Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Читалище „Пробуда 1961“ отбеляза 1 март

Екипът на читалище „Пробуда 1961“ гостува на Детска градина „Слънце“ гр. Кюстендил. И тази година посрещането на Баба Марта за малчуганите от групите “Калинка”, “Синчец”, “Слънце” и “ Гъбка” се превърна в прекрасен празник.
По традиция Баба Марта в лицето на кюстендилската актриса Мария Добрева, зарадва всички, като завърза мартеничка на всяка ръчичка и пожела здраве, сили и благополучие!
С много усмивки и добро настроение, децата поздравиха скъпата гостенка с песнички, стихчета и танци, които са научили специално за празника.

 

Вътрешноградският транспорт тръгва от 6 Март

Линии №1 и №2 на вътрешноградския транспорт започват да се изпълняват от 06.03.2023 г.
Автобусна линия №1 ще се движи по маршрут - Гаров площад – ж.к. „Бузлуджа“ – ж.к. „Герена“ – кв. „Колуша“ – кв. „Могилата“ – Гаров площад
Автобусна линия №2 ще се движи по маршрут - Гаров площад – кв. „Могилата“ – кв. „Колуша“ – ж.к. „Герена“ – ж.к. „Бузлуджа“ – Гаров площад
Цената на билет е 1 лв, а цената на карта за един месец за всички линии от градския транспорт е 42,00 лв.

продължава>

 

3 контейнера за дрехи и обувки са поставени в Кюстендил

Моля, поставяйте текстилните продукти чисти и опаковани в торби и не изхвърляйте метал,хартия, битови отпадъци и стъкло, призовават от община Кюстендил
Днес бяха поставени три контейнера за  дрехи и обувки на следните локации:
-кв. „Запад“, „Добрич“ срещу  сградата на „Електроразпределителни мрежи Запад“ ;
- кв. „Бузлуджа“, ул.  „Гоце Делчев“ срещу футболното игрище,  под  бл. 97;

продължава>

 

ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ

На 3 март от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” Кюстендил ще се проведе Тържествен концерт по случай 145 години от Освобождението на България.
В програмата ще вземат участие състави и изпълнители от читалището: Театрална школа за деца с ръководител Цветелина Николова, Фолк Арт Формация с диригент Адела Харалампиева, Туристически хор „Осоговско ехо” с диригент Димитър Цветков и др.
Заповядайте да почетем заедно 3 март – най-значимата дата в българската история!


 

Концерт за Деня на самодееца и любителското художествено творчество

На 1 март 2023 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” Кюстендил ще се проведе концерт по случай Деня на самодееца и любителското художествено творчество. В програмата ще вземат участие състави и изпълнители от читалището.
От 1976 година датира празникът на читалищните дейци, на творците и изпълнителите на любителско творчество. Българското читалище е мястото, което съчетава културни ценности, талант и изкуство, създавано и разпространявано именно от самодейците – хората, които отдават време и сили за запазване на българските традиции, култура и дух.


 
Още статии...
Партньори