Начало От страната Култура "Балет на лед" пристига в България с руски шампиони по фигурно пързаляне
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

"Балет на лед" пристига в България с руски шампиони по фигурно пързаляне

Известният руски държавен Балет на лед от Санкт Петербург ще гостува на четири сцени у нас, за да представи ледено балетно шоу в края на месеца. Танцьорите ще представят "Лешникотрошачката" от Чайковски и "Пепеляшка" на Прокопиев в специално заледените зали в Бургас, Варна, Велико Търново и София от 20 ноември, съобщават организаторите.

Спектаклите "Балет на лед"  съчетават в себе си елементи на балета, театъра и фигурното пързаляне. В Русия трупата е известна като "господарите на спорта", защото по различно време в нея са участвали поне 20 от най-популярните руски фигуристи. Треньори на танцувалната формация са носителите на множество европейски и олимпийски награди Людмила Белоусова и Олег Протопопов - едни от "изобретателите" на елемента "спирала на смъртта".
Олег и Людмила са наградени с два олимпийски златни медала за фигурно пързаляне за двойки. Олимпийците работят заедно от 1957г. Развиват се без официален треньор, като освен това Людмила отговаря за дизайна и ушиването на костюмите си, а Олег за хореографията.

Представленията на Петербургския балет на лед могат да се видят на 20 и 21 ноември в залата на бургаската Опера, 23 и 24 ноември във Фестивален комплекс във Варна, 26 и 27 ноември в ДКС " Васил Левски" във Велико Търново и на 29 ноември в зала 1 на НДК в София. Билети могат да бъдат закупени на техните билетни каси, както и онлайн в мрежата на Еventim.

http://www.dnevnik.bg/

 
Партньори