Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

По-големи таксите в детските градини и купоните за храна през 2013 г.

   Таксата за детските градини и купона за храна в детските кухни се увеличиха, с дата 1- ви януари. Причината е тяхната обвързаност с минималната работна заплата, която стана 310 лв.
   Родителите от община Кюстендил ще плащат по 46, 50 лв. такса за пълен месец посещения в детска градина или с 3 лв. повече, спрямо 2012 година. Таксата е 15% от минималната работна заплата.

продължава>

 

В Кюстендил започва реализацията на проект "Доброволческа акция “Прочети книга"

  От 20.01.2013 г. Сдружение “Младежки общински съвет – Кюстендил” започва реализацията на дейностите по проект „Доброволческа акция “Прочети книга”, по Национална програма за младежта (2011 – 2015), подпрограмата „Младежко доброволчество и участие в доброволчески дейности”. Основна цел на проекта е повишаване знанието, уменията и опита на младежите в сферата на доброволчеството, както и осъзнаване на ползите и положителното влияние на младите хора от включването им в различни доброволчески инициативи.

продължава>

 

В Кюстендил разкриха гроб от римската епоха

Гроб от римската епоха е разкрил кюстендилският археолог Лидия Стайкова – Александрова дни преди да настъпи новата година. Специалистът обяснява, че находката е открита при извършването на спасителни археологически проучвания в двора на местната гимназия по селско стопанство, където през 1967 година научни работници открили тракийска кола с бронзови украси с изображения на божески персонажи – Херакъл, Дионис, Стримон, датирана в периода ІІ-ІІІ в.

продължава>

 

Хвърлянето на кръста на Богоявление - Йордановден в Кюстендил

Хвърлянето на кръста на Богоявление - Йордановден в Кюстендил ще бъде в 11, 00 ч., на река Банщица. Литийното шествие ще тръгне около 10, 45 ч., от храма "Свето Успение Богородично", съобщиха от Архиерейското наместничество.

продължава>

 

Еко-поход до Полска Скакавица

Туристически еко-поход до Полска Скакавица, организира туристическо дружество "Осогово". Походът ще започне на 06.01.2013 год., в 8,45 ч. от ж.п. гарата в Кюстендил. Преходът ще бъде с продължителност от 5 часа, съобщиха от дружество.

 
Още статии...
Партньори