Начало От региона Новини Общинскиият съвет не прие да се закрият 3-те предприятия и да се създаде общинска полиция
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Общинскиият съвет не прие да се закрият 3-те предприятия и да се създаде общинска полиция

Общинскиият съвет отхвърли предложението на кмета Петър Паунов за закриване на трите предприятия "Охрана", "Спортни имоти и съоръжения" и "Пазари и платени паркинги".

Докладната бе подкрепена от 16 съветника, 15 бяха против и 5 - въздържали се. Против закриването на предприятията се обявиха съветниците от ГЕРБ и БСП.
Според Олег Смолички от БСП липсва ясен икономически анализ и трябва да се каже от кои предприятия по колко бройки се съкращават и поради какви причини.
Мая Шишкова допълни, че така биха се прекратили трудовите правоотношения на всички работници и няма гаранции, че те ще могат да постъпят на работа в новото предприятие. "Вие искате да нарушите кодекса на труда, общинските предприятия могат да се преструктурират и със сливане", каза още Шишкова.
"Целта е да се съкрати ръководния персонал, да няма трима директори, счетоводители, касиери. По-малко началници, повече работници. Всички, които не работят добре ще бъдат освободени, а тези, които си вършат работата ще бъдат преназначени. Така общината ще си спести средства от многото дела, които могат да бъдат заведени срещу нея", заяви кметът Петър Паунов.
Общинскиият съвет отхвърли и предложението на кмета да се създаде общинска полиция, в която да бъдат ангажирани 5 души.

 

 
Партньори