Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

"Биньо Иванов" 2023

Изтече крайният срок за участие в седемнадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” – Кюстендил, 2023, чиито организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”. Конкурсът е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил г-н Петър Паунов.  Целта е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

продължава>

 

Максимилиан Янков с първо място на Международен конкурс

Той извоюва и наградата "Солист", за музикалната школа при читалище ,,Братство".
Завърши 17-тия Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, който се проведе от 28-ми до 30-ти април 2023г. в гр. Перник.
Талантливият цигулар Максимилиан Янков с преподавател Роза Мирчева, спечели първа награда на Международния конкурс за млади изпълнители на класически инструменти и наградата ,,СОЛИСТ" на Камерния оркестър ,,ОРФЕЙ" - гр. Перник

продължава>

 

80 години от рождението на ГУНДИ

На 4 май 2023 г. от 17:30 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще бъдат отбелязани 80 години от рождението на Георги Аспарухов – Гунди, обявен за най-великия български футболист на XX век.
Ще бъде представена книгата „АСПАРУХОВ, ГУНДИ“ от гостуващия авторски екип Борислав Костов и Виолета Белчева.
С думи спомените живеят и „Аспарухов, Гунди“ е поредната книга за радостта и болката на милиони!

 

Ученици от ПМГ Кюстендил дариха 3 инхалатора за детското отделение за болницата в Кюстендил

Благодарствено писмо от директора на МБАЛ „Д-р Никола Василев“- Кюстендил д-р Александър Величков и началника на педриятията д-р Мая Кирилова, получиха учениците на VI-б клас от Природоматематическа гимназия „Проф. Ем. Иванов“.

Поводът е, благородната постъпка на възпитаниците от 6 "б" клас с  класния ръководител Светлин Кирилов, които дариха 3 инхалатора за детското отделение за болницата в града.

продължава>

 

Турнир по мини-футбол организират КНСБ и община Кюстендил

Работнически турнир по мини-футбол организират Регионалния съвет на КНСБ и община Кюстендил. Той ще се проведе утре в залата на стадион „Осогово“, като срещите започват от 09,00 часа.

"Основната цел, която преследваме е да се обогати спортния живот на работниците и служителите в този период, да се разнообрази техния спортен календар, да се подобри състезателният тонус на техните отбори, да се популяризира и масовизира мини-футболът сред работещите", заявяват организаторите.

продължава>

 
Още статии...
Партньори