесечен индивидуален курс на обучение по китара, цигулка, пиано и акордеон.
Целта бе овладяване на нови музикални произведения, изпълнявани в камерен състав и изграждане на музикалноизпълнителски способности във младите музиканти.
Камерните формации бяха ръководени от Иван Андонов – преподавател по камерна музика, в екип с четиримата преподаватели по китара, цигулка, пиано и акордеон - Евгени Арсов, Роза Мирчева, Красимира Матуска и Любомир Борисов.

продължава>

 

Ефективно наказание „Лишаване от свобода“ за подсъдим, за управление на МПС, без регистрация, без свидетелство и след употреба на алкохол:

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров одобри споразумение и наложи наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване за 26 - годишен мъж от Кюстендил, който се призна за виновен в управление на мотоциклет, който не е регистриран по надлежния ред, без съответното свидетелство за управление на МПС, в едногодишния срок от наказването му административен ред за същото нарушение и за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно: 1, 91 на хиляда.

продължава>

 

"Rozara Group" придоби "Винпром Кюстендил", с визия да възстанови капацитета му.

Владимир Стоянов: „Местните отново трябва да се гордеят, да нарекат Кюстендил меката на овощарството в България!“

„Розара 1“ ЕООД, част от Rozara Group, придоби мажоритарния пакет акции на „Винпром Кюстендил“. Намерението на новия собственик е да възстанови капацитета на дестилерията, която е била сред водещите производители на алкохол в страната при построяването й в средата на миналия век.   
Винпромът е проектиран и построен през 1945 година от водещи австрийски инженери и експерти по дестилация с цел да обслужва експортните нужди на България в рамките на обширния съветски пазар. Намира се в с. Граница, кюстендилско, и към днешна дата произвежда шест вида плодови ракии – черешова, вилямова (круша), ябълкова, сливова, кайсиева и гроздова.

продължава>

 

Великденска изложба в читалище „Пробуда”

На 21 април 2022 г. по случай наближаването на един от най-светлите Християнски празници – Воскресение Христово, в салоните на читалище "Пробуда 1961", кв. „Колуша" бе открита изложба на възпитаниците от школата по приложно и изобразително изкуство.  Децата с много трепет и настроение направиха рисунки, боядисваха и декорираха яйца, зайчета, пиленца свързани със предстоящите празници. Младите художници се запознаха с различните техники на боядисване – восък, мъниста, памук и др.
Изложба ще остане на разположение на всички гости до края на месец май.


 
Още статии...
Партньори