Начало От региона Новини
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

новини

Готова е Областната здравна карта за Кюстендил

Окончателният вариант на Областната здравна карта за област Кюстендил бе одобрен на редовно заседание на Комисията, сформирана за изготвяне на документа. Основната цел на Областната здравна карта е да допринесе за подобряване на здравното състояние на населението в област Кюстендил, чрез гарантирано покриване на потребностите от медицинска помощ, спазвайки принципите на достъпност, своевременност, непрекъснатост, достатъчност и качество на медицинските дейности на отделните нива на институционалната структура на областната здравна мрежа.

продължава>

 

Танцова формация „Партньори“ ще представи своя нов театрално-танцов спектакъл „Носталгия“

Танцова формация „Партньори“ усилено подготвя и ще представи своя нов театрално-танцов спектакъл „Носталгия“ на 30 септември /събота/ от 19 часа в Общински драматичен театър Кюстендил.
Продукцията е част от дейностите на проект „Ръка за ръка с нашите деца“, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма „Любителско творчество ‘22".

продължава>

 

Националната награда за принос в музикалния живот "Акад. Марин Големинов" ще бъде връчена тази вечер в Кюстендил

Националната награда за принос в музикалния живот "Акад. Марин Големинов" ще бъде връчена тази вечер в Кюстендил, съобщиха от общинския отдел "Култура и духовно развитие". Наградата се връчва по традиция, на 28 септември. На тази дата се открива и музикалния сезон в Кюстендил. Събитието е в залата на галерията "Владимир Димитров – Майстора".
По време на церемонията ще бъде показан премиерно филма на Елисавета Станчева и Ясен Харалампиев "Нестинарка. Голямата среща на Марин Големинов и Цанко Лавренов", създаден за 80-годишнината от премиерата на танцовата драма "Нестинарка" на Големинов.

продължава>

 

"Да се завърнеш в бащината къща“ в Соволяно събра над 300 човека

За осма година земляческата среща събор в кюстендилското село Соволяно „Да се завърнеш в бащината къща“ събра над 300 човека местни жители, роднини, приятели, новодомци, хора дошли да станат част от общоселското веселие, каза  Пламен Илиев кмет на кметство Соволяно.
С приветствени думи към съборяните се обърна кмета на кметство Соволяно Пламен Илиев с пожелание за здраве, щастие да бъдат упорити, защото с упоритост и усилие всичко се постига. Първи в музикалната част се представиха жените от „Женска, певческа, група“ към НЧ „Светлина 1871“.

продължава>

 

Областният експертен съвет по устройство на територията даде „зелена светлина“ на два ключови за региона проекта

Два ключови за развитието на област Кюстендил проекта вече имат „зелена светлина“ да бъдат реализирани. Членовете на Областния експертен съвет по устройство на територията на свое заседание разгледаха и одобриха проектите за Подробен устройствен план – парцеларен план за два обекта, намиращи се в землището на общините Бобов дол /с. Големо село/ и Дупница /с. Палатово/.
Възложител на проектите, които са частна инвестиция и са с изцяло екологична насоченост, е ТЕЦ „Бобов дол“.  Областният управител инж. Александър Пандурски председателства Експертния съвет, а в заседанието взеха участие представители на регионални институции, общини и възложителя.

продължава>

 
Още статии...
Партньори