Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

11 жалби за съмнителни храни

В отдел „Контрол на храните" в Областна дирекция по безопасност на храните - Кюстендил са подадени 11 жалби от потребители за първите 6 месеца на годината. Те са били предимно за негодни за консумация храни, за неправилно съхранение на храни или за такива с органолептични изменения.

продължава>

 

Център за кариерно консултиране обслужва гражданите в Кюстендил

Вече трети месец в читалище “Братство 1869” гр. Кюстендил работи Център за кариерно консултиране. Той е по проект "Трансгранично сътрудничество и работа в мрежа чрез електронно обучение и кариерно развитие".

продължава>

 

На 04.07.2013 г. в читалище "Братство 1869" се проведе работна среща на екипа по проект „Трансгранично сътрудничество и работа в мрежа чрез електронно обучение и кариерно развитие".

Целта на срещата бе да се анализират постигнатите резултати от изминалия месец – юни, и да се разпределят дейностите и отговорностите по проекта за следващия месец - август, както и да се осигурят условия за ефективно ръководство на проекта и постигане на неговите цели.
На нея присъстваха Иван Андонов – председател на читалище „Братство 1869", Веселина Чочева – счетоводител, Милена Маркова – администратор и Орлин Балабанов – координатор на Център за кариерно развитие. 

„Планиране с акцент върху личността"

Фондация „Сийдър" сподели опита си в прилагането на иновативен подход за работа с деца и младежи пред 100 представители на публичния сектор, неправителствени организации и други заинтересовани страни. Това се случи на еднодневна заключителна конференция на Фондацията по проект „Участие на потребителите в процеса на вземане на решения - стъпка към пълна социална интеграция", която се проведе в София.

продължава>

 

КОНКУРС ЗА ЕСЕ „МОИТЕ ПРАВА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ”

 

 

Конкурсът е обявен от Информационен център Европа Директно – Кюстендил по повод „2013 - Европейската година на гражданите”. Насочен е към младите хора от област Кюстендил на възраст между 14 и 35 г., чиито есета трябва да представят личното мнение и виждане на участниците за техните права като европейски граждани.
Конкурсът има за цел да провокира философското и критично мислене на младите хора по темата, което да покаже от една страна до каква степен те познават своите права като граждани, умеят ли да ги търсят при нужда, и от друга - биха били нагледно средство на конкретни случаи на незачитане на нечии граждански права.
Есетата ще бъдат оценени от компетентно жури и първите 3 най-добри ще получат предметни награди от Европа Директно – Кюстендил.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 12 август – Международния ден на младежта.
Най-добрите 20 есета ще бъдат издадени в сборник.

продължава>

 
Още статии...
Партньори