Начало От страната Образование Стипендиантска програма "Изкуства"
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Стипендиантска програма "Изкуства"

Новоучредена стипендиантска програма „Изкуства“ на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ за студенти, обучаващи се по специалности в сферата на изкуствата във Висшите учебни заведения в България. Квотите на програмата за учебната 2014/2015 година са две годишни стипендии. Първата е за проект в област „Сценични изкуства“ (театър, опера, балет, танц, кино, анимация, музика, сценография), втората – в област „Изящни и приложни изкуства“ (живопис, графика, скулптура, фотография, керамика, дърворезба, художествен текстил, металопластика, силикатни форми, стъклопис).
Целта на програмата е да подкрепи реализацията на конкретни студентски творчески проекти. Те ще бъдат избрани след конкурс, като победителите ще имат възможност да получат финансиране за своя авторска изложба, спектакъл, филм, анимация, запис на песен, концерт, ленд арт, видео клип, пърформанс и т.н.
Всяка от стипендиите е на стойност 3 000 лева (общо 6000 лв. за двата проекта) и се изплаща еднократно на авторите на спечелилите проекти. Стипендиантите ще имат ангажимента да реализират своя проект до 1 година след получаване на средствата.
Крайният срок за кандидатстване по програма „Изкуства“ за 2014/2015 година е 31.12.2014 г. Победилите проекти ще станат известни през втората половина на март 2015 г. Творческите разработки следва да бъдат реализирани до средата на април 2016 г.

За повече информация тук

 
Партньори