Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Кметът г-н Петър Паунов и Общински съвет-Кюстендил с остра осъдителна реакция срещу побоя над кмета на с. Пиперков чифлик

Кметът на с. Пиперков чифлик е бил нападнат от група момчета. Един от тях го е бил с юмруци и ритници в лицето. Същото лице, преди това е счупило главата на друго момче и дрогиран се е блъснал в къща, в с. Жабокрът. Кметът е нападнат, заради забележка да не се чупят столове и маси, като щетите, които са нанесли са в размер на 30 000лв. Действието се развива в нощта на 31.04 с/у 01.05.22г., в 01:00ч. след полунощ, на събора в селото. Изпочупени са още шатри и палатки, изградени с Евросредства. По думите му, въпросната група момчета, ходила и по други села и правила погроми. - Това разказа за Кюстендилските медии, потърпевшият кмет на с. Пиперков чифлик- г-н Стефан Котев.

продължава>

 

Заключителни концерти в рамките на Камерна музикална академия

През месец май 2022 г. читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил организира 5 заключителни концерта на участниците в проект „Камерна музикална академия“, реализиращ се с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, Програма "Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство 2021".
Концертите ще се проведат в 5 различни градове:
- 5 май 2022 г. - 18:00 ч. -  гр. Дупница, читалище „Зора 1858“
- 12 май 2022 г. - 18:00 ч. - гр. София, НМУ „Любомир Пипков“

продължава>

 

Изтъкнати имена в българската класическа музика проведоха открити уроци в читалище „Братство 1869“

8 открити урока по китара, цигулка, пиано и акордеон за деца и ученици от община Кюстендил бяха проведени през месец април в читалище „Братство 1869“. Едни от най-изявените музикални педагози и концертиращи изпълнители доц. д-р Росен Балкански – китара, проф. Добромир Митев – акордеон, проф. Йосиф Радионов – цигулка, и Зорница Радионова – пиано, демонстрираха пред деца и ученици своите умения във владеенето на четирите класически музикални инструмента.

продължава>

 

Национален литературен конкурс "Биньо Иванов" 2022

Изтече крайният срок за участие в шестнадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо  Иванов” – Кюстендил, 2022, чиито организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”.  Конкурсът е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.  В него могат да участват автори от цялата страна. Целта е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

продължава>

 

"Beau soir" в читалище "Братство 1869"

На 4 май от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” – Кюстендил ще се проведе концерт на Цветелина Малджанска – сопран  и Надежда Димитрова – пиано.

В програмата „Beau soir” са включени песни и арии от френски композитори: Дебюси, Форе, Бизе, Офенбах и др.

Цветелина Малджанска пее в Софийската национална опера и в големите градове на България. Гостувала е и в много оперни театри извън България като Испания, Бразилия, Полша, Италия, Франция, Германия, Египет, Англия, САЩ, Русия, Musikverein, Виена. Хосе Карерас лично избира г-жа Малджанска за партньор, за изпълнението на солови пиеси и дуети. Андреа Бочели я кани да участва с него на гала концерт в София.

 

продължава>

 
Още статии...
Партньори