Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Фотоизложба на тема „Негативното влияние на човека върху околната среда”

На 05.10.2012 г. от 11.00 ч. в салоните на читалище „Братство 1869” се откри фотоизложба на тема „Негативното влияние на човека върху околната среда” по проект "Да се движим, да почистим, да се забавляваме", реализиращ се с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”.

продължава>

 

Eко-поход под мотото „Здраве за всички”

 

На 04.10.2012 г. доброволци от МОС-КН взеха участие в Eко-поход под мотото „Здраве за всички” с маршрут гр. Кюстендил – връх Руен – гр.Кюстендил.

продължава>

 

Семинар „Ролята на човека за опазване на околната среда”

В периода 24-25 септември 2012 г. се проведе семинар на тема „Ролята на човека за опазване на околната среда”, по проект "Да се движим, да почистим, да се забавляваме".
В него се включиха 20 младежи доброволци от читалище “Братство 1869”, Сдружение “Ларго” и др.
На семинара бяха представени презентации, свързани с ролята и намесата на човека в природните процеси, последствията за човечеството и бъдещите поколения от замърсяването на околната среда, опазването на околната среда като един от главните приоритети на ЕС, замърсяването и унищожаването на природата.

продължава>

 

Близо 6000 искат помощи за отопление в Кюстендилско

По-голямата част от хората, които са подали молби за помощи за отопление ги предпочитат в пари, а не във вид на твърдо гориво. 5 759 са подадените молби за целевата помощ в Кюстендилска област до момента, като 4 140 от тях искат да получат по сметките си сумата от 328, 60 лв.

продължава>

 

По над 400 деца, на 5 и 6 години в предучилищните групи

418 деца на 5 години и 457 на 6 години започват задължителната си предучилищна подготовка в община Кюстендил. По-голямата част от тях са в детските градини, където има сформирани 33 групи и половина в целодневна форма на обучение, каза началникът на отдел "Образование"  Нели Петкова.  Във всички детски градини има предучилищни групи, като 5-годишните са 382, а 6-годишните - 346.

продължава>

 
Още статии...
Партньори