Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

НА 2-РИ ЮНИ КЮСТЕНДИЛ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПАМЕТТА НА БОТЕВ

Кюстендил отбеляза 148 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета
Дълбок поклон пред паметта на загиналите за нашата свобода! Да живее България!
С вой на сирени и едноминутно мълчание в Кюстендил започна тържественото честване на Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.
Венци и цветя на паметника „Булаир“ поднесоха областният управител инж. Александър Пандурски, зам. - областният Георги Джоглев, кметът инж. Огнян Атанасов, председателят на Общински съвет Димитър Велинов, зам. - кметът Кристиян Иванчов, представители на Архиерейско наместничество Кюстендил, общински съветници, представители на политически партии и организации, граждани.

продължава>

 

Шампиони на България по спортни танци, станаха възпитаниците на Спортен клуб "Пауталия" - Кюстендил

Калоян Спасов и Ния Крумова са новите шампиони на България по спортни танци,в категория до 21 години, многобой. Те се състезават от СК "Пауталия" към читалище "Братство", с ръководител г-жа Петя Димитрова. Ния и Калоян са състезателна двойка от края на миналата година и вече успяха да извоюват национална титла за кюстендилския спортен клуб!
"Ния е шампион на България, гордост за мен, гордост за Кюстендил и огромни благодарности към Читалище Братство Кюстендил и Иван Андонов за това, че ми дадоха възможността да създам клуб и да я открия! Благодаря ви! " - заяви след края на държавното първенство, развалнуваната им ръководителка г-жа Петя Димитрова!

продължава>

 

ТАНЯ НАЙДЕНОВА СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА ИЗКУСТВО 2024!

На 1 юли на официална церемония в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ бе тържествено отбелязана 155 годишнината на читалището и бяха връчени Годишните награди за изкуство за 2024 г.! Инициативата се провежда за трета поредна година и целта й е да отличи най-добрите изпълнители и преподаватели в различните школи и състави.
Награди в различните категории получиха:
- Лъчезара Иванова - за най-малък ученик в Детската музикална школа – на 5 г., от класа по цигулка с преподавател Велина Петкова.
- Яница Стойнева – китара, преподавател Евгени Арсов
- Любомира Симеонова - поп пеене, преподавател Жана Райнова

продължава>

 

ВИЖТЕ ПОБЕДИТЕЛИТЕ от ОСЕМНАДЕСЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „Биньо Иванов”- Кюстендил, 2024

Официалното награждаване на лауреатите от Националния литературен конкурс "БИНЬО ИВАНОВ" 2024, се проведе вчера - 31.05 в Голямата зала на Читалище Братство Кюстендил
ВИДЕО от събитието можете да ГЛЕДАТЕ ТУК:

На церемонията по награждаването на Осемнадесетия национален литературен конкурс "Биньо Иванов" 2024, официални гости бяха кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, зам. кметът г-н Кристиян Иванчов, директорът на отдел "Култура и духовно развитие"- Емануела Дюлгерска, както и директорът на Регионалната библиотека г-жа София Пейчева, синът на Биньо Иванов - Димитър Бинев, Председателят на читалище "Асклепион" - г-жа Виолета Атанасова и др.

продължава>

 

КРИСИЯ ТОДОРОВА на 1-ВИ ЮНИ в Кюстендил, по повод ДЕНЯ НА ДЕТЕТО

На 1-ви юни от 11:00ч. в парка пред Драматичния театър в града ще започне празничната програма, по повод Международния ден на детето. В нея са включени музикална програма, спортни игри, танци, арт работилници и ателиета, а за всички малчугани ще бъде изнесена и театралната постановка „Феята от захарницата“.

продължава>

 
Още статии...
Партньори