Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Библии от Кюстендилска духовна околия получиха кмета,председателя на Общински съвет и съветниците

Жестът е благодарност за решението на Общински съвет  , с което Негово Светейшество Българският патриарх Неофит бе удостоен с най-високото общинско отличие на град Кюстендил "Почетен гражданин на Кюстендил
Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия Архимандрит Исаак подари Библия на кмета Петър Паунов, председателя на Общински съвет Иван Андонов и на всички общински съветници.
Жестът е благодарност за решението на Общински съвет  , с което Негово Светейшество Българският патриарх Неофит бе удостоен с най-високото общинско отличие на град Кюстендил "Почетен гражданин на Кюстендил".

продължава>

 

Нови спирки за градския транспорт ще има в Кюстендил

Община Кюстендил е обявила обществена поръчка за 21 спирки за градския транспорт, на 9 май изтича срока,информира кмета Петър Паунов.
"Нови модерни спирки, с достъп за хора със специални потребности, неръждаеми с  фотоволтаично панелче, където може да се ползва зарядно за телефон", уточни Паунов.На спирките ще има подробно разписание на автобусите от градския транспорт.
До 9 май се подават офертитие, ако няма обжалвания още през месец юни могат да се разположат самите модули, уточни кмета.

 

В ПМГ ще има втора паралелка V клас тази година

В ПМГ ще има втора паралелка V клас тази година, информира кмета Петър Паунов.Така през тази учебна година гимназията ще има две паралелки пети клас, профил "математически".
"Поздравявам г-жа Стоилова и екипът на ПМГ. Специални благодарности за това, че ни подкрепиха, както на председателя на Общински съвет, областния управител, така и на част от депутатите от Кюстендилски многомандатен район, които се  видя, че екипната работа може да даде изключително добри резултати.Нека родителите и малчуганите да се готвят да кандидатстват, тези които имат желание.Благодаря на всички, които ни подкрепиха", заяви кмета Петър Паунов.
Източник: :darik.bg

 

Театрална постановка „Пораймос в три истории“

На 29 април 2023 г. от 19:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” Кюстендил ще бъде поставена театралната постановка „Пораймос в три истории“. Входът е свободен.

Три истински истории от времето на Холокоста. Които не е трябвало да се случват никога. Но, за съжаление, са се случили...
Участват: Благица Стоименова, Наталия Цекова, Ангелина Славова, драматург: Мария Касимова – Моасе, по книгата на проф. Христо Кючуков, постановка: Наталия Цекова, плакат и среда: Елена Нацариду, музика: Добромир Кисьов. Заповядайте!

 

25 ГОДИНИ БЕЗ БИНЬО


На 27 април 2023 г. от 18:00 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще бъдат отбелязани 25 години от кончината на кюстендилския поет Биньо Иванов.
Ще бъдат представени 2 книги:
- „Зрящият е хляб“ - избрани стихове на големия Биньо Иванов, с участието на Яна Букова – съставител и Азиз Шакир -Таш – поет и преводач на стихове на Биньо Иванов на турски език.
-  „Околосветска обиколка на липсата“ на Азис Шакир –Таш.
Организатори на събитието са читалище „Братство 1869“ и читалище „Асклепион 1998“.

 
Още статии...
Партньори