Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Община Кюстендил обяви дарителска сметка за реализиране на проект за зоопарк в „Хисарлъка“

Община Кюстендил обяви дарителска сметка за реализиране на проект за зоопарк в „Хисарлъка“.
Даренията трябва да бъдат с текст: „Дарение за зоологическата градина“.

Те могат да се изпращат по сметка на Община Кюстендил в Общинска банка АД - ФЦ Кюстендил с IBAN: BG11SOMB91308442298644л. BIC: SOMBBGSF. Код за вид плащане: 44 51 00.

Източник: dnews 

Кюстендилката Боряна Попова- Цветкова спечели полумаратон в София

Кюстендилката Боряна Попова- Цветкова спечели полумаратон при жените, който се проведе този уикенд в София. Тя завърши с време 1 час и 42 минути и 31 секунди. В полумаратона участваха 44 състезателки от България.

продължава>

 

Кюстендилката Християна Гогева с награда от „Пирин Фолк” 2021

Талантливата Християна Гогева – ученичка по народно пеене с преподавател Адела Харалампиева при читалище „Братство”, постигна невероятен успех, като спечели трета награда в категория „Изпълнителско изкуство“ от участието си в конкурса „Пирин Фолк“ гр. Сандански.
Християна Гогева се представи с песента – „Пандура девойка“. Това е поредното отличие, което възпитаници на читалище „Братство 1869“ печелят от престижни конкурси тази година.

продължава>

 

Президентът отличи видни кюстендилци

Президентът Румен Радев връчи Почетния знак на държавния глава на трима изявени дейци на културата – народната певица Олга Борисова, хореографът Димитър Манов с корени от с. Соволяно и доайенът на телевизионната режисура у нас Иванка Гръбчева. Церемонията е израз на дълбоката признателност на нашето общество за Вашия талант, упорит труд и всеотдайност към каузата за духовен просперитет на България, изтъкна президентът. По думите на държавния глава постиженията на отличените са олицетворение на силата на българския талант, на българския жизнен дух и са  вградени в ценностната система на народа ни.

продължава>

 

Богдана Карадочева и Стефан Димитров гостуват в Кюстендил, за да представят книга

Регионална библиотека "Ем. Попдимитров" Кюстендил и издателство "Книгомания", със съдействието на Община Кюстендил представят книгата " БЕЗНАДЕЖДЕН СЛУЧАЙ" с участието на авторите Богдана Карадочева, Стефан Димитров и редактора Георги Тошев. Събитието ще се проведе на 3 септември (петък) 2021г от 19.30 часа.

Представянето ще се проведе в парково пространство пред Детски отдел (читалище "Братство").

Източник: dnews


 
Още статии...
Партньори