Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Вечер на оперно-оперетния жанр

На 8 юни 2023 г. от 18.00 ч., в Голямата зала на читалище „Братство 1869” ще се състои концерт „Вечер на оперно-оперетния жанр” на Смесен хор „Братство” с диригент Росица Иванова. Солисти - Таня и Сашка Спасови, Ася Самаринова, Николай Кесяков, Варвара Петрова и със специалното участие на Алек Чучуков и Димитър Стоймиров. В програмата ще прозвучат произведния от Капуа, Хендел, Офенбах, Моцарт, Чайковски, Бизе, Делиб, Калман и Шопен.

Заповядайте!
Вход свободен!

 

Празник на черешата в Кюстендил

Овощната градина на България" отваря врати, за да посрещне своите гости и през 2023 година! ...
Празникът на черешета ще се проведе на 23,24 и 25 юни.
"Очакваме всички фенове на вкусния плод от страната  и не сама.Стартираме в петък с кулинарното изложение "Череши в кухнята " и Драгомир Драганов", анонсира кмета Петър Паунов.
В петък вечер  на 23 юни 2023 г. "Празникът на черешата" в Кюстендил започва с Кулинарно изложение, надяждане с череши, детска анимация и концертна програма, с участието на Михаела Маринова и ТИНО. Десетки кулинари ще представят своите ястия и специалитети в надпреварата "Череши в кухнята", чиито гост водещ ще бъде Драгомир Драганов.

продължава>

 

Студентски пленер „В духа на Майстора“

Студентски пленер „В духа на Майстора“ ще се проведе в Кюстендил от 6 юни до16 юни 2023 г.
Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ е инициатор на Студентски пленер „В духа на Майстора“, чието начало бе поставено през 2014 година. За десета поредна година студенти от Националната художествена академия ще черпят вдъхновение от красивата природа на Земенското дефиле, Скакавишкия водопад и Кюстендилското поле. Сътвореното там, по стъпките на Рисувача, ще бъде представено в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“.

продължава>

 

Приказни герои оживяват на сцената на читалище „Братство”

На 7 юни 2023 г. /сряда/ от 18.00 ч. в Голямата зала  на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще се състои концерт „Приказки, филми и музика” с участието на възпитаниците на класа по поп пеене и пиано с преподавател Жана Райнова. Ще прозвучат мелодии и песни от български и чуждестранни анимационни, детски и игрални филми, „ще оживеят” герои от приказките „Вълкът и седемте козлета”, „Червената шапчица”, „Продавач на надежда” на Джани Родари и др.
Заповядайте!

 

Приключи "Биньо Иванов" 2023

На 1 юни 2023 г. в читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил бяха официално обявени резултатите и наградени победителите в седемнадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” – Кюстендил 2023.
Официални гости на събитието бяха г-н Иван Андонов – председател на Общински съвет – Кюстендил и председател на читалище „Братство 1869“, г-н Светослав Василев – секретар на Община Кюстендил,  , г-жа София Пейчева – директор на Регионална библиотека – Кюстендил и др. Присъстваха и тримата членове на журито – Димитър Христов, Атанас Капралов и Димитър Бинев, които споделиха своите впечатления от участващите тази година произведения, дадоха висока оценка за нивото на конкурса и за неговото развитие през годините.

продължава>

 
Още статии...
Партньори