Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Катрище с изложба в Деня на художниците събра ценители на изкуството в навечерието на благотворителността

В с. Катрище, oбщина Кюстендил  беше представена изложбата „Обединени от изкуството и благотворителността“. Събитието се организира по повод Деня на българския художник от НЧ „Пробуждане-2022“ -с.Шипочано и НЧ „Светлина 1956“ -с. Катрище, съобщи Ирина Йовчева председател на  НЧ „Пробуждане-2022“ -с. Шипочано.
Целта на организаторите е, с изложбата да бъдат накарани повече хора да се докоснат до изкуството.
Изложбата беше открита от председателя на читалището в Шипочано  - Ирина Йовчева и председателя на читалището в Катрище -Надка Найденова.

продължава>

 

Кюстендил в партньорство със средния бизнес в Германия над 20 мил. лв. инвестиции в туризма и над 35 мил. лв. в икономиката, привлечени само за последната година в Кюстендил

„След като за последната година привлякохме над 20 млн. лв. инвестиции в туризма и над 35 млн. лв. в икономиката, активната ни работа по привличане на инвеститори продължава!
Само в рамките на няколко седмици, за втори път с председателя на Общински съвет- Кюстендил Иван Андонов  , бяхме домакини на среща с  господин Иван Тихов - представител за България на Федералната асоциация на средния бизнес в Германия – BVMW.“ сподели Петър Паунов- кандидат за кмет на община Кюстендил с №69
Обсъдени бяха възможности за съвместна работа, като бяха представени конкретни обекти за инвестиции и проведени срещи с представители на местните стопански дейци.
На място на господин Тихов беше презентиран и общински терен,  който предизвика решителното му одобрение за реализация на значима инвестиция в областта на балнеологията и рехабилитацията.

продължава>

 

Time to move 2023

Читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил с подкрепата на Център за развитие на човешките ресурси и Евродеск-България ще организира инициативи в рамките на кампанията TIME TO MOVE 2023.
На 19 октомври 2023 г. от 15:00 ч. в читалището ще се проведе Младежко изложение на организации, работещи с и за младите хора. Ще бъде представена мрежата Евродеск /мисия, дейности, кампании, информационни услуги/ и популяризирани възможностите за доброволчество, обучение, работа, пътуване, мобилност и др. От 18.00 ч. в Голямата зала ще се проведе концерт с участието на състави и изпълнители към читалището.

продължава>

 

Голям интерес предизвиква сред учениците конкурсът "В страната на справедливостта" 2023, организиран от съдилищата в Кюстендилска област

Голям интерес предизвиква сред учениците конкурсът "В страната на справедливостта" 2023, който предлага нови категории и предизвикателства, съобщиха за БТА от Окръжния съд в Кюстендил. Интерес към конкурса изявиха и ученици извън областта, казаха от съда.
Окръжният съд, заедно с районните съдилища в Кюстендил и Дупница, обявиха преди дни началото на традиционния областен ученически конкурс, в който нови категории - креативен пост в социалните мрежи, видеоклип или състезателно редене на тематичен пъзел, имат за цел да провокират учениците да имат воля и да станат "борци за справедливост", каза за БТА говорителят на съда Владимир Владимиров.

продължава>

 

Общината в Кюстендил ще предоставя ваучери за храна на деца в риск

Община Кюстендил подписа споразумение с Агенцията за социално подпомагане за осигуряване на дейностите по изпълнение на проект "Детска кухня", финансирана по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., съобщиха от пресцентъра на администрацията.
В рамките на проекта, изпълняван в партньорство между Агенцията за социално подпомагане и Община Кюстендил ще се предоставят ваучери за детска кухня, за деца от 10 месеца до 3 години, на които се приготвя обедно хранене, включващо супа, основно ястие и десерт.

продължава>

 
Още статии...
Партньори