Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Възможности за инвестиции от Германия в Кюстендилски регион

На 2 септември от 18:00 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869“ се проведе среща с Иван Тихов - представител за България на Федералната асоциация на средния бизнес в Германия – BVMW. Присъстваха инж. Александър Пандурски – областен управител, кмета на община Кюстендил Петър Паунов, председателя на Общински съвет – Кюстендил Иван Андонов, председателя и главния секретар на Кюстендилската Търговско-промишлена палата Ваньо Костадинов и Йордан Беловодски и др.

продължава>

 

Посланикът на Гърция в България бе на посещение в Кюстендил

На 3 септември 2023 г. в рамките на Фестивал „Сцени на Струма“ в гр. Кюстендил се проведе Ден, посветен на Република Гърция. От 11:00 ч. в Пирговата кула бе открита Изложбата „ПИРГОВА кула – културен щит'', представена от „Галерия 13“ от гр. Драма.
Официален гост на събитията бе посланика на Република Гърция в България Негово Превъзходителство Алексиос Мариос Либеропулос. От българска страна присъстваха инж. Александър Пандурски – Областен управител на област Кюстендил и председателя на Общински съвет – Кюстендил г-н Иван Андонов.

продължава>

 

Близо 430 000 деца ще получават плодове, зеленчуци и мляко през новата учебна година


През новата учебна година близо 430 000 деца  ще получават плодове, зеленчуци и млечни продукти по училищните схеми "Плод и мляко".  По тези схеми освен конвенционално произведени продукти, на децата и учениците ще се доставят и биологично произведени такива.
В Държавен фонд "Земеделие" до момента са одобрени 101 доставчици на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти. През учебната година 2023/2024 плодове и зеленчуци ще получават близо 423 000 деца в 3 370 училища и детски градини, а  млечни продукти ще се раздават в 3 336 учебни заведения с включени 426 000 деца.

продължава>

 

Продължава програмата на Фестивала „Сцени на Струма“

На 4.09.2023 г. (понеделник) в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ от 18.00 ч. ще се проведе Концерт с участието на Цветана Бандаловска (сопрано) и солисти от НР Китай. В програмата произведения на Моцарт,Верди, български и китайски композитори.
19.30 ч. - Концерт Дуо саксофон – Зия Бейлери /Албания/ и Фолкер Кауфман /Германия/.
На 5.09.2023 г. (вторник) от 18:00 ч. на сцената на читалище „Братство 1869“ ще се проведе Концерт на Solem Quartet от гр. Лозана, Швейцария и Надежда Димитрова – пиано.

продължава>

 

Стартира „Сцени на Струма“ 2023

На 2.09.2023 г. (събота) от 11:00 ч. на откритата сцена пред читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще бъде даден старта на третото издание на Фестивала „Сцени на Струма“. Музикалната програма ще започне с Концерт „Приятелство“ и с представяне на различни национални култури - Гърция, Китай, Мароко, Етиопия, Германия, Франция и др. Ще бъде открита фото-изложба „Непознат, а толкова близък: Азербайджан’’ на  Аурелия Насирова, представена от Център за Азербайджански език и култура към СУ  ‘’Св. Климент Охридски’’.

продължава>

 
Още статии...
Партньори