Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Изложба на Стойка Кънева

На 7.11.2022 г. от 17:30 ч. в салоните на читалище „Братство 1869” Кюстендил бе открита изложба на Стойка Кънева.
Тя е родена в град Кюстендил. Рисува от дете, и както твърди, това винаги е било нейното призвание. Завършва строителство и архитектура през 1977 г. и от 1979 г. e работила като главен специалист по „Териториално устройство” в Община Невестино.   Творчеството й е свързано с природата, хората и всичко, което ни заобикаля, пресъздадени в живопис и графика.

 

Представяне на книгата „Дáри”

На 8 ноември 2022 г. от 17:30 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869” ще се състои представяне на книгата „Дáри” - стихове, рисунки и песни от арх. Георги Георгиев.
Книгата съдържа творби с много емоционални образи, които авторът е събирал в продължение на повече от 40 години.
Популярни мелодии на саксофон ще прозвучат на събитието в изпълнение на автора на книгата. Тя е издадена от  издателство „Колбис”.
Георги  Георгиев е човек с талант в различни области - музика, изобразително изкуство, архитектура. Свири на флейта, пиано и саксофон, пише поезия и рисува.

продължава>

 

Седмица на народните будители в Северна Македония

На 1 ноември 2022 г. - Деня на народните будители в гр. Скопие, Северна Македония се проведе литературна вечер посветена на кюстендилската поетична школа. Инициатор на събитието бе директорът на Българския културно-информационен център – г-жа Антония Велева. Официален гост бе Председателят на Общински съвет – Кюстендил – г-н Иван Андонов.
В съвместно литературно четене се представиха кюстендилската поетеса Светла Радкова и македонският поет Душко Кръстевски.
Светла Радкова представи новата си стихосбирка "Като днес, като винаги", чиято премиера бе в културното пространство "Буква" в центъра на гр. Скопие и участва в подкаст за канала на КИЦ на България в Скопие.

продължава>

 

Литературна среща

На 4 ноември 2022 г. от 18:00 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869” Кюстендил ще се проведе литературна среща с писателката Ивелина Радионова.
Тя е родена през 1977 г. в гр. Провадия. Завършила е висшето си образование в Икономическия университет, гр. Варна. В момента работи като гл. счетоводител в частна фирма. Автор е на стихосбирките „България в сърцето ми”, „Златни нишки”, „Копнеж по слънце”, „В тебе аз ще остана”, „Все ти пиша, Любов”, „ Вълшебство за Коледа“, „ България навеки“, „ Цвете за теб“, повестите „Обич“ и „Алтъна” и сборници с разкази „ Йова разказва“, „ Писано с огън“ и „ До Боянския майстор“.

продължава>

 

61 години читалище „Пробуда 1961“

На 1 ноември 2022 г. читалище „Пробуда“ отбеляза 61 години от създаването си. Честванията по повод годишнината започнаха с откриване на изложба на класа по изобразително и приложно изкуство и откриване на фото-документална изложба, представяща дейността на читалището от неговото създаване до наши дни.
Председателят на читалището Милена Маркова поздрави гостите и връчи грамота и плакет за Почетен член на читалището на г-жа Адела Харалампиева – дългогодишен преподавател по народно пеене и диригент, в знак на признателност и благодарност за приноса към просперитета на читалището.

продължава>

 
Още статии...
Партньори