Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Коледен благотворителен концерт в дом "Ильо Войвода"- Кюстендил

На 9 декември 2023 г. читалище „Братство 1869“ проведе Коледен благотворителен концерт в Дома за пълнолетни лица с физически увреждания "Ильо Войвода" в Кюстендил. В инициативата взеха участие певците от Музикална компания „Пей сърце” с ръководител Ани Стойнева, които се опитаха за поредна година да създадат празнична атмосфера и коледно настроение на хората в дома.

продължава>

 

Искат възстановяване на регионалната екоинспекция в Кюстендил

Да бъде възстановена Регионалната инспекция по околната среда и водите в Кюстендил. Такова предложение са направили на среща в МОСВ областният управител Александър Пандурски, новоизбраният кмет Огнян Атанасов и експерти. Екоинспекцията съществуваше допреди десетина години, след това мина към РИОСВ - Перник, впоследствие към РИОСВ-София.

продължава>

 

Изложба от фонда на читалище „Братство 1869"

На 7 декември 2023 г. бе открита изложба от картини от фонда на читалище „Братство 1869".
Изложени са творби на кюстендилските художници Ценка Бакърджиева, Свилен Блажев, Иван Пенев, Кирил Иванов, Георги Алайков, Асен Ушев, Георги Андонов, Румен Саздов, Красимир Иванов, Светла Лазарова, Надя Павлова, Павел Петришки и др. Изложбата представя 35 живописни картини - масло и акварел.

продължава>

 

Читалище „Братство 1869“ ще отбележи международния ден на доброволеца

На 5 декември 2023 г. от 11:00 ч. в читалище „Братство 1869“ Кюстендил ще бъде открита Фотоизложба, посветена на Международния ден на доброволеца. Изложбата включва снимки от доброволческите дейности, реализирани в читалището от доброволци от различни държави в рамките на Европейската доброволческа служба на Програма „Еразъм+".

продължава>

 

Тържество за Международния ден на хората с увреждания

На 4 декември 2023 г. от 11:00 ч. в читалище „Братство 1869“ Кюстендил ще бъде организиран празничен концерт и ще бъде открита фото-документална изложба, посветени на Международния ден на хората с увреждания. Ще бъде открита и изложба на Мартин Петров – фотографии, и Елена Вълканова – живопис. Инициативите се организират съвместно с Регионална и Общинска организации на хората с увреждания в България и НЧ „Асклепион 2008”.                    

продължава>

 
Още статии...
Партньори