Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Отлагат международните събори в Кюстендилско заради коронавируса

Международните събори в Кюстендилско се отлагат заради нарастващите случаи на коронавирусната инфекция и ограничителните мерки, въведени от различните държави, съобщиха от общинския отдел "Култура и духовно развитие".
Традиционните събори се правят в с. Жеравино - с Република Сърбия и Република Северна Македония, в близост до пирамида номер 106, където се събират трите граници на съседните държави, и в с. Бобешино, до българо-сръбската граница.

продължава>

 

Организират фестивал „Сцени на Струма” в Кюстендил и Невестино

Ново културно събитие в региона организират Община  Невестино, Музикална къща „Престо” и пианистката Надежда Димитрова,  с любезното съдействие на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил и Община Кюстендил. От 4-ти до 6 септимври 2021 г. фестивалът „Сцени на Струма” ще привлече посетители от региона, туристи от столицата и чужбина с концерти, театрални и поетични спектакли, художествени ателиета и лектории.

продължава>

 

Поредно отличие за групи и изпълнители от читалище „Братство 1869“

Фолклорна формация „Струмски полъх“ и Детска фолклорна група „Трепетлика“ при читалище „Братство 1869“ с ръководител Слава Соколова, завоюваха призовите места на петнадесетото издание на Фолклорния фестивал „Струма пее 2021”, провел се на 21 и 22 август 2021 г. в с. Невестино.

продължава>

 

161 свободни работни места обяви Бюро по труда- Кюстендил

161 свободни работни места е обявило  Бюро по труда- Кюстендил.От тях 5 са за специалисти с висше образование, а останалите са за такива със средно и по- ниско образование. От низш с висше си търсят психолог,специалист труд и работна заплата, счетоводители и учител по биология.

продължава>

 

Музикален четвъртък

На 26.08.2021 г. от 18:30 ч. в парка пред читалище „Братство 1869”, гр. Кюстендил ще се проведе Фолклорен концерт с участието на Дует Десислава и Валери Димчеви - част от лятната културно-развлекателна програма на читалището - „Музикален четвъртък”.
Заповядайте да се потопим в магията на българския фолклор и заедно да преоткрием неговото богатство и зареждаща сила!

продължава>

 
Още статии...
Партньори