Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Международна изява на млади таланти от Кюстендил

На 29.03.2024 г. ученици от детската музикална школа към читалище „Братство 1869“ Кюстендил взеха участие в съвместен концерт „Музиката е мостът, който ни свързва“ в гр. Пирот, Република Сърбия. Трансграничната инициатива бе по покана на Директорът на Музикално училище „Д-р Драгутин Гостушки“ г-жа Мария Миялкович. В концерта взеха участие ученици от класовете по пиано с преподавател Красимира Матуска, цигулка – с преподавател Роза Мирчева, кларинет – с преподавател Костадин Нейков, акордеон – с преподавател Любомир Борисов, Фолк Арт Формация с диригент Адела Харалампиева.

продължава>

 

Община Кюстендил съфинансира проект на "Кюстендилска вода"

Община Кюстендил съфинансира проект на "Кюстендилска вода", с цел по-добър живот за кюстендилци:
Инж. Огнян Атанасов: Във връзка със зачестилите аварии по ул. “Петър Ников” община Кюстендил ще закупи материалите, необходими за подмяна на 350 метра трасе, а „Кюстендилска вода“ ЕООД ще осигури механизация и труд, за да бъде подменено трасето и решен проблема с водоснабдяването на кв. „Запад“.
Кметът на Кюстендил посочи, че това е добрият вариант, по който могат да си съдействат двете институции:

продължава>

 

ЕРМ Запад обезопаси за птиците 508 стълба и монтира 103 щъркелови гнезда в област Кюстендил

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил за периода 2018 г. –  2023 г.
Това стана ясно на събитие в гр. Дупница, където на 28 март компанията представи напредъка си по изпълнение на два проекта („Живот за птиците“ и „Безопасен полет за птиците на Дунав“).
Те са съфинансирани по програма LIFE и се изпълняват съвместно с Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

продължава>

 

Община Кюстендил взе участие в първата Национална среща на организациите на екскурзоводите в България

Форумът се проведе в София и събра ръководствата на екскурзоводски сдружения от страната, представители на централната власт, общини и институции, които дискутираха предизвикателствата пред професията и възможни мерки за тяхното преодоляване.

продължава>

 

РЗИ Кюстендил предупреждава за повишен риск от заразяване с малария

Във връзка с настъпването на потенциалния малариен сезон, който в нашата страна е от април до октомври, се повишава рискът за заразяване на специфичните преносители на малария (комарите от род Anopheles) и възникването на местни случаи на малария.

продължава>

 
Още статии...
Партньори