Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Концерт на възпитаниците на читалище „Братство 1869”

На 22 юни 2021 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” ще се проведе Концерт на ученици от Детската музикална школа - класовете по пиано и поп с преподавател Жана Райнова. Ще прозвучат песни и класически музикални произведения от български и чуждестранни автори. През учебната година възпитаниците на Жана Райнова спечелиха множество престижни награди от различни национални и международни музикални конкурси.

 

Община Кюстендил обяви процедура за набиране на проектни идеи за финансиране от Общински фонд за подкрепа на местни инициативи

Община Кюстендил обяви процедура за набиране на проектни идеи за финансиране от Общински фонд за подкрепа на местни инициативи към Община Кюстендил. Крайният срок за подаване на проектни идеи/инициативи е 15.07.2021г. Общият размер на средствата в рамките на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи е 90000 лв. За отделните проекти, които могат да бъдат финансирани в рамките на предвидения финансов ресурс по схемата, важат следните размери на минималната и максималната стойност:
минимална сума на финансова помощ: 1 000 лв. с ДДС.
• максимална сума на финансова помощ: 5 000 лв. с ДДС.
• Бенефициентите с проектни предложения с искане за БФП на стойност до 2000 лв. с ДДС, осигурят нефинансов принос /доброволен труд/ към изпълнение на проектните инициативи.

продължава>

 

Олга Борисова, Дара, Рафи и Свет Радославов са в програмата на „Празника на черешата 2021“

Програмата се открива на 25 юни с художествен пърформанс и концерт на певицата Дара и цигуларя Свет Радославов
БТА и община Кюстендил подписаха днес споразумение за популяризиране на един от емблематичните празници наБългария - "Празника на черешата"

Съгласно закона за БТА, националната информационна агенция трябва, да популяризира националните традиции на България, освен националната култура, така че, по този начин ние изпълняваме и закона, каза генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

продължава>

 

На 1.00 лв. за килограм изкупуват късните череши в Кюстендил

Кампанията по изкупуване на късни череши започна в Кюстендил.Цената за килограм плод е 1.00 лв.
„Кампанията закъсня заради лошото врем и ще продължи не повече от две седмици, очакваме да е много интензивна.Черешовата реколта е по- слаба от миналата година”, коментират изкупвачи.
100 полицаи  участват в охраната по време на черешовата кампания в Кюстендилско. Предвижда се да бъдат изградени и две КПП-та на ключови места  в региона. Едното ще бъде в село Коняво, а другото в Драговищица. В охраната ще участват служители на ОД на МВР, Гранична полиция и дирекция „Жандармерия“.

продължава>

 

Клавирен концерт на Тодор Петров в читалище Братство

На 16 юни 2021 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” ще се проведе клавирен концерт на Тодор Петров. В програмата ще прозвучат произведения от Бетовен, Дреслер и Диабели. Солистът Тодор Петров е пианист с изключително богата биография, репертоар и интереси към виртуозната класическа и съвременна музика от европейски композитори от всички националности и поколения.

продължава>

 
Още статии...
Партньори