Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

ДАРИ КНИГА ЗА БЪЛГАРСКО ЧИТАЛИЩЕ

На 30 май 2022 г. от 10:00 до 15:00 ч. пред читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще се проведе инициативата „Дари книга за българско читалище“, която се организира от Училища ЕВРОПА, Съюза на народните читалища и читалище „Братство 1869“. Целта на кампанията е да научи децата да дават, да обичат българската книжнина и българските читалища.
Всяко дете, което иска да се включи в инициативата, може да избере нова и хубава книга, която е прочело и да я сподели с други деца като я дари на читалището в своя град.
Организаторите са подготвили много изненади и подаръци от Училища Европа и българските и международни партньори, а всяко дете ще получи сертификат за дарителство.

 

Национален литературен конкурс "Биньо Иванов" 2022 - наградени


Организационният комитет на Национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” – Кюстендил, 2022 има удоволствието да обяви резултатите от неговото шестнадесето издание. В анонимната надпревара тази година заявиха участие 216 поети с 610 стихотворения. Жури в състав: председател: Димитър Христов – поет и членове: Атанас Капралов – директор на Националния литературен музей – София и Георги Славчев – кюстендилски поет, писател и философ, определи следните награди:

продължава>

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми дейци на просветата и културата,
Сърдечно Ви поздравявам по случай 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
24 май е празник на духовното извисяване, на стремежа за усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата.
24 май е денят, който всеки от нас свързва с образованието, науката, творчеството, съзиданието и духовността.
Това е денят, в който всеки българин отправя благодарност към своите учители, към творците, към хората на духа и просветлението. Благодарност към хората, които са градили и градят днес устоите на нацията, даващи идентичност на съвремието, крепящи българщината, съхранявайки родния език и възпитавайки бъдещите поколения.

продължава>

 

Изложба по повод 24 май

В навечерието на един от най-големите и обичани български празници 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, бе открита изложба на ученици от курса по изобразително изкуство към читалище „Пробуда 1961” гр. Кюстендил.
Изложбата включва 35 рисунки, които изобразяват буквите от глаголицата, изписани с помощта на туш и перо, рисуване на цветни букви и изображения на портрети на светите братя Кирил и Методий.

продължава>

 

ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ НА ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869” ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

На 23 май 2022 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” ще се проведе Тържествен концерт по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
В концертната програма участие ще вземат Туристически хор „Осоговско ехо“ с диригент Димитър Цветков, Музикална компания „Пей сърце“ с ръководител Ани Стойнева, Квартет „Хармониум“ с ръководител Росица Иванова, както и ученици от Детската музикална школа към читалището - класове пиано, китара и акордеон с преподаватели Красимира Матуска, Евгени Арсов и Любомир Борисов.

продължава>

 
Още статии...
Партньори