Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Джордж Валентин от Румъния завоюва Голямата награда на китарния конкурс

На 5 април 2024 г. в читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил се проведе конкурсът за първа, втора, трета и четвърта възрастови групи на участниците в Двадесет и седмото издание на Международния конкурс за класическа китара – Кюстендил. В 17:00 ч. в Голямата зала на официална церемония бяха обявени и наградени победителите. Голямата награда завоюва Джордж Валентин от гр. Браила, Румъния, възпитаник на Националния университет по музика.

продължава>

 

Завърши Международният конкурс за класическа китара – Кюстендил 2024

От 4 до 6 април 2024 г. в читалище „Братство 1869” се проведе двадесет и седмото издание на Международния конкурс за класическа китара – Кюстендил. Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, със съдействието на читалище „Пробуда 1961”.
На 6 април 2024 г. се проведе конкурсът за пета, шеста, седма и осма група.
На официалната церемония бяха обявени и наградени победителите.
Статуетката на името на известния български китарист и педагог Любен Хараламбиев бе връчена на „Одески китарен квартет“ - Украйна.

продължава>

 

Стартира Международният конкурс за класическа китара – Кюстендил, 2024

Днес в 17:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ ще бъде даден старта на 27-то издание на Международния конкурс за класическа китара, който дава поле за изява на китаристи, музиканти и композитори от страната и чужбина, дошли да покажат своя талант и умения в областта на класическата музика.

продължава>

 

Отбелязване на Международния ден на детската книга

По повод 2 април - Международен ден на детската книга, децата от ДГ “Слънце“, група „Синчец“  с учители г-жа В. Стоянова и С. Ангелова посетиха читалище "Пробуда 1961“.
Екипът на читалището запозна гостите с творчеството на един от любимите писатели Ханс Кристиян Андерсен, който е автор на множество пиеси, романи и пътеписи, но е познат най-вече със своите приказки, преведени на 150 езика.

продължава>

 

Международна изява на млади таланти от Кюстендил

На 29.03.2024 г. ученици от детската музикална школа към читалище „Братство 1869“ Кюстендил взеха участие в съвместен концерт „Музиката е мостът, който ни свързва“ в гр. Пирот, Република Сърбия. Трансграничната инициатива бе по покана на Директорът на Музикално училище „Д-р Драгутин Гостушки“ г-жа Мария Миялкович. В концерта взеха участие ученици от класовете по пиано с преподавател Красимира Матуска, цигулка – с преподавател Роза Мирчева, кларинет – с преподавател Костадин Нейков, акордеон – с преподавател Любомир Борисов, Фолк Арт Формация с диригент Адела Харалампиева.

продължава>

 
Още статии...
Партньори