Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Община Кюстендил възстановява автобусна линия №13 по направление Кюстендил – Трите буки

От 24.04.2021 г. Община Кюстендил възстановява автобусна линия №13 по направление Кюстендил – Трите буки.
Часовете на тръгване ще бъдат всяка събота в следния график:

Кюстендил – Трите буки: 07:30 ч.; 15:30 ч.                
Трите буки – Кюстендил: 08:30 ч.; 16:30 ч.

Спирки по маршрута: Автогара Кюстендил, ул. „Шести септември”, Секвоя, Пазара, Ильо войвода, разклон Герена, Лозята, разклон Чешмето, Богослов1, Богослов2, х. „Иглика”, Студен кладенец, Памука, х. „Осогово”, х. „Трите буки”. Цената на билета е 2.70 лв.
По този начин ще се осигури директна и бърза връзка на туристи и гости на града до туристически забележителности в Осоговската планина, свързвайки град Кюстендил с места за настаняване и атракции, до които в момента не  можеше  да се стигне с обществен транспорт.

Източник:dnews.bg
 

145-годишнината от Априлското въстание бе отбелязана в Кюстендил

С едноминутно мълчание и падане на колене присъстващите почетоха паметта на падналите за свободата на Родината.
Венци и цветя на паметника  „Булаир”  поднесоха представители на областна администрация, кметът Петър Паунов, зам.-кметовете Росица Плачкова, Надя Каратова, Радмила Рангелова и Светослав Василев, зам.-председателят на Общински съвет – Кюстендил и общински съветници, представители на Кюстендилска Духовна околия, политически партии, граждани, граждански организации и сдружения.

продължава>

 

Класически концерт

На 21.04.2021 г., сряда от 18:00 ч. В Голямата зала на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще се проведе Концерт на Велина Петкова – цигулка  и японския пианист Юске Хосака. Музикалното събитие е по повод 140 години от рождението на големия композитор Бела Барток. В програмата ще прозвучат Концерт за цигулка №1 от Барток, Елегия от Г. Катуар и др.

Входът за музикалното събитие е свободен и с него се поставя началото на поредицата от музикални събития, организирани от читалището и посветени на предстоящите Великденски празници.
 

Наградиха победителите в конкурса „Красотата на гората“ организиран от РДГ - Кюстендил

Талантливи деца изпратиха близо 60 прекрасни рисунки и фотографии, с които участваха в конкурса „Красотата на гората“. Конкурсът беше организиран от Регионална дирекция по горите - Кюстендил по повод „Седмица на гората - 2021“. Инж. Димитър Здравков, заместник-директор на РДГ – Кюстендил връчи наградите на авторите на отличените творби. Той благодари на участниците за чудесните рисунки и фотографии и пожела на малките художници да продължат да творят, да обичат и пазят нашите красиви гори и природа.

продължава>

 

Община Кюстендил започна записването на желаещи да добиват строителна дървесина и дърва за огрев за собствени нужди

От днес 13.04.2021 г. Община Кюстендил започва записване на лица с постоянен адрес в гр. Кюстендил, желаещи да добиват строителна дървесина и дърва за огрев за собствени нужди без право на продажба от общинските и държавните гори съгласно чл.111, ал.5 и 6 от Закона за горите, за отоплителен сезон 2021/2022 год. до 10.05.2021 год.
Максималното количество дърва за огрев е до 10 пространствени кубически метра иглолистни или широколистни.
Във връзка с въведеното извънредно положение и в интерес на гражданите, записването ще се извършва дистанционно.

продължава>

 
Още статии...
Партньори