Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

ТРЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН КОЛЕДЕН ХОРОВ ФЕСТИВАЛ

След двегодишно прекъсване - на 9 декември 2022 г. от 17:30 часа в Голямата зала на читалище „Братство 1869” ще се проведе Трети международен коледен хоров фестивал. Организатор е читалище „Братство 1869”, а в новото издание ще вземат участие  Градски хор – Щип, Р. С. Македония, Туристически хор „Осоговско ехо” гр. Кюстендил, Вокална формация „Неразделни”, Смесен хор „Братство”, Музикална компания „Пей сърце”, Вокално-инструментална група „Елеганс” и др.

продължава>

 

Доброволци получиха грамоти от кмета на Кюстендил


По повод Международния ден на доброволеца, кметът  на Община Кюстендил Петър Паунов  връчи от името на Общински съвет по наркотични вещества и Община Кюстендил грамоти  на 9 отличили се ученика.
Младите доброволци получили грамоти са:
Божидара Крумова 11„а" клас ПМГ „Проф. Емануил Иванов”
Мария Банова 8„а“ „клас ПМГ” Проф. Емануил Иванов”
Йоана Венева 11„г” клас ПМГ „Проф. Емануил Иванов”
Мадлен Манова 12,,а“ клас ЕГ „Д-р Петър Берон"

продължава>

 

Концерт „Картини от България и света”

На 8 декември 2022 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще се проведе концерт „Картини от България и света” на Велина Петкова - цигулка и Юске Хосака – пиано – докторанти от НМА "Проф. Панчо Владигеров" – София.
В програмата са включени произведения от Англия, Германия, Унгария, Полша, България, Украйна, Русия, Япония.

Събитието се организира и ще бъде реализирано с финансовата подкрепа на Национален Фонд “Култура” по програма “Творчески стипендии”.

продължава>

 

ИЗЛОЖБА ОТ ФОНДА НА ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869"

На 6 декември 2022 г. от 17:30 ч. ще бъде открита изложба от картини от фонда на читалище „Братство 1869".
Ще бъдат изложени творби на кюстендилските художници Ценка Бакърджиева, Свилен Блажев, Иван Пенев, Кирил Иванов, Георги Алайков, Димитър Костадинов, Асен Ушев, Румен Саздов, Живко Грозданов и други.

продължава>

 

ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869“ ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА

На 5 декември 2022 г. от 11:00 ч. в читалище „Братство 1869“ Кюстендил ще бъде открита Фотоизложба, посветена на Международния ден на доброволеца. Изложбата включва снимки от доброволческите дейности, реализирани в читалището от доброволци от Северна Македония, Турция и др. в рамките на Европейската доброволческа служба на Програма „Еразъм+".

продължава>

 
Още статии...
Партньори