Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

"АСТИБО ФЕСТ" 2023

На 16 и 17 септември Вокална формация "Неразделни" взе участие в 6-тия Международен фестивал на камерните хорове "АСТИБО ФЕСТ" в гр. Щип, Северна Македония. В музикалния празник се представиха 5 хора - "Вардар" от Скопие, Градски хор Щип, Женски камерен хор от

продължава>

 

СВветослав Василев временно ще изпълнява длъжността кмет на община Кюстендил

Кметът Паунов: Цената на офертата за е спирковите навеси e 13 929 лв., разделена на 21 -броят на спирките -14 949 лева без ДДС сумата е за всяка отделна спирка.
ОБС Кюстендил със свое решение избра за временно изпълняващ длъжността кмет на община Кюстендил-секретаря Светослав Василев. Бяха определени и 13 кметски наместници, които ще изпълняват длъжността кмет на кметство, за времето от края на мандат 2019 /2023, до началото на полагането на клетвата от новите общински съветници.
Решено беше изпълняващия кмет на Община Кюстендил да получи 500 лева допълнително възнаграждение, кметските наместници, които ще бъдат кметове на кметства -400 лева.

продължава>

 

Повече от 200 земеделски производители от кюстендилско с техника протестираха срещу вноса на украинското ГМО зърно

Вчера (18.09), преди обяд на пътя от с. Ябълково за София, повече от 200 земеделски производители от кюстендилско с техника протестираха срещу вноса на украинско ГМО зърно, предаде репортер на „Кубер прес“. За безопасното и безинцидентно протичане на протестните действия  се грижеха органите на реда.
Занимаващия се със земеделие от 22 години Павел Иванов в изявление пред медии, каза-че основната причина за протеста е отмяната за внос на зърнени култури от Украйна. На фона на изключително лошата стопанска година, занижените добиви, ниските цени – води целия бранш към фалит.

продължава>

 

Частица от Св.Кръст Господен пристига в Кюстендил на 13.09 /сряда/ в 17:40ч.

На 13.09 и 14.09.23г.,в митрополитски храм "Успение Богородично" ще бъде посрещната частица от Св. Кръст Господен,която се съхранява в ставропигиалния Бачковски манастир "Успение Богородично".
Светинята ще бъде донесена от игумена на Бачковската Св.Обител,по повод празника Въздвижение на Честния Кръст Господен- Кръстовден,за благословение на жителите на гр. Кюстендил и населените места в духовната околия.
ПРОГРАМА:
13-ти септември /сряда/
17:40ч. пл. Велбъжд, "Арката"

продължава>

 

Кметът Петър Паунов и председателят на ОБС Иван Андонов наградиха победителите от ДП по стрелба с лък за хора със зрителни увреждания

С церемония по награждаването на победителите завърши Държавното първенство по стрелба с лък за хора със зрителни увреждания 2023 г., което се проведе в Кюстендил в периода от 8 до 10-ти септември 2023 г.,съобщава социалната страница на Спортен клуб на хора с увреждания „Пауталия-2005“.
Състезателите на СКХЗУ "Пауталия спорт - 2005" Кюстендил се представиха достойно и спечелиха два сребърни медала в категория Б1 - Борислав Лазаров при мъжете и Росица Иванова при жените. Динко Даскалов остана пети, а Стефанка Янкова седма в по-трудната категория на хората с нулево зрение.

продължава>

 
Още статии...
Партньори