Начало От региона Новини ДЕТСКИЯТ ОТДЕЛ КЪМ БИБЛИОТЕКАТА НА ЧИТАЛИЩЕ "СВЕТЛИНА“ В КЮСТЕНДИЛСКОТО СЕЛО РАЖДАВИЦА БЕ ОТКРИТ ОФИЦИАЛНО ДНЕС
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

ДЕТСКИЯТ ОТДЕЛ КЪМ БИБЛИОТЕКАТА НА ЧИТАЛИЩЕ "СВЕТЛИНА“ В КЮСТЕНДИЛСКОТО СЕЛО РАЖДАВИЦА БЕ ОТКРИТ ОФИЦИАЛНО ДНЕС

Инж. Огнян Атанасов: Инициативата ще е успешна, защото е създадена от любов и с любов.
Инициативата е на Любов Миронова и се реализира благодарение на дарения на средства и книги от Училището за съзнателни родители, дарители и неуморния труд на жители от селото.
”Благодаря Ви , че дойдохте да подкрепите началото на Възраждането на детската култура и духовност в с. Раждавица. Днес откриваме  един нов свят за нашите деца, детски отдел създаден с много любов и грижа“, с тези думи с към присъстващите се обърна Любов Миронова.

Тя благодари на всички, помогнали тази мечта да стане факт.
„Скъпи деца, това е вашето място. Тук ще откриете много нови места, знания и приключения, нека този детски отдел стане вашето любимо място където мечтите ви се сбъдват и където откривате нови светове“, каза още Миронова.
Кметът на Община Кюстендил бе категоричен, че инициативата ще е успешна, защото е вдъхновена от любов и грижа за децата.
”Честито на с. Раждавица за новата придобивка, придобивка, която е изключително важна, защото това ще е мястото където децата ще могат да отварят прозореца към света, а именно книгите. Тук е мястото, където ще се запознават с  всички нови заглавия и с класическите книжки. Радвам се, че това се случва в малко населено място като Раждавица, защото това показва, че селото е живо“, каза инж. Атанасов.
На официалното откриване присъстваха още председателят на Общински съвет Димитър Велинов,  зам. - кметът инж. Росица Плачкова, областният управител инж. Александър Пандурски, Негово Преосвещенство Велбъждски епископ Исаак – втори викарий на Софийския митрополит,  директорът на Регионална библиотека “Емануил Попдимитров“ София Пейчева, общинският съветник Валентин Рашев, кметът на с. Раждавица Стоян Ръждавички, жители и гости на селото.
Библиотеката разполага с приказки, приказки с рими, секция с  енциклопедии, българска и чуждестранна литература, колекция приказки на народите, подходящи за деца от 3 до 12-годишна възраст.
Стените на детския отдел са украсени с красиви постери, дарени от талантливата художничка Петя Константинова. Проектът е продължение на труда на Любов Миронова, автор на книгата "Пътеводител в света на приказките - как да подберем и поднесем приказка на деца от 0 до 12 г.“, както и на 108-те приказки за деца от поредицата ѝ "Бонбончо“.
Инициативата се осъществява със съдействието на Община Кюстендил и Регионална библиотека "Емануил Попдимитров“ - град Кюстендил.

 

Източник: Кюстендил - информационен портал

 
Партньори