Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Работилница за родители

На 1 ноември в стартира втората за 2022 г. „Работилница за родители - да пораснем заедно”.
Работилница за родители ще се проведе в читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил под формата на групови занимания и ще се състои от 14 последователни сесии, които ще включват лекции, интерактивни упражнения и дискусии.

продължава>

 

Участници от Кюстендил се включиха в обучение в гр. Вършец

Представители на Община Кюстендил, читалище „Братство 1869” и читалище „Пробуда 1961” взеха участие в провелата се от 26 до 28 октомври 2022 г. в гр. Вършец среща за споделяне на опит „Общински фондове за местни инициативи”. Срещата бе проведена с участието на  представители на пет общини от Централна и Западна България с вече създадени в партньорство с Платформа АГОРА общински фондове за местни инициативи от общините Кюстендил, Бойчиновци, Монтана, Лом и Лясковец.

продължава>

 

Дарение за кюстендилските читалища

На 1.11.2022 г. -  Деня на народните будители, търговските работници от бившите дружества НАРМАГ и Нова Деница гр. Кюстендил, представлявани от г-жа Керка Златева, ще направят дарение от 3500 книги на читалищата от община Кюстендил.
Книгите са от библиотеката, която дружествата са създали през годините за своите работници и служители.
Идеята на дарителите е да се обновят фондовете на читалищните  библиотеки от Общината и техния пример да бъде последван и от други граждани и организации.

продължава>

 

Записан е мултимедиен продукт ”Виртуален самоучител”


В рамките на проект „По стъпките на Кюстендилското селско хоро” бе създаден и записан мултимедиен продукт ”Виртуален самоучител”, който включва запис на характерния кюстендилски танц „Кюстендилско селско хоро” в изпълнение на младежи от ТФ „Нова Генерация” при НЧ „Пробуда 1961” гр. Кюстендил с музика към танца, поетапно, стъпково изучаване на “Кюстендилското селско хоро” и демонстрация на отделните орнаменти на хорото под ръководството на хореографа Евгений Вучков. Виртуалният самоучител съдържа още - описание на Кюстендилското селско хоро, представяне на ТФ „Нова Генерация” с хореограф Евгений Вучков, представяне на дейността на НЧ „Пробуда 1961” гр. Кюстендил, информация за проекта и др.

продължава>

 

КЛАВИРЕН КОНЦЕРТ

На 1 ноември 2022 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще се проведе Клавирен концерт на РОМЕО СМИЛКОВ и МАРТИН ДАФИНОВ – пиано. В програмата ще прозвучат произведения от Й. С. Бах, Ф. Лист, Шуман и С. Рахманинов.
С това музикално събитие читалище „Братство 1869“ ще отбележи 1 ноември - Деня на народните будители, ден, в който отдаваме почит към паметта на големите българи, далечни и близки строители на съвременна България.

продължава>

 
Още статии...
Партньори