Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Пролетен концерт

На 16 март 2023 г. /четвъртък/ от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” ще се проведе Пролетен концерт на ученици от Детската музикална школа към читалището. В програмата ще вземат участие възпитаниците от класа по пиано и поп пеене с преподавател Жана Райнова и класа по цигулка с преподавател Велина Петкова.
Младите таланти са на възраст от 4 до 16 години и ще изпълнят класически и популярни произведения, както и любими детски забавни песни и световни поп хитове.

 

Конкурс за рисунка на тема „С четка в ръка да посрещнем пролетта“

Компетентно жури ще оцени творбите и ще присъди награди за първо, второ и трето място във всяка възрастова група. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в началото на месец април
Народно читалище "Зора 1858", гр. Дупница обяви конкурс за детска рисунка на тема „С четка в ръка да посрещнем пролетта“.

В конкурса могат да участват деца на възраст от 7 до 14 години. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи:
- първа възрастова група – 7-10 години;
- втора възрастова група – 11-14 години.
Конкурсът е индивидуален. Колективни рисунки не се приемат. Условие е творбите да не са представяни в други конкурси. Всеки участник може да се включи с до 2 (две) рисунки, размер А3 (35x50), като може да се използва свободно избрана техника.

продължава>

 

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ И ЕКОПАК СТАРТИРАТ „ГРАДСКА РЕЦИКЛИАДА“

Кампанията се провежда под мотото: „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове - Спаси живот!“ и има за цел 70% увеличение на събраните рециклируеми отпадъци.
Община Кюстендил и Екопак България започват съвместна кампания „Градска рециклиада“, с мисията да спасят стотици тонове отпадъци от природата и да осигурят животоспасяваща първа помощ при внезапен сърдечен арест. Това е най-мащабната и първа по рода си подобна инициатива, която се провежда в 14 общини в България от март до декември 2023 г. под мотото: „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове - Спаси живот!“

продължава>

 

Кюстендил тържествено отбеляза 80- та годишнина от спасяването на българските евреи

Кюстендил тържествено отбеляза 80- та  годишнина от спасяването на българските евреи
Венци и цветя на паметника на Димитър Пешев бяха поднесени от  представители на местната и държавната власт, църквата, организацията на евреите "Шалом" в България, политически партии, граждани и граждански организации.
Почетни гости  бяха Гълъб Донев – министър председател на Република България,  Костадин Коджабашев – зам. министър на външните работи на Република България, инж. Александър Пандурски- областен управител на Област Кюстендил, Иван Андонов- председател на Общински съвет Кюстендил.

продължава>

 

РДГ Кюстендил обявява конкурс за рисунка на тема “Обичам гората и нейните обитатели“

Конкурсът  е  посветен на предстоящата „Седмица на гората 2023 година"
Регионална дирекция по горите-Кюстендил, обявява конкурс за рисунка  на тема “Обичам гората и нейните обитатели“. Конкурсът  е  посветен на предстоящата „Седмица на гората 2023 година“ (от 3-ти до 9-ти Април 2023г.) и има за цел да даде възможност на ученици от основните и средни училища на територията на Област Кюстендил и Перник  да проявят въображение и да представят своята визия за  красотата на българската гора и нейните обитатели.

продължава>

 
Още статии...
Партньори