Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

КЛАСИЧЕСКИ КОНЦЕРТ НА МУЗИКАНТИ ОТ САЩ И БЪЛГАРИЯ

На 19 май 2023 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще се проведе Класически концерт с участието на музиканти и преподаватели от САЩ и България.
Концертът е в рамките на десетото издание на Международната камерна музикална академия, която се организира от читалище „Братство 1869“ съвместно с Илинойски Уеслиън университет – САЩ и читалище „Пробуда 1961“.
В концертната програма участие ще вземат Илия Радославов – пиано, Росен Идеалов - кларинет, Лиса Нелсън - цигулка и виола, както и ученици и студенти от София, Кюстендил и САЩ.


 

Отборът на ЕГ „Д-р Петър Берон“ е победителят в областния кръг на 27-те Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“

В Кюстендил на стадион „Осогово“ се проведе областния кръг на състезанията. Участници бяха първенците от районния кръг на състезанията на МПО „Млад огнеборец“ – отборът на ЕГ „Д-р Петър Берон“, победител в районния етап на състезанията на община Кюстендил, отборът на СУ „Христо Ботев“, победител в районния етап на общ. Сапарева баня, и отборът на ОУ „Аверки Попстоянов“  победител в районния етап на състезанията на община Рила.
Участниците демонстрираха умения в 2 дисциплини – Бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 ч щафетно  бягане.
В оспорваната надпревара състезанието приключи със следните резултати: Първенци – отборът на ЕГ „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил, второ място за отбора на СУ „Хр. Ботев“ – Сапарева баня, трето място отвоюва отборът на ОУ „Аверки Попстоянов“.

продължава>

 

СТАРТИРА ДЕСЕТАТА МЕЖДУНАРОДНА КАМЕРНА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ

Десетото издание на Международната камерна музикална академия ще се проведе от 16 до 29 май 2023г. в гр. Кюстендил. Организатори са читалище „Братство 1869”, Илинойски Уеслиън университет – САЩ и читалище „Пробуда 1961” гр. Кюстендил. Изпълнителен директор е Иван Андонов, а програмен координатор – Лиса Нелсън.
Тази година участници са 15 студенти и преподаватели от САЩ, 30 ученици и студенти и 12 преподаватели от България.

продължава>

 

Европейска нощ на музеите в Кюстендил

За европейската нощ на музеите в Кюстендил утре  безплатно ще е  посещението на всички музейни експозиции от 10.00 ч. до 21.00 ч.

Археологическата експозиция в двора на музея ще приема посетители до полунощ.

Вход свободен в Художествена галерия "Вл. Димитров - Майстора" от 10:00 ч. до 24:00 ч.

продължава>

 

Лошото време отлага дамското рали "На високи токчета" за 28 Май

Поради обявени лоши метеорологични условия се отменя мероприятието- Дамско рали „На високи токчета“, което трябваше да се проведе от 11:00 ч. на 14.05.2023 г. на площад „Велбъжд“.
Официалното откриване на събитието ще бъде от 11:00 ч. на 28.05.2023 г. на площад „Велбъжд“.
Дамско рали „На високи токчета“ е състезание, на което могат да участват жени с личните си автомобили. Събитието е за дами любителки и се провежда в няколко етапа и в различни градове на България. Организатор на събитието е Спортен клуб по автомобилизъм Диамо.

продължава>

 
Още статии...
Партньори