Начало От страната Образование Над 4500 кандидат-студенти ще заминат за чужбина през 2015 г.
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Над 4500 кандидат-студенти ще заминат за чужбина през 2015 г.

Над 4500 български кандидат-студенти и тази година ще заминат на обучение в чужбина. Най-предпочитани са Великобритания, Холандия, Франция и Германия, съобщи ТВ7.

По данни на националната статистика зад граница учат близо 30 000 български студенти. Причините са известни: те очакват по-добра професионална реализация и по-висок стандарт на живот.
Великобритания е най-привлекателната държава за обучение на английски език. Въпреки високите такси, които стигат до 9 хиляди британски лири, годишно там заминават да учат около 1600-1700 наши студенти.
Почти всички заминаващи се възползват от заем, който отпуска съответната държава. Много по-евтино е в Холандия, където годишната такса е близо 2 хиляди евро. В някои от държавите образованието е безплатно, но пък издръжката е по-скъпа.
Според консултантите по образование в чужбина тази година най-голям интерес има към бизнес науките и икономиката. А след като вече няма проблем със студентските кредити за българите в Англия, това отново е най-желаната дестинация. Традиционно най-желаните университети са Оксфорд и Кеймбридж.
"Но ние съветваме студентите да не избират задължително по ранглиста, а по-скоро по това дали предоставят практики със световно известни компании, което ще даде възможност за по-добро намиране на работа след завършване", разкрива Светлин Данев, координатор на проект "Световно образование".
Западноевропейските държави и Съединените щати са най-предпочитани и вече утвърдени дестинации за обучение на български студенти. Има единични случаи обаче и на българи, които обръщат поглед към другия край на света. Някои младежи се насочват към университети в Сингапур, Китай, Индонезия и Дубай.

 
Партньори