Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

На 18 ноември 2022 г. от 18:00 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще се проведе Празничен концерт, посветен на Деня на християнското семейство и християнската младеж.
Организатори на събитието са читалище „Братство 1869“ и Кюстендилска духовна околия. В програмата ще се включат Вокална формация „Неразделни“, Смесен хор „Братство“, деца от детските градини „Слънце“, „Първи юни“, „Славейче“ и „Мечта“, деца от Неделно училище при храм „Св. Йоан Рилски Чудотворец“ с. Пиперков Чифлик и др.

продължава>

 

Кюстендил и Дупница първенци в областта по отпаднали от училище деца

НАЙ - МАЛКО УЧЕНИЦИ ОТКРИТИ В КЛАС В НЕВЕСТИНО, НАЙ - МНОГО В ШКОЛОТО В БОБОШЕВО, ПОКАЗАЛИ ПРОВЕРКИТЕ НА РУО.
Дупница и Кюстендил са първенци по брой отпаднали от училище деца в областта, най- малък е броят на напусналите преждевременно школата в Кочериново и Рила. Това съобщи началникът на РУО Мая Стойчева- Николова на заседание на Областния координационен център.

продължава>

 

Шишеяд поставиха в двора на ПМГ в Кюстендил

Природоматематическа гимназия „Проф. Ем. Иванов“ е Иновативно училище и в центъра на нашата иновация са развитието на уменията в общността – социални и емоционални компетентности, т.е. умения на хората на 21 век, които са в основата на самоактуализиращата се личност. Новите реалности и световни тенденции изискват нов прочит и разбиране за това какво всъщност означава да си гражданин в 21 век и съществена част от тях са управлението на отпадъците и опазването на околната среда.

продължава>

 

Председателя на Общински съвет – Кюстендил, Иван Андонов бе официален гост на празника на гр. Куманово

На 11 ноември 2022 г. Председателят на Общински съвет – Кюстендил, Иван Андонов посети град Куманово, Северна Македония. Поводът за визитата, осъществена по покана на Кмета - Максим Димитриевски бе Празника на града.
Председателят на ОбС – Кюстендил присъства на официалния прием, провел се в Дома на занаятите в гр. Куманово.
Акцент в наситената програма бе церемонията за полагане на цветя на мемориала „Костурница“ по повод 503 години от създаването и 78 години от Освобождението на гр. Куманово.
На празника присъстваха кметове и председатели на Общински съвети от Северна Македония, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Албания, Косово, България и др.


 

ПРЕДСТАВЯНЕ НА СТИХОСБИРКАТА „СРЕДНОЩНИ ОТКРОВЕНИЯ“

На 11 ноември 2022 г. (петък) от 18:00 часа в Синята зала на читалище „Братство 1869“ ще бъде представена книгата “Среднощни откровения” - третата стихосбирка на младия поет Атанас Янев.
Събитието се организира и ще бъде реализирано с финансовата подкрепа на Национален Фонд “Култура” по програма “Творчески стипендии”.

продължава>

 
Още статии...
Партньори