Начало От страната Спорт Златен медал за българския ансамбъл по художествена гимнастика в Москва
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Златен медал за българския ансамбъл по художествена гимнастика в Москва

Българският ансамбъл започна по възможно най-убедителния начин новия сезон. Отборът ни в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова спечели златото в многобоя на Гран при на Москва, съобщава Gong.bg.

Насред руската столица, в дома на най-големите ни съперници в този спорт, гимнастичките ни записаха общ сбор от 34.650 точки и с прекрасна игра се изкачиха на най-високото място на почетната стълбичка.

Блестящите нови съчетания изпратиха ансамбъла на върха, след като през изминалата година момичетата спечелиха световната титла в многобоя.

Съчетанието с пет ленти е класическо, поставено по „Жар птица" на Игор Стравински, за него ансамбълът получи 17.400 точки. Композицията с три чифта бухалки и два обръча е по мотиви от саундтрака на „Цар Лъв". Това изпълнение бе оценено със 17.250 точки.

На второ място остана ансамбълът на Русия, който допусна изключително груби грешки на съчетанието си с обръчи и бухалки. Сборная остана със сребърните медали, след като получи сбор от 34.600 точки. За изпълнението с пет ленти ансамбълът на Русия получи 17.800 точки, а на бухалки и обръчи - 16.800 точки.

На третата позиция е ансамбълът на Израел с общ сбор 33.400 точки.

В неделя, 22 февруари, са финалите при ансамблите жени, както и тези при девойките и жени индивидуално. Многобоят при жените и девойките, където ще ни представят съответно Мария Матева и Йоана Николова са утре, събота, 21 февруари.

В надпреварата взеха участие общо шест ансамбъла.

По-рано днес участие на турнира взе и ансамбълът при девойките, който завърши четвърти в многобоя.

 

 

 
Партньори