Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Младите хора – посланици на толерантността

През месеците декември 2021 г. и януари 2022 г. се проведоха първото и второто обучение за младежи, част от проект „Младите хора – посланици на толерантността”. Проектът се реализира от Сдружение „Младежки общински съвет - Кюстендил” и е финансиран от Национална програма за младежта (2021 – 2025), Министерство на младежта и спорта.

продължава>

 

Община Кюстендил пуска автобусна линия всяка събота до Осоговската планина

От утре (08.01.2022 г.) курсовете по автобусната линия до ски пистите и хотел Руен в Осоговската планина ще се изпълняват всяка събота със следното маршрутно разписание:
От автогара Кюстендил: 09:00 часа и 15:05 часа
От хотел Руен: 10:00 часа и 16:00 часа
Спирките по маршрута в града са: автогара, ул. “Шести септември”, ул. “Отец Паисий”, ДЗИ, пазара, Ильо Войвода, МБАЛ “Д-р Никола Василиев” и ж.к Герена, информират от община Кюстендил.

продължава>

 

37- годишният Виктор Якимов хвана Богоявленския кръст в река Банщица

37- годишният Виктор Якимов от Кюстендил хвана Богоявленския кръст във водите на река Банщица. 12 мъже участваха в ритуала тази година.,За първи път тази година всичките бяха облечени в еднакви блузи , на които е изобразено Кръщение Господне.Тениските са осигурени от община Кюстендил.
Виктор през нощта е сънувал , че ще хване Богоявленския кръст.Той пожела на всички кюстендилци здраве и късмет.

продължава>

 

Форум свързан с цирковото изкуство ще се проведе в Кюстендил

Форум „Изкуство в Изкуството“ ще се проведе в Кюстендил. Той се организира от кюстендилският цирков артист Християн Паунов и Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“. Форумът ще се проведе от 12 до 14 януари.
„По време на форума ще може да се разгледа изложба свързана с цирковото изкуство, ще бъдат представени и две книги на Християн свързани с това изкуство. Освен това при заявени групи от деца ще бъдат направени и демонстрации. Проявата е част от спечелен от Християн  проект пред национален фонд Култура“, заяви за Дарик директорът на библиотеката София Пейчева.

продължава>

 

Без промяна остава такса битови отпадъци в община Кюстендил

Без промяна остава такса битови отпадъци в община Кюстендил през 2022 г., реши Общински съвет.
Таксата за битове отпадъци на територията на град Кюстендил остава 1,4 промила върху данъчната оценка, а извън територията на град Кюстендил 2 промила.

продължава>

 
Още статии...
Партньори