Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Концерт на дуо Радионови в читалище „Братство 1869“ Кюстендил

На 10 май 2022 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ ще се проведе Класически концерт на Дуо Йосиф Радионов – цигулка и Зорница Радионова – пиано.
Йосиф Радионов - самороден талант, в съчетание с изискан вкус и космополитност, заедно със съзнанието за принадлежност към българската национална традиция – това са само част от характерните черти на личността и творческия стил на един от най-обичаните активно концертиращи български артисти-инструменталисти, цигулар и педагог. Започва да учи цигулка от ранна детска възраст, а след това завършва Българската държавна консерватория (днес НМА „Проф. Панчо Владигеров“), където учи най-напред при Леон Суружон, а след това се дипломира в класа на един от доайените на българската цигулкова школа проф. Владимир Аврамов.

продължава>

 

Писателката Мария Лалева гостува в Кюстендил

На 10 май 2022 г. от 18:00 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869“ Кюстендил ще бъде представена книгата „Пасиансът на архангелите“ на Мария Лалева. Събитието се организира със съдействието на Училища Европа – Кюстендил.
Входът е свободен. Книгата ще може да бъде закупена на място, имате възможност да получите и личен автограф.

продължава>

 

Европейска седмица в България

На 9 май 2022 г. читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил в партньорство с НЧ „Пробуда 1961” ще организира инициативи за отбелязване на 9-ти май – Ден на Европа и Европейска година на младежта 2022 г. в рамките на кампанията „Европейска седмица в България“ 5 – 17 май 2022г.:
- от 10:00 часа в центъра на гр. Кюстендил ще се проведе информационна кампания за разпространение на информационни материали, промотиращи инициативите, дейността на мрежата Евродеск - мисия, дейности, кампании, 9 май – Деня на Европа и Европейската година на младежта 2022.
- от 18:00 ч. ще се проведе концерт-хепънинг с участието на млади изпълнители и творчески групи от читалище „Братство 1869” и читалище „Пробуда 1961”.

продължава>

 

Изложба живопис на Красимир Иванов

Днес 5 май от 17:30 ч. в читалище „Братство 1869” Кюстендил ще се открие изложба живопис на кюстендилския художник Красимир Иванов.
В коридорите на читалището са представени разнообразни по сюжети 50 живописни картини – масло, акрил и маслен пастел.
Художникът има множество изложби в Кюстендил и София. Негови картини са притежание на галерия в Япония, частни колекции в Германия, Австрия, Гърция, Франция. Има първа награда от Изложба „Кюстендилска пролет“.

 

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Домашен арест“, по отношение на обвиняем, за нанасяне на телесна повреда на полицейски орган

Иван Белишки - синът на кмета на Панагюрище, който бе осъден с мярка "Задържане под стража", за побой над полицаи от МВР- КЮСТЕНДИЛ в с. Ломница, обжалва Определението на РС-Кюстендил, пред Окръжния съд, който уважи молбата му и му наложи "Домашен арест".

Ето какво коментира баща му - Никола Белишки, кмета на Панагюрище:

"В продължение на 2 години, той има стотици заплахи във фейсбук и това го провокира по емоционален начин. Аз ще ви кажа, че съм подал сигнал, имах заплаха и принуда да си подам оставката , да не правя сватба на сина ми и за това бях подал сигнал, а след 1г. и половина ми казаха, че не са могли да намерят извършителя. Преди около месец, получих заплахи, мога да ви ги покажа и на телефона си - по Вайбър получавам от лица "Mar Green" или нещо подобно, мога да ви цитирам:

продължава>

 
Още статии...
Партньори