Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Музикална седмица в читалище „Пробуда”

На 9 август 2022 г. възпитаниците на ДГ ”Слънце” - група „Калинка” и група „Слънце” с преподаватели г-жа Тони Васева и г-жа Станислава Маджова посетиха читалище „Пробуда”.
Целта на събитието бе, децата да се запознаят с историята и произхода на  различните видове музикални инструменти и да продължат съхранението на  нашето културно наследство.

продължава>

 

МУЗИКАЛЕН ЧЕТВЪРТЪК

На 11.08.2022 г. от 18:30 ч. в парка пред читалище „Братство 1869”, гр. Кюстендил ще се проведе концерт на Никола Стамболийски – хармоника.
Инициативата е част от лятната културно-развлекателна програма „Музикален четвъртък”. Целта й е обогатяване на културния живот и създаване на условия за културни развлечения на гражданите и гостите на гр. Кюстендил в почивните летни месеци, което ще доведе до утвърждаването на града ни като водещ културен и туристически център в страната.

продължава>

 

Възпитаници на читалище „Братство“ триумфират на музикалните сцени

Живко Златанов, ученик от класа по поп пеене с преподавател г-жа Жана Райнова завоюва  II място в категория "Песен на роден език" и III място в категория "Поп и джаз" на Международния конкурс за вокално и танцово изкуство "Бъди звезда", провел се в гр. Варна.

Максимилиан Янков, възпитаник на класа по цигулка с преподавател г-жа Роза Мирчева завоюва първа награда в Четвърти Международен музикален конкурс за изпълнители в рамките на Трявна Арт Фестивал. Младият цигулар взе участие и в майсторски клас при Христофор Маринов.

продължава>

 

Състави от читалище "Братство 1869" завладяха публиката на "Босилеградско краище пее и танцува"

Фолклорна формация „Струмски полъх” и Детска фолклорна група „Трепетлика” с ръководител Слава Соколова при читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил взеха участие в тазгодишното издание на Международен фолклорен фестивал „Босилеградско краище пее и танцува“, организиращ се от Център за култура „Босилеград“ и Община Босилеград, Република Сърбия.
Основната цел на фестивала е запазване и представяне на нематериалното културно наследство на българското национално малцинство, мултикултурното и международно сътрудничество и  установяване на дългосрочни взаимоотношения в региона.

продължава>

 

Продължават концертите от програмата на „Велики учители“

На 2 и 3 август 2022 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще се проведат клавирни концерти на Александър Лиалиос и проф. Атанас Куртев.
2 август (вторник)   18:00 ч. Клавирен концерт на АЛЕКСАНДЪР ЛИАЛИОС
в програмата: Шуберт, Скрябин

3 август (сряда)   18:00 ч.Клавирен концерт на проф. АТАНАС КУРТЕВ
в програмата: Брамс, Скрябин, Лист, Шопен

продължава>

 
Още статии...
Партньори