Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Проект „Заедно в традициите и бъдещето”

Продължава реализацията на дейностите по проект „Заедно в традициите и бъдещето” финансиран по втората покана за проектни предложения по програмата за трансгранично сътрудничество България-Македония 2007-2013.

Партньори по проекта са ОУ „Св.св Кирил и Методий” - гр. Кюстендил,  училище „Никола Карев” - гр.Пробищип, Македония  и читалище „Братство - 1869” – Кюстендил.

В края на месец април предстои провеждането на тридневен лагер в гр. Кюстендил. По време на лагера участниците в клубовете по проекта ще имат възможност да изготвят съвместен концерт-спектакъл, който ще бъде представен пред кюстендилската общественост, а в последствие и пред жителите на гр. Пробищип. В лагера ще вземат  участие 80 ученика от гр. Кюстендил и гр. Пробищип.

 

 

 

Нова звезда на балканската музика

Забележителен концерт в рамките на Седемнадесетия международен конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов” – Кюстендил 2013 изнесе младият македонски китарист Дарко Багески. На 4 април в препълнената над 250 места концертна зала на читалище „Братство 1869” Дарко представи концертна програма, включваща произведения от Бариос Мангоре, Мауро Джулиани, Мерц, Йован Йовичич и др.

продължава>

 

Стартираха дейностите по проект „Заедно в традициите и бъдещето” финансиран по втората покана за проектни предложения по програмата за трансгранично сътрудничество България-Македония 2007-2013

Основната цел на проекта е да се създаде устойчиво и ползотворно сътрудничество между трансграничните партньори чрез осъществяване на дейности за опознаване и анализиране на културните ресурси в региона, приобщаване на младите хора към местните традиции и достижения и активиране усилията им за подобряване качеството на живот в родния край.

продължава>

 

Община Кюстендил търси началник отдел "Инвестиционно проектиране"

Община Кюстендил обявява конкурс за длъжността началник отдел „Инвестиционно проектиране и разрешаване на строителството" - Общинска администрация.

продължава>

 

Мартин Димитров с бронз от републиканското в Добри

Най-добрият лекоатлет на Кюстендил и клуб "Пауталия" през последните години, Мартин Димитров спечели бронзов медал от републиканското първенство по лека атлетика в Добрич.

продължава>

 
Още статии...
Партньори