Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

В Кюстендил разкриха гроб от римската епоха

Гроб от римската епоха е разкрил кюстендилският археолог Лидия Стайкова – Александрова дни преди да настъпи новата година. Специалистът обяснява, че находката е открита при извършването на спасителни археологически проучвания в двора на местната гимназия по селско стопанство, където през 1967 година научни работници открили тракийска кола с бронзови украси с изображения на божески персонажи – Херакъл, Дионис, Стримон, датирана в периода ІІ-ІІІ в.

продължава>

 

Хвърлянето на кръста на Богоявление - Йордановден в Кюстендил

Хвърлянето на кръста на Богоявление - Йордановден в Кюстендил ще бъде в 11, 00 ч., на река Банщица. Литийното шествие ще тръгне около 10, 45 ч., от храма "Свето Успение Богородично", съобщиха от Архиерейското наместничество.

продължава>

 

Еко-поход до Полска Скакавица

Туристически еко-поход до Полска Скакавица, организира туристическо дружество "Осогово". Походът ще започне на 06.01.2013 год., в 8,45 ч. от ж.п. гарата в Кюстендил. Преходът ще бъде с продължителност от 5 часа, съобщиха от дружество.

 

От 1 януари отоплението на газ поевтинява с 7,6 %

Цената на природният газ за битови потребители пада със 7,594% от 1 януари. Така за 1 куб.м газ кюстендилци ще плащат по 1,05 лв. Старата цена бе 1,14 лв. Цената за стопански потребители с равномерно потребление пада с 8,41%, за разход до 200 000 куб.м годишно и с 8,81% за разход до 5 млн. куб.м годишно.

продължава>

 

Тази година без сериозни травми в Спешния център

Няма пострадали от пиратки в Кюстендил и Дупница, по данни на Спешен център- Кюстендил. Имаме стандартна за посрещането на Нова година натовареност, без сериозни инциденти, коментира за Дарик директорът д- р Анелия Георгиева.

 
Още статии...
Партньори