Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Изтече срокът за участие в Националния литературен конкурс “Биньо Иванов” 2021

Изтече крайният срок за участие в петнадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо  Иванов” - Кюстендил, 2021, чиито организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869. Литературният конкурс е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.  В него могат да участват автори от цялата страна.
Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

продължава>

 

Автокино на площад Велбъжд в Кюстендил

Община Кюстендил организира безплатни прожекции на любими български филми, които ще зарадват киноманите в двете поредни вечери. Две водещи български заглавия ще бъдат излъчени на 14 и 15 май на пл. „Велбъжд“
Събитията са с начален час 21:00 часа, а зрителите ще имат възможността да паркират своите автомобили от 20:00 часа. За улеснение е осигурен специален екип на място, който ще определя разположението на автомобилите така, че всеки да може да се наслади на прожекцията необезпокоявано и с ясна видимост към специално монтиран за целта екран.

продължава>

 

Мерки за безопасност по време на Великденските празници

Служители на РДПБЗН – Кюстендил, провериха 55 черкви и манастири в областта за спазване на пожарната безопасност и недопускане на инциденти. Не са констатирани нарушения на правилата и нормите, дадени са указания на църковните служители за ограничаване предпоставките за възникване на пожари.
На 01 срещу 02.05.2021 г. е осигурено дежурство от служители на РДПБЗН – Кюстендил, които да следят за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност в православните храмове.
РДПБЗН апелира към гражданите за повишено внимание и за спазването на основните правила за пожарна безопасност, както и за спазване на противоепидемичните правила за ограничаване на разпространението на COVID-19.

продължава>

 

Безплатни очни прегледи за деца и възрастни в Кюстендил

Нa 11 май 2021 г. (вторник) в гр. Кюстендил ще се проведат безплатни очни прегледи за деца и възрастни в рамките на инициативата "Зрението е всичко! Прегледай се!”.
Прегледите ще се извършват в Център за работа с деца на улицата, на адрес ул. „Власина“ № 3, като е необходимо предварително записване на желаещите на телефон 0882-885-130 и 0889-92-60-96,  от 08:00 часа до 17:00 часа (в работните дни).

продължава>

 

Великденска изложба

На 26.04.2021 в читалище „Братство 1869” бе открита великденска изложба на класа по изобразително изкуство с преподавател Людмила Христова и доброволци към читалището. Официално бе открита и великденската украса, подредена в салоните и залите на читалището, както и информационни табла, представящи традициите, обичаите и елементите, свързани с празника.

 
Още статии...
Партньори