Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Кюстендил с център за високи постижения в областта на професионалното образование в рамките на ЕРАЗЪМ +

Зам.-председателят на ЕНП Мария Габриел изрази подкрепата си  за създаване на Център за високи постижения в областта на професионалното образование на територията на  Кюстендил, на проведена работна среща с кмета на Община Кюстендил Петър Паунов и областния управител Виктор Янев.

продължава>

 

5000 декара нови гори ще бъдат създадени тази година на територията на ЮЗДП

Общо 5000 дка горски култури планира да залеси Югозападното държавно предприятие до края на годината в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска и Пазарджишка. От тях над 2300 дка ще бъдат засадени през пролетта. Кампанията вече стартира в най-южните поделения на предприятието, където към момента са извършени залесявания върху опожарени терени на площ от 360 дка, както и попълване на 1, 2 и 3-годишни горски култури върху 643 дка. 

продължава>

 

Общински съвет Кюстендил гласува учредяване на награда за скулптура на името на академик Иван Лазаров на стойност 5000 лв

На 31 март ще се проведе заседание на Общински съвет Кюстендил в голямата зала на читалище Братство.

В дневния ред е включена докладна относно одобряване на „Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Общински план за развитие за периода 2014 – 2020 г.“ за 2020 година. Ще бъде гласуван и „Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Общински план за развитие за периода 2014 – 2020 г.“ за 2020 година.Общински съвет ще гласува и учредяване на награда за скулптура на името на академик Иван Лазаров на стойност 5000 лв.

продължава>

 

Регионална дирекция по горите Кюстендил обявява конкурс за рисунка и фотография на тема“Красотата на гората"

Регионална дирекция по горите-Кюстендил, обявява фото-конкурс и конкурс за рисунка  на тема “Красотата на гората“. Конкурсът  е  посветен на предстоящата „Седмица на гората 2021 година“ и има за цел да даде възможност на ученици от основните и средни училища на територията на Област Кюстендил и Перник  да представят  красотата на българската гора.
Конкурсът се провежда в две категории и по възрастови групи, както следва:
за рисунка в една възрастови група: 3-ти – 5-ти клас;
за фотография в една възрастова група 6-ти – 8-ми клас;

продължава>

 

От 5 април започва кампанията с изнесени каси по селата на община Кюстендил

Тази година кампанията с изнесени каси по малките населени места на отдел „Местни приходи” към Община Кюстендил, за заплащане с 5% отстъпка на данък недвижими имоти, такса битови отпадъци, данък върху превозното средство и такса куче  започва на 5 април 2021 г. Тя ще продължи до 21 април 2021 г. в 25 населени места съгласно следния график,информират от общинска администрация:

продължава>

 
Още статии...
Партньори