Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Младежки тренинг

На 06-07.01.2022 г., ще се проведе вторият от двата тренинга с участието на 15 младежи от сформираната целева група по проект „Младите хора – посланици на толерантността” Договор № 25-00-51/25.11.2021.
Целта му е да се изгради толерантност, да се насърчи зачитането на правата на човека и демократичните принципи у участниците, които са основни елементи за борба с предразсъдъците, дискриминацията и различните форми на насилие сред младите хора.

продължава>

 

Новогодишна заря в Кюстендил няма да има

Новогодишна заря  в Кюстендил няма да има, заяви на сесията на Общински съвет Кюстендил кмета Петър Паунов .Решението е в резултат от призива на Фондация „Четири лапи", която обяви кампания „Посрещни Нова година без фойерверки".

продължава>

 

Изложба „От сръчните ръце на Кюстендилката”

На 22.12.2021 г. от 17:00 ч. в салоните на читалище „Братство 1869” Кюстендил ще бъде открита Коледна изложба „От сръчните ръце на Кюстендилката”. В навечерието на коледните и новогодишни празници, изложбата представя таланта на самодейки и общественички от нашия град, които създават красиви плетени дантели на една кука, гайтани, бродирани карета, покривки и гоблени. 

продължава>

 

Моята Коледа 2021

Читалище „Пробуда 1961” гр. Кюстендил обявява резултатите от конкурса „Моята коледа 2021“, който се проведе в пет направления – картина, картичка, сурвачка, сувенир и маска.
В тазгодишното шестнадесето издание се включиха над 719 участника от детски градини и училища от областите Кюстендил, Бургас, София, Перник, Плевен, Видин, Русе, Шумен, Пазарджик, Сливен, Ямбол, Стара Загора и др. разделени в четири възрастови категории.

продължава>

 

Подарък за читалище "Братство 1869"

Известният кюстендилски художник Иван Пенев подари на читалище „Братство 1869“ едно от своите платна – картина на Манастира „Св. Йоаким Осоговски“.  Дарението е знак на уважение и признателност от страна на твореца към читалището и неговото ръководство, където преподава в един от курсовете по изобразително изкуство и през годините е подготвил десетки кандидат-студенти.

продължава>

 
Още статии...
Партньори