Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Пръскат срещу кърлежи в Кюстендил

На 13.04.2021 г., след 21:00 часа на територията на Община Кюстендил ще се извършат пролетни дезакаризационни мероприятия на тревни площи срещу популацията на кърлежи от фирма „ДДД-Кюстендил“ ЕООД, в качеството на изпълнител на услугата. При неблагоприятни метеорологични условия, планираната обработка ще бъде извършена на следващия работен ден.

продължава>

 

Читалище „Пробуда 1961“ отбеляза Деня на детската книга

На 2 април 2021 г. екипа на читалище „Пробуда 1961“ посети ДГ „Слънце” и подари на възпитаниците от група „Калинка“ с учители г-жа Антоанета Васева и г-жа Гергана Котева детски книжки. Това е поредната партньорска инициатива на двете институции, които от много години работят па съвместни дейности. Повода бе Международния ден на детската книга.

продължава>

 

Проведоха онлайн викторина по повод "Седмица на гората"

По повод предстоящата „Седмица на гората 2021“ година Регионална дирекция по горите-Кюстендил проведе он-лайн игра. В играта се включиха ученици от III -ти „в“ клас на НУ „Свети Климент Охридски“ град Кюстендил. Инициативата е част от мероприятията, които Дирекцията ще проведе за отбелязване на Седмица на гората .

продължава>

 

Зелени коридори за ваксиниране от 1 април

РЗИ - Кюстендил осигурява от 01.04.2021 г. зелени коридори за имунизации на всички желаещи (само с ваксина „Астра Зенека“) в следните ваксинационни пунктове:
РЗИ Кюстендил – Имунизационен кабинет в гр. Кюстендил, кв. „Румена войвода”, ул. „Тинтява”, работно време: всеки ден от 09,00 ч. до 15,00 ч., телефон за записване – 078 558 202.

продължава>

 

Международен ден на хумора и шегата

На 1 април от 11:00 ч. във фоайето на читалище „Братство 1869” – Кюстендил беше открита изложба на карикатури по повод Международния ден на хумора и шегата. Карикатурите представят обощочовешки и актуални теми и зареждат с  добро настроение и много смях.
Произведенията са на Иван Реджовски – Кюстендил, Тодор Парчев – Бобов дол и ученици от класа по изобразително изкуство.

Денят на шегата се празнува в различни страни по света на 1 април всяка година. Той не е официален празник, но е спечелил широка популярност и се празнува като ден, в който много хора се шегуват и разказват забавни истории на своите приятели, семейство, учители, съседи и колеги. Счита се, че шегата и лъжата на 1 април носят късмет.
Скъпи кюстендилци, екипът на читалище „Братство 1869”
Ви пожелава
ВЕСЕЛ ПЪРВИ АПРИЛ!

 

 
Още статии...
Партньори