Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Отлагат избора на „Девойка Кюстендилска пролет“

Кюстендил обявява тридневен траур заради кончината на Патриарх Неофит
Тридневен траур в цялата страна, заради кончината на Главата на Българската православна църква- Негово Светейшество Софийския митрополит и Патриарх Български Неофит, който почина вчера - 13.03.24г. в 22:22ч.
На извънредното заседание на Общински съвет-Кюстендил, днес - 14.03.24г., съветниците от местния парламент гласуваха Решение за промяна на датата, на която ще се проведе церемонията по избора на „Девойка Кюстендилска пролет“ 2024. Тържествената церемония беше предвидена да се проведе на 16.03.2024г. (събота), но поради тъжната вест и траура на целия български народ, избора на новата „Девойка Кюстендилска пролет“ ще се състои на 20.03.24г. от 19:00ч., на пл. „Велбъжд“.

продължава>

 

Пролетен концерт

На 18 март 2024 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” ще се проведе Пролетен концерт на ученици от Детската музикална школа към читалището. В програмата ще вземат участие възпитаниците от класа по пиано и поп пеене с преподавател Жана Николова. Младите таланти ще изпълнят класически популярни произведения, както и любими детски забавни песни и световни хитове.

 

Въвеждат поетапно режим на почасово платено паркиране с SMS в Кюстендил

От днес се въвежда поетапно режим на почасово платено паркиране с SMS в Кюстендил, съобщиха от общината в профила си във "Фейсбук".
Първоначално с SMS ще може да се паркира на двата паркинга на бул. "Цар Освободител“ - в района на "Овергаз" и ул."Криволак" и на паркинга на голяма търговска верига.

продължава>

 

Група "Спринт" и приятели - Концерт с кауза в Кюстендил

Легендарната рок група „Спринт“, „Дует с кауза“ (Галя Георгиева и Атанас Лазаров) и група „Хоризонт“ ще гостуват на гр. Кюстендил с концерт с кауза, който е част от голямо национално турне, подкрепящо две каузи с изключителна важност за България. Това са Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“.
Турнето "Концерти с кауза“ стартира в началото на месец март в градовете: Кюстендил, Стрелча, Панагюрище, Петрич, Радомир и Враца.

продължава>

 

Читалище „Пробуда 1961“ отбеляза Баба Марта

По повод 1 март, деня в който почитаме един от най-красивите български празници – Баба Марта, екипът на читалище „Пробуда 1961” гостува на Детска градина "Слънце“.  
По традиция Баба Марта в лицето на кюстендилската актриса Мария Добрева, зарадва малки и големи с вкусна пита и традиционни български мартеници, като им пожела здраве, сили и благополучие и им разказа за обичая и поверията свързани с празника.

продължава>

 
Още статии...
Партньори